Conservatorii își ascuți sulițele pentru lupta istorică a plafonului datoriei

Guvernul SUA era de așteptat să-și atingă limita de împrumut joi, ceea ce pune noua majoritate republicană a Camerei în poziția de a pune frâna cheltuielilor federale după o explozie de noi datorii în era COVID.

Majoritatea GOP înseamnă că au un cuvânt de spus cu privire la cât – sau chiar dacă – să majoreze plafonul datoriei de 31,381 trilioane de dolari până la începutul verii, când Departamentul de Trezorerie spune că va avea nevoie de o nouă autoritate de împrumut. Republicanii de până acum par să fie uniți în jurul ideii unui anumit nivel de reducere a cheltuielilor înainte de a se ajunge la orice acord pentru a ridica plafonul datoriei.

Președintele Camerei, Kevin McCarthy, deputatul din California, a spus de săptămâni întregi că va insista să reducă cheltuielile, iar în spatele lui stau mai mulți republicani cu o serie de opinii cu privire la modul de a proceda. Unii, precum reprezentantul Chip Roy din Texas, au deja elaborate idei specifice, cum ar fi plafonarea nivelurilor din anul fiscal 2024 la nivelurile din anul fiscal 2022.

Marți, Roy a spus într-un interviu la radio că această idee este un „început” și că Camera trebuie să aibă o „conversație serioasă” despre cum să ajungă la un buget echilibrat în 10 ani și apoi să „atașeze” asta la ideea de ridicarea plafonului datoriei.

REP. TEXAS ROY SPUNE CĂ VA UTILIZA VOTUL PRIN PLAFUL DATORIILOR PENTRU A EXTRAGE REFORMELE DE CHELTUIELI: „E TREBAREA MEA SĂ NU MAI DĂRĂ ÎN VEDERE”

Republicanii Casei au o serie de propuneri legate de plafonul datoriei, dar Casa Albă a spus că nu va negocia o creștere a plafonului datoriei.  (Jabin Botsford / The Washington Post prin Getty Images / File)

Republicanii Casei au o serie de propuneri legate de plafonul datoriei, dar Casa Albă a spus că nu va negocia o creștere a plafonului datoriei. (Jabin Botsford / The Washington Post prin Getty Images / File)

În schimb, reprezentantul Andy Biggs din Arizona a indicat că nu va fi niciodată de acord cu o creștere a plafonului datoriei, chiar dacă democrații și administrația Biden sunt de acord cumva cu reduceri abrupte, spunând că guvernul are deja o mulțime de bani.

„Nu putem ridica plafonul datoriei”, a scris Biggs pe Twitter miercuri. „Democrații au cheltuit neglijent banii contribuabililor noștri și ne-au devalorizat moneda. Și-au făcut patul, așa că trebuie să zacă în ea”.

De săptămâna aceasta, nu pare să existe o poziție unificată a GOP asupra plafonului datoriei, iar consilierii Congresului au indicat că republicanii se vor întâlni săptămâna viitoare pentru a defini o strategie. Acele întâlniri ar putea ajunge să stabilească condiții care trebuie îndeplinite înainte ca facțiunile cheie ale majorității GOP din Camera să poată fi de acord cu o creștere a plafonului datoriei.

Dar lipsa unei poziții comune în rândul GOP poate să nu conteze încă. Chiar dacă republicanii își ascuți sulițele în pregătirea pentru negocierile cu privire la modul de micșorare a guvernului federal de 6,3 trilioane de dolari, a devenit clar în această săptămână că prima încăierare va fi probabil dacă democrații trimit pe cineva din partea lor să negocieze.

JAMIE DIMON TRASTE ALARMĂ PRIVIND CREȘTEREA DATORIEI SUA CU „REZULTATE POTENȚIAL DEZATROASE”

Administrația Biden a enunțat o poziție timpurie conform căreia plafonul datoriei trebuie ridicat fără nicio condiție. Acesta urmează modelul pe care democrații l-au urmat de ani de zile, și anume că orice neîndeplinire a obligațiilor din partea guvernului SUA ar fi un dezastru economic și că plafonul datoriei trebuie ridicat fără întârziere sau orice discuție despre noi angajamente de a schimba modul în care guvernul cheltuiește banii.

Secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a spus în repetate rânduri că Casa Albă nu va negocia plafonul datoriei.

Secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a spus în repetate rânduri că Casa Albă nu va negocia plafonul datoriei.
(Reuters / Dosar)

„Nerespectarea obligațiilor guvernului ar cauza prejudicii ireparabile economiei SUA, mijloacelor de trai ale tuturor americanilor și stabilității financiare globale”, a declarat săptămâna trecută secretarul Trezoreriei, Janet Yellen.

Săptămâna aceasta, Casa Albă a precizat de mai multe ori că nu crede că există ceva de negociat.

„Așa cum a precizat clar președintele Biden, Congresul trebuie să se ocupe de limita datoriei și trebuie să o facă fără condiții”, a declarat marți, secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre.

„Nu ne vom rezolva acest lucru; nu vom negocia în acest sens”, a spus ea. „Nu vom negocia peste plafonul datoriei”.

PERSPECTIVE SUMBRASTRE A CBO PENTRU 2023: INFLAȚIE MARE, CREȘTERE MAI LENTĂ, DEFICIT BUGETAR MAI MARE

Republicanii știu prea bine pericolul de a se ocupa de probleme mari și importante în ultimul moment – ​​proiectul de lege de cheltuieli omnibus de anul trecut, în valoare de 1,7 trilioane de dolari, a fost introdus cu întârziere, dat în grabă și adoptat de democrații Camerei, o tactică pe care republicanii au promis că va pune capăt majorității lor. . De aceea, pentru moment, republicanii sunt intenționați să se asigure că există un fel de dus și înapoi.

Președintele Camerei, Kevin McCarthy, face eforturi pentru discuții timpurii cu democrații înainte ca plafonul datoriei să devină o urgență, dar fără rezultat până acum.

Președintele Camerei, Kevin McCarthy, face eforturi pentru discuții timpurii cu democrații înainte ca plafonul datoriei să devină o urgență, dar fără rezultat până acum.
(AP Photo / Patrick Semansky / File)

„Aș dori să mă așez cu toți liderii, și în special cu președintele, și să încep să am discuții”, a declarat McCarthy la Fox News în weekend. „Cred că putem sta cu oricine dorește să lucreze împreună”.

„Vreau să mă așez cu el acum, ca să nu fie nicio problemă”, a adăugat el.

Președintele House Freedom Caucus, Scott Perry, R-Pa., vede lucrurile în același mod și el crede că cea mai bună modalitate de a face progres este să începeți să vorbiți acum înainte de a deveni o urgență.

„Să luptăm acum pentru a pune capăt status quo-ului”, a spus el la CNN în ianuarie. — Să intrăm acum în cameră.

Lupta mai amplă asupra plafonului datoriei este probabil să rămână blocată timp de câteva săptămâni în această încăierare privind dacă democrații ar trebui să negocieze. Nu va fi o nevoie arzătoare de a face nimic până în vară, iar administrația Biden este probabil să folosească acest timp pentru a construi cazul democraților că plafonul datoriei ar trebui să fie ridicat fără condiții.

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

Un factor care ar putea zgudui status quo-ul este dacă se construiește un consens în jurul ideii de negocieri și, deja în această săptămână, republicanii păreau să obțină sprijinul senatorului democrat Joe Manchin din Virginia de Vest. El a spus Fox News într-un interviu la Davos, Elveția, că bipartizanitatea este singura cale de urmat și este de acord cu GOP că guvernul are o problemă de cheltuieli.

„Trebuie să lucrăm împreună”, a spus el. „Cred că ceea ce trebuie să facem este să ne dăm seama că avem o problemă. Avem o problemă cu datorii. Avem 31 de dolari, cred că 31,4 trilioane de dolari în datorii publice chiar acum. Și tot ceea ce spunem este, dacă nu trebuie să ne asigurăm că recunoaștem cu toții cum am ajuns acolo, cum împiedicăm să mergem mai departe?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *