Consiliul de supraveghere al lui Meta solicită gigantului tehnologic să instituie reguli de nuditate mai incluzive

Consiliul de supraveghere al Meta a anulat marți decizia companiei de a elimina două postări pe rețelele sociale care prezintă persoane transgender și non-binare cu pieptul gol.

Consiliul de administrație a constatat că eliminarea posturilor nu a fost în conformitate cu standardele comunității, valorile sau responsabilitățile privind drepturile omului ale companiei.

În plus, a spus că politicile Meta privind nuditatea adulților au ca rezultat bariere mai mari în calea expresiei pentru femei și persoanele trans și non-binare de gen pe platformele sale.

Luând în considerare două cazuri împreună pentru prima dată, consiliul de administrație a declarat într-un comunicat că a recomandat Meta să-și schimbe regulile privind nuditatea adulților și activitatea sexuală, astfel încât acestea să fie guvernate de standardele internaționale privind drepturile omului.

CUM îți schimbi PAROLA FACEBOOK

Politica Meta privind nuditatea adulților și activitățile sexuale interzice imaginile care conțin sfarcurile feminine, altele decât în ​​circumstanțe specificate, cum ar fi contexte medicale și de sănătate. Consiliul de administrație a spus că politica se bazează pe „o viziune binară a genului și o distincție între corpul masculin și cel feminin”.

„O astfel de abordare face neclar modul în care regulile se aplică persoanelor intersexuale, non-binare și transgender și impune evaluatorilor să facă evaluări rapide și subiective ale sexului și genului”, se spune.

Vizitatorii merg în fața semnului Meta (Facebook) la sediul său din Menlo Park, California, 29 decembrie 2022.

Vizitatorii merg în fața semnului Meta (Facebook) la sediul său din Menlo Park, California, 29 decembrie 2022.
(Agenția Tayfun Coskun/Anadolu prin Getty Images)

Decizia și recomandările sale au fost făcute pentru a se asigura că toți utilizatorii sunt tratați fără discriminare pe criterii de sex sau gen.

TIKTOK, META DATĂ în judecată de districtul școlar din Seattle, pentru că ar fi provocat o criză de sănătate mintală în rândul elevilor

Aceasta include definirea unor criterii clare, care respectă drepturile, care să guverneze politica menționată mai sus, precum și furnizarea de mai multe detalii cu privire la criteriile care duc la eliminarea conținutului din Standardul comunității privind solicitarea sexuală pentru public și revizuirea îndrumărilor pentru moderatori pentru a reflecta mai corect regulile publice privind politica.

„Acest lucru ar ajuta la reducerea erorilor de aplicare din partea lui Meta”, se spune.

Pictogramele Facebook, WhatsApp, Messenger și Instagram afișate pe ecranul unui telefon sunt văzute în această fotografie ilustrativă făcută în Cracovia, Polonia, 6 aprilie 2022.

Pictogramele Facebook, WhatsApp, Messenger și Instagram afișate pe ecranul unui telefon sunt văzute în această fotografie ilustrativă făcută în Cracovia, Polonia, 6 aprilie 2022.
(Jakub Porzycki/NurPhoto prin Getty Images)

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

„Salutăm decizia consiliului de administrație în acest caz. Am reinstalat acest conținut înainte de decizie, recunoscând că nu ar fi trebuit să fie eliminat”, a declarat un purtător de cuvânt al Meta Fox News Digital într-o declarație trimisă miercuri prin e-mail.

„Ne evaluăm în mod constant politicile pentru a face platformele noastre mai sigure pentru toată lumea. Știm că se poate face mai mult pentru a sprijini comunitatea LGBTQ+ și asta înseamnă să lucrăm cu experți și organizații de advocacy LGBTQ+ pe o serie de probleme și îmbunătățiri ale produselor.”

Meta trebuie să răspundă public la îndrumările de politică recomandate de consiliu în termen de 60 de zile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *