Avioanele militare chineze, navele intră în apele taiwaneze, spațiul aerian pentru cel puțin a opta oară într-o săptămână

Avioane și nave militare chineze au fost detectate în apropiere de Taiwan, au declarat miercuri oficialii apărării, cea mai recentă incursiune pe fondul tensiunilor crescute dintre ambele națiuni.

Ministerul Apărării din Taiwan a postat pe Twitter că 16 avioane ale Armatei de Eliberare a Chinei și trei nave ale marinei au fost observate în jurul orei 6 dimineața, ora locală. Ca răspuns, Taiwan a spus că monitorizează situația.

„Forțele armate au monitorizat situația și au încredințat aeronavelor CAP, navelor marinei și sistemelor de rachete terestre să răspundă acestor activități”, a transmis Ministerul Apărării pe Twitter.

CHINEA XI SE FĂRĂ CAZURI DE COVID RURAL, DAR Spune „Ușoară înainte”

Într-un tweet ulterior, se spunea că patru avioane militare chineze „trecuseră linia mediană a strâmtorii Taiwan și intraseră în sud-vestul ADIZ al Taiwanului” (Zona de identificare a apărării aeriene).

Incursiunile forțelor chineze au devenit un eveniment aproape zilnic. Luni, avioane militare chineze și mai multe nave au fost detectate în apropiere de Taiwan, în cel de-al șaptelea astfel de incident din săptămâna trecută.

Săptămâna trecută, Beijingul a reînnoit amenințările la adresa națiunii insulare și a avertizat că politicienii străini care interacționează cu insula autonomă „se joacă cu focul”.

Un purtător de cuvânt al Biroului Chinez pentru Afaceri Taiwan a declarat că țara s-a angajat din nou în noul an să „protejeze suveranitatea și integritatea teritorială” și să „zdrobească comploturile pentru independența Taiwanului” asupra democrației autonome care s-a separat de China continentală în 1949.

Un membru al Armatei Populare de Eliberare se uită prin binoclu în timpul exercițiilor militare, în timp ce fregata din Taiwan Lan Yang este văzută în spate, vineri, 5 august 2022. China a intrat în repetate rânduri în apele și spațiul aerian al Taiwanului în ultimele câteva săptămâni, oficialii apărării din Taiwan a spus.

Un membru al Armatei Populare de Eliberare se uită prin binoclu în timpul exercițiilor militare, în timp ce fregata din Taiwan Lan Yang este văzută în spate, vineri, 5 august 2022. China a intrat în repetate rânduri în apele și spațiul aerian al Taiwanului în ultimele câteva săptămâni, oficialii apărării din Taiwan a spus.
(Lin Jian/Xinhua prin AP)

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

„Sprijinul rău intenționat pentru independența Taiwanului de către elementele anti-Chine din câteva țări străine este o provocare deliberată”, a declarat Ma Xiaoguang la o conferință de presă bisăptămânală.

Taiwan a organizat, de asemenea, exerciții militare săptămâna trecută pentru a asigura publicul cu privire la capacitatea sa de a contracara amenințările Chinei înaintea sărbătorii de Anul Nou Lunar din această lună.

„Cel mai important lucru este să menținem siguranța spațiului nostru aerian și securitatea națională”, a declarat locotenentul colonel al forțelor aeriene Wu Bong-yeng reporterilor de la Baza Aeriană Hsinchu, la sud de capitală, Taipei.

Bradford Betz de la Fox News a contribuit la acest raport.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *