Administratorul Biden va lansa un program pilot pentru a permite americanilor să sponsorizeze refugiații direct

Administrația Biden va lansa joi un nou program pilot pentru a permite grupurilor de americani să sponsorizeze refugiați direct, au confirmat două surse pentru Fox News Digital.

Programul Departamentului de Stat, Welcome Corps, va permite grupurilor de cetățeni americani privați să sponsorizeze refugiați prin Programul de Relocare a Refugiaților dacă strâng suficienți bani, trec verificări ale antecedentelor și vin cu un plan cu privire la cum să-i sprijine.

Reuters a raportat mai întâi detaliile programului, care va cere grupurilor de cel puțin cinci persoane să strângă un minim de 2.275 de dolari per refugiat, înainte de a trece controalele.

De asemenea, presa a raportat că ar urma să găsească sponsori pentru 5.000 de refugiați înainte de sfârșitul anului fiscal curent, în septembrie. Aceste detalii au fost confirmate pentru Fox News Digital înaintea unui anunț așteptat de joi. Departamentul de Stat nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

REFUGIAȚII UCRAINIENI SE LUPTE PENTRU A GĂSĂ DE MUNCĂ ÎN NOI, UNELE AGENȚII VOR CA GUVERNUL SĂ PRELUNGE SEJEREA

Președintele Biden se întâlnește cu refugiați ucraineni și lucrători din domeniul ajutorului umanitar în timpul unei vizite la stadionul PGE Narodowy, sâmbătă, 26 martie 2022, la Varșovia.

Președintele Biden se întâlnește cu refugiați ucraineni și lucrători din domeniul ajutorului umanitar în timpul unei vizite la stadionul PGE Narodowy, sâmbătă, 26 martie 2022, la Varșovia.
(AP Foto/Evan Vucci)

Departamentul de Stat și-a anunțat planul pentru un program de sponsorizare privată într-un raport adresat Congresului anul trecut și plănuia o lansare la sfârșitul anului 2022, care a fost în cele din urmă amânată.

IMPUSCATUL ONU LA PLANUL DE FRONTIERĂ AL lui Biden MARCĂ CELE MAI IMPINGERE DE LA GRUPURI DE RIPA STÂNGA

„Scopul programului este de a crește și aprofunda implicarea comunităților locale în reinstalarea efectivă a refugiaților, recunoscând rolul semnificativ și de impact pe care actorii comunității locale l-au jucat de mult timp în sprijinirea primirii și integrării refugiaților admiși în Statele Unite prin intermediul programului. [U.S. Refugee Admissions Program.]„, a spus agenția în raport. „Programul este destinat să completeze Programul de primire și plasare prin crearea de noi oportunități suplimentare pentru ca indivizii și organizațiile de la nivel național să se implice direct în sprijinirea reinstalării refugiaților”.

Departamentul a spus că este lansat ca pilot pentru a permite agenției să testeze și să evalueze diferite componente ale programului, „și să identifice elementele de succes ale pilotului care vor sta la baza unei sponsorizări private eficiente și durabile, care devine o parte fundamentală. a reinstalării refugiaților americani”.

Administrația Biden a inversat dramatic limitele privind reinstalarea refugiaților introduse în timpul administrației Trump. Administrația Trump a redus plafonul anual pentru refugiați la 15.000. Administrația Biden și-a schimbat cursul și l-a crescut la 125.000, dar până acum reinstalările refugiaților nu s-au apropiat de atingerea acestui nivel.

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

De asemenea, a permis persoanelor private să sponsorizeze persoane evacuate atât din Afganistan, cât și din Ucraina, ca parte a unui angajament mai larg de a deschide căi legale pentru migranți și refugiați care fug de vătămări. Administrația a lansat anul trecut un program de aducere a 100.000 de ucraineni printr-un program care folosește autoritatea de eliberare condiționată umanitară după invazia rusă a Ucrainei, dar acest program nu contribuie la plafonul pentru refugiați.

Mai recent, administrația a anunțat un program extins de eliberare condiționată umanitară care permite până la 30.000 de migranți venezueleni, cubanezi, haitiani și nicaraguani să zboare în SUA dacă au un sponsor cu sediul în SUA, ca răspuns la creșterea numărului de migranți la granița de sud.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *