Cum să dictați text pe telefon și computer în mod simplu

Tastarea cu vocea – dictarea textului – a devenit o modalitate extrem de comună de a comunica. Mai bine, nici măcar nu ai nevoie de un stenograf. (Acum mă întâlnesc cu mine)

Recent, am văzut un prieten mormăind în liniște pe iPhone-ul său în timp ce răspundea la e-mail. El a explicat că a devenit incredibil de precis și mult mai ușor să rostiți răspunsurile sale, mai degrabă decât să întindeți mâna după ochelari și să bâjbâiți cu tastatura virtuală.

DATE CLIC PENTRU A PRIMI BULETINUL INFORMATIV CYBERGUY LUI KURT CU SFATURI RAPIDE, RECENZII TEHNOLOGICE, ALERTE DE SECURITATE SI INSTRUCTIUNI SIMPLE PENTRU A VA FACE MAI INTELIGENT

Datorită funcțiilor recente atât pe telefoane, cât și pe site-uri web, îți poți dicta mesajele sau documentele. Indiferent dacă nu aveți o mână liberă suplimentară pentru a tasta ceva, dacă sunteți pe fugă și trebuie să răspundeți rapid la un text sau că dictarea este utilă dintr-un motiv personal, consultați modalitățile utile de a folosi funcțiile de vorbire cu text pe diferite dispozitive de mai jos.

În plus, avem un avertisment major dacă utilizați funcțiile de dictare pentru orice tehnologie acum.

SUPPORTUL WHATSAPP TERMINĂ PE UNELE DISPOZITIVE

Dictarea și conversația text pe dispozitive

Puteți folosi această funcție în majoritatea aplicațiilor care vă permit să introduceți text – inclusiv Mesaje, E-mail, Safari, Documente, Pagini, Note și chiar aplicații de întâlniri și multe altele. Înainte de a începe să dictați pe oricare dintre dispozitivele dvs., asigurați-vă că urmați acest sfat util pentru a tasta cel mai precis mesaj.

Cum să utilizați anumite comenzi pentru a include semnele de punctuație și formatarea.

În recenta actualizare iOS 16, iPhone-ul acceptă acum punctuația automată dacă aveți un model mai actual, cipul bionic A12 la bord. Chiar dacă am cel mai actual model, mă trezesc dictând modul de modă veche, deoarece noua opțiune de punctuație automată nu pare să funcționeze tot timpul.

Iată metoda dovedită și dovedită de a adăuga semne de punctuație pe iPhone.

Dacă doriți să vă încheiați propoziția cu un punct, un semn de exclamare sau un semn de întrebare, veți dori să includeți asta în dictare. De exemplu, dacă doriți să introduceți acest lucru într-un mesaj:

Sunt bine. Ce mai faci?

Ai dicta:

“Sunt bine punct ce faci semnul intrebarii”

De asemenea, uneori puteți adăuga formatare, inclusiv rostirea „linie nouă” sau „paragraf nou”. Voi da câteva exemple suplimentare de comandă mai târziu, în funcție de dispozitivul la îndemână.

Cum să dictați pe iPhone

Lăsând deoparte funcția de punctuație automată nu atât de palpitant pe iPhone mai nou, iată ce funcționează foarte bine. Dacă aveți un iPhone sau iPad Apple, tastatura dvs. de pe ecran vă va oferi opțiunea de a dicta sau de a „vorbi textul” cu o simplă atingere. Pentru iPhone 6s sau o versiune ulterioară sau iPad, puteți folosi această funcție chiar și fără internet.

Iată cum să-ți folosești vocea pentru a tasta pe iPhone sau iPad:

Ori de câte ori deschideți o aplicație și introduceți ceva, va apărea această tastatură:

HACKUL SIMPLU DE IPHONE FACE CITIREA FIECAREA APLICAȚIE MAI UȘOARĂ

Tastatura iOS cu instrucțiuni despre cum să faceți clic pe butonul de dictare.

Tastatura iOS cu instrucțiuni despre cum să faceți clic pe butonul de dictare.
(Fox News)

Pentru a dicta un mesaj – sări peste butonul cu unde sonore de lângă caseta de text. Acest lucru vă va permite să vă înregistrați vocea reală într-un mesaj.

În schimb, atingeți butonul microfonului în partea dreaptă jos a tastaturii

3 MODALITĂȚI ESCIALE DE PĂSTRARE TEMPERATURILE MARE ȘI FACTURILE JOCE ÎN ACEASTA IARNA

Atingeți acest buton pentru dictarea iPhone.

Atingeți acest buton pentru dictarea iPhone.
(Fox News)

De îndată ce atingeți butonul microfonului, puteți începe să vă dictați mesajul. Veți vedea textul apare pe moment în timp ce vorbiți și adesea se corectează pe măsură ce continuați să vorbiți.

Pentru a schimba limba în care dictați, țineți apăsat butonul microfonului și faceți clic pe altă limbă dacă ați configurat-o pe tastaturi. Pentru a adăuga o nouă tastatură în limbă, după ce țineți apăsat microfonul atingeți Setări de dictareAtingeți tastaturi, și faceți clic Adăugați o tastatură nouă…

Comenzi suplimentare iPhone pentru a vorbi cu text:

 • „Citat” și „citat de final” pentru când doriți ca textul dvs. să apară între ghilimele
 • „Paragraf nou”
 • “Linie nouă”
 • „Cap” pentru a scrie cu majuscule următorul cuvânt
 • „Caps on” și „Caps off” pentru a scrie cu majuscule prima literă a fiecărui cuvânt
 • „Smiley” va introduce o față zâmbitoare
 • „Frowny” va introduce o față încruntă
 • „Winky” va insera o față clintită
 • Ca și în cazul altor dictaturi, includeți întotdeauna semne de punctuație, cum ar fi punct, semn de exclamare, virgulă, semn de întrebare etc.

CUM SĂ ȘTERGEȚI INTRERI DE COMPLETARE AUTOMATĂ PENJENTE DE PE BROWSERUL DVS. MAC SAU IPHONE

Cum să dictați pe Android

La fel ca iPhone, tastatura telefonului sau tabletei Android va oferi opțiunea de a dicta în loc să tastați în majoritatea aplicațiilor în care puteți să tastați. Dacă telefonul dvs. nu are acest lucru, o altă opțiune este să descărcați și să instalați aplicația Gboard din Magazinul Google Play și veți avea multe mai multe capacități de tastare (inclusiv funcția de glisare a textului, care este unul dintre cele cinci trucuri Android preferate). Puteți afla mai multe despre alte sfaturi Android introducând adresa web CyberGuy.com și căutând cuvântul „Android”.

Iată cum să vă folosiți vocea pentru a tasta pe un telefon sau o tabletă Android:

Ori de câte ori deschideți o aplicație și introduceți ceva, o tastatură va apărea de obicei în partea dreaptă sus a tastaturii:

GHID DE CUMPĂRARE LAPTOP: 5 LUCRURI DE ȘTIUT ÎNAINTE DE A INVESTIȚI

Unde să selectați butonul de dictare pe un Android.

Unde să selectați butonul de dictare pe un Android.
(Fox News)

Când apar cuvintele „Vorbiți acum”, începeți să dictați ceea ce doriți să introduceți. Cuvintele tale se vor converti în text și vor apărea pe măsură ce îți continui mesajul.

Comenzi suplimentare Android pentru a vorbi cu text:

 • „Punctul” pentru punct
 • „Enter” pentru un spațiu de rând

Cele mai bune telecomenzi universale pentru 2023

Cum să dictați pe computer sau orice dispozitiv

Dacă doriți să creați un document și să dictați în acel document pe orice dispozitiv, inclusiv Mac, PC, iPhone și Android, vă sugerăm să încercați Google Docs.

Google Docs poate fi folosit gratuit cu un cont Gmail sau Google. Dacă nu utilizați Gmail, puteți utiliza orice adresă de e-mail pentru a crea un Cont Google (care vă oferă acces nu numai la Google Docs, ci și la alte programe Google și Youtube).

Urmați acești pași pentru a dicta folosind Google Docs.

Cum să utilizați Google Docs pentru a dicta text cu Google Chrome

1. Înainte de a utiliza Google Docs în browserul Chrome, asigurați-vă că microfonul dispozitivului este pornit.

Pe un Mac, veți dori să vizitați Preferințe de sistem și pe un computer veți vizita Panoul de control. Când utilizați pentru prima dată această funcție, poate fi necesar să vă asigurați că computerul a oferit Google Chrome acces la microfon. Urmați ferestrele pop-up de pe ecran pentru a permite utilizarea microfonului în aplicație.

2. Deschideți Google Docs în browserul dvs. Chrome și fie deschideți un document la care lucrați, fie creați unul nou gol.

3. Faceți clic Instrumente de-a lungul opțiunilor de sus și atingeți Tastarea vocală.

4. O fereastră pop-up cu un buton de microfon va apărea peste documentul dvs. Faceți clic pe el pentru a folosi vocea pentru a dicta.

CUM SĂ UTILIZAȚI GOOGLE FLIGHTS

Imagine de prim-plan a butonului microfonului Google.

Imagine de prim-plan a butonului microfonului Google.
(Fox News)

5. Când microfonul devine roșu, puteți vorbi orice doriți convertit în text.

6. Dacă faceți o greșeală, puteți folosi cursorul pentru a o remedia fără a dezactiva microfonul. Apoi mutați cursorul înapoi acolo unde doriți să continuați să vorbiți cu text.

Comenzi suplimentare pentru a vorbi cu text pe Google Docs pe Chrome:

Google Docs are de departe cea mai lungă listă de comenzi pe care o puteți folosi pentru a edita textul în timp ce vorbiți. Aceste comenzi sunt disponibile numai dacă utilizați limba engleză.

 • „Selectează paragraf” pentru a selecta un paragraf întreg
 • „Selectați _____” puteți selecta un cuvânt, mai multe cuvinte, o expresie, o listă, o linie și multe altele
 • „Italic” sau „Italicize” pentru a adăuga cursive textului selectat
 • „Bold” pentru a adăuga bold textului selectat
 • „Barrit”, „subliniat”, „indice” și „superscript” sunt câteva dintre celelalte opțiuni de formatare
 • „Titlecase” sau „minuscule” pentru a vă schimba opțiunile de litere de litere
 • „Culoarea textului” „Evidențiați” „Evidențiați [color]”, „Eliminați evidențierea” sunt câteva dintre opțiunile dvs. de culoare
 • „Măriți dimensiunea fontului” sau „reduceți dimensiunea fontului” sau chiar spuneți ce dimensiune a fontului doriți între 6-400
 • Formatați-vă paragraful cu comenzi precum „Măriți indentația” pentru un paragraf indentat, „Spațiere între rânduri dublă” sau „aliniere la centru”, „aliniere la stânga”, „aliniare la dreapta”
 • Creați liste cu „creați o listă cu marcatori” sau „creați o listă numerotată” și apoi actualizați-vă lista cu „inserați marcator” sau „inserați numărul”

Cum să dictați pe Google Docs pe alte dispozitive

Dacă utilizați Google Docs pe un browser de internet care nu este Google Chrome pe un computer, va trebui să activați funcția de dictare a computerului.

CUM SĂ UTILIZAȚI METOARELE PE MACOS ȘI DE CE TREBUIE

Pe Mac

1. Deschide Preferințe de sistem

2. Faceți clic Tastatură

3. Atingeți butonul Dictare fila

4. Lângă Dictare: apăsați Pe

5. Folosiți setarea implicită de scurtătură sau alegeți-vă propria

6. Acum, când tastați în altă parte, puteți utiliza această comandă rapidă

Pe PC

Dacă aveți Windows 10 sau o versiune ulterioară, puteți utiliza acest lucru.

Windows 10

1. Când treceți la tastatură, apăsați tasta Tasta pentru logo Windows + H pentru a deschide bara de instrumente de dictare

2. Aceasta va porni automat funcția de dictare, așa că vorbiți așa cum ați proceda în mod normal

3. Spuneți „Opriți dictarea” pentru a dezactiva funcția

Windows 11

1. Apăsați Tasta pentru logo Windows + H pe o tastatură hardware. apasă pe tasta microfonului lângă bara de spațiu de pe tastatura tactilă

2. Fie faceți clic pe butonul microfonului pentru a opri sau spune „nu mai asculta” sau „opriți dictarea” pentru a opri dictarea. De asemenea, puteți întrerupe dictarea spunând „întrerupeți tastarea vocală” sau „întrerupeți dictarea”.

CELE 5 CARACTERISTICI UTILE CELE MAI UITATE ALE YOUTUBE

Pe iPhone sau Android

Puteți dicta în Google Docs la fel ca orice altă aplicație urmând aceiași pași ca și pentru iPhone și Android. Când vă aflați în aplicația Google Docs, utilizați microfonul încorporat de pe tastatură pentru a dicta după cum doriți.

Un avertisment major pentru dictarea conversației către text

Avertismentul numărul unu pe care vi-l putem oferi dacă utilizați aceste funcții este să uită-te peste textul tău înainte de a trimite orice mesaj. Indiferent dacă dictați un mesaj text, un e-mail sau chiar o listă – aruncați o privire peste text înainte de a-l trimite sau de a-l folosi oriunde! Există o mulțime de texte pe care le-am primit cu toții în care mesajul nu este tocmai corect.

Cea mai frecventă greșeală cu funcțiile de dictare are de-a face cu corectarea automată. În timp ce tehnologia conversației cu text este destul de precisă, se întâmplă greșeli. Se știe că corectarea automată a auzit greșit cuvintele și le înlocuiește cu cuvinte pline de umor sau uneori nepotrivite. Verificarea textului dictat este întotdeauna cea mai sigură modalitate de a asigura un mesaj corect.

Ați folosit vreodată funcții de conversație cu text pe oricare dintre dispozitivele dvs. și ați avut ca rezultat o epavă de tren neînțeleasă? Păstrați-l curat și comentați mai jos. : )

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

Pentru mai multe dintre sfaturile mele, abonați-vă la buletinul meu gratuit CyberGuy Report făcând clic pe linkul „Buletin informativ gratuit” din partea de sus a site-ului meu.

Copyright 2023 CyberGuy.com. Toate drepturile rezervate. Articolele și conținutul CyberGuy.com pot conține link-uri afiliate care câștigă un comision atunci când se fac achiziții.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *