Directorul general al Delfinilor, Chris Grier, susține că Tua Tagovailoa nu este „mai predispusă decât oricine altcineva” la comoții cerebrale

Quarterbackul de la Miami Dolphins, Tua Tagovailoa, a suferit mai multe contuzii în acest sezon, care au stârnit discuții despre viitorul carierei sale de fotbalist.

Managerul general al echipei, Chris Grier, a spus că riscul de comoție cerebrală al lui Tagovailoa nu este mai mare decât orice alt jucător din NFL.

Grier a spus că ideea că jucătorii care au fost diagnosticați anterior cu o comoție cerebrală sunt susceptibili de a suferi mai mult este nefondată.

„Din ceea ce medicii noștri și consultanții cu care am discutat prin intermediul NFLPA, aceasta nu este o declarație adevărată”, a spus Grier.

CLICK AICI PENTRU MAI MULTĂ ACOPERIRE SPORTIVĂ PE FOXNEWS.COM

Tua Tagovailoa

Tua Tagovailoa
(Megan Briggs / Getty Images / Fișier)

Grier a adăugat că Delfinii vor continua să se bazeze pe experți medicali când vine vorba de sănătatea lui Tagovailoa.

„Deci, pentru noi, nu cred că este mai predispus decât oricine altcineva. Pentru noi, doar lăsăm medicii, personalul medical și oamenii din domeniu care să știe mai multe. Din tot ce ni s-a spus, asta nu este o preocupare.”

ANTRENORUL LUI TUA TAGOVAILOA VORBEȘTE DESPRE VIITORUL CUARTERBACKULUI DUPĂ ÎNVEȚIEA DE CONCUZIȚIE: „NU NU MERGE NIUNDE”

Cuvintele lui Grier sugerează că organizația crede că Tagovailoa poate avansa în cariera sa. La începutul acestei săptămâni, Grier a pus capăt speculațiilor cu privire la planurile echipei pentru poziția de fundaș pentru sezonul 2023.

„Aș spune că cu Tua, el este fundasul nostru titular”, a spus Grier. — Nu știu cum am putea spune asta mai clar.

În ceea ce privește opțiunea de al cincilea an a lui Tagovailoa și posibila prelungire, Grier a spus anterior că „totul este pe masă” pentru organizație. Miami trebuie să ia o decizie cu privire la opțiune până la 1 martie.

Leziunile la cap l-au ținut pe Tagovailoa din cinci meciuri totale din acest sezon, inclusiv pierderea Miami cu 34-31 în fața Buffalo Bills în runda wild-card a playoff-ului.

Quarterbackul Miami Dolphins, Tua Tagovailoa, aruncă o pasă împotriva echipei Pittsburgh Steelers, 23 octombrie 2022, în Miami Gardens, Florida.

Quarterbackul Miami Dolphins, Tua Tagovailoa, aruncă o pasă împotriva echipei Pittsburgh Steelers, 23 octombrie 2022, în Miami Gardens, Florida.
(Foto AP / Wilfredo Lee)

Prima comoție a sezonului documentată a lui Tagovailoa a avut loc în săptămâna 4 împotriva celor de la Cincinnati Bengals, în timpul unui meci de joi seară. Capul i s-a lovit puternic de pământ în timp ce a fost atacat de un apărător, iar impactul ia făcut să i se apuce mâinile.

Cu patru zile mai devreme, într-un meci din săptămâna 3 împotriva lui Bills, Tagovailoa părea să dea semne de accidentare la cap la sfârșitul primei reprize. A fost scos din joc după ce a fost instabil când a încercat să se ridice în urma unui tackle.

ROB GRONKOWSKI ÎL AFACE AARON RODGERS PENTRU CĂ S-A CONCENTRU PE MVPS ÎN LOC DE SUPER BOWLS

Tagovailoa nu a fost diagnosticat cu o comoție, dar NFL și NFLPA au stabilit ulterior că protocolul de comoție al ligii trebuie modificat.

Fundașul Miami Dolphins, Tua Tagovailoa, vrea să treacă împotriva echipei San Francisco 49ers în Santa Clara, California, pe 4 decembrie 2022.

Fundașul Miami Dolphins, Tua Tagovailoa, vrea să treacă împotriva echipei San Francisco 49ers în Santa Clara, California, pe 4 decembrie 2022.
(Foto AP / Jed Jacobsohn)

Tagovailoa a renunțat la următoarele două meciuri împotriva New York Jets și Minnesota Vikings și a fost înlocuit de Skylar Thompson și de veteranul fundaș Teddy Bridgewater.

El a revenit în săptămâna 7 împotriva lui Pittsburgh Steelers și a ajutat să ridice Dolphins la un început de sezon cu 8-3.

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

Tagovailoa a stabilit maxime în carieră în 2022, cu 3.548 de metri și 25 de aterizări, în timp ce a aruncat doar opt interceptări.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *