Matt Gaetz spune că scandalul documentelor clasificate „se simte ca și cum democrații îl îndepărtează pe Joe Biden”

EXCLUSIV: Rep. Matt Gaetz, R-Fla., a emis ipoteza că scandalul documentelor clasificate în jurul președintelui Joe Biden este alimentat de democrați care sunt gata să-i dea cârligul președintelui.

„Există un element în asta care se simte ca și cum democrații îl înving pe Joe Biden”, a declarat Gaetz la Fox News Digital miercuri.

„Nu știu că așa este, dar nu știu că nu este”, a spus el. „Dar la fel cum Joe Biden întărește cimentul în jurul deciziei sale de a candida din nou la președinție, ei încep să caute ce documente clasificate ar fi putut fi ascunse acum opt ani.”

Trei loturi de documente clasificate din epoca administrației Obama au fost găsite pe proprietatea lui Biden în ultimele luni: un lot la Penn Biden Center din Washington, DC și două la proprietatea sa din Wilmington, Delaware.

Deputatul ales Matt Gaetz, republican de Florida, discută cu colegii aleși în timpul celei de-a doua zile a alegerilor pentru președintele Camerei de la Capitoliul SUA pe 4 ianuarie 2023, la Washington, DC

Deputatul ales Matt Gaetz, republican de Florida, discută cu colegii aleși în timpul celei de-a doua zile a alegerilor pentru președintele Camerei de la Capitoliul SUA pe 4 ianuarie 2023, la Washington, DC
(Win McNamee / Getty Images)

HUNTER BIDEN, CHINA, DOCUMENTE CLASIFICATE: VURTEȘTE MISTERICE ÎN jurul PENN BIDEN CENTER

Departamentul de Justiție și-a început investigația asupra lui Biden după ce primul lot a fost descoperit de avocații personali ai președintelui la Centrul Penn Biden în noiembrie, cu doar câteva zile înainte de alegerile de la jumătatea mandatului. Evoluțiile au devenit publice abia în această lună, după ce CBS News a spus povestea, iar Casa Albă a fost forțată să răspundă. Procurorul general Merrick Garland a lansat o investigație specială după ce au fost găsite alte documente clasificate de la Biden la domiciliul președintelui Wilmington.

Gaetz a spus că totul este speculativ până când nu se dezvăluie ce este de fapt în documentele care au fost recuperate.

„Vreau să spun, există un element în care avocatul lui Joe Biden este cel care predă aceste informații, este propriul Departament de Justiție al lui Joe Biden care a numit un consilier special să-l investigheze – poate că democrații și-au dat seama că Joe Biden nu le mai este de folos, și ei presupun că îl vor arunca și vor primi o mulțime mai tânără de candidați implicați în următoarea cursă prezidențială”, a spus el.

Rep. Matt Gaetz, R-Fla., merge la o reuniune cu ușile închise a GOP la Capitoliul SUA pe 10 ianuarie 2023, la Washington, DC

Rep. Matt Gaetz, R-Fla., merge la o reuniune cu ușile închise a GOP la Capitoliul SUA pe 10 ianuarie 2023, la Washington, DC
(Drew Angerer / Getty Images)

Gaetz a spus că cel mai mare punct de îngrijorare este orice posibilă legătură între documentele care au fost recuperate la Centrul Penn Biden și milioanele raportate în donații de la donatori chinezi anonimi către Universitatea din Pennsylvania, care conduce centrul.

„Avem multe de învățat despre conținutul și substanța acelor documente și dacă se referă la China și dacă ar fi fost la acel Biden Center de la UPenn, finanțat de China. Aceasta va fi o îngrijorare mult mai gravă”, congresmanul. spus.

„Dacă documentele se referă la economia noastră?” el a spus. „Ce-ar fi dacă Joe Biden ar fura informații către finanțatorii săi PCC (Partidul Comunist Chinez) la Centrul Biden pentru UPenn și asta ar oferi Chinei un avantaj economic față de americani? Asta ar crea o legătură între aceste documente și necazurile noastre economice din cauza Chinei în ascensiune Nu știu pentru că nu știu la ce se referă documentele, dar documentele în sine nu par să aibă o legătură evidentă cu calitatea vieții alegătorilor mei, în absența înțelegerii conținutului și context.”

Președintele Joe Biden vorbește în timp ce găzduiește Golden State Warriors în Sala de Est a Casei Albe, marți, 17 ianuarie 2023.

Președintele Joe Biden vorbește în timp ce găzduiește Golden State Warriors în Sala de Est a Casei Albe, marți, 17 ianuarie 2023.
(Al Drago / Bloomberg prin Getty Images)

EXISTĂ DOCUMENTE MAI CLASIFICATE? KARINE JEAN-PIERRE DODGES ÎNTREBARE

Gaetz a spus că americanii sunt mai preocupați de starea economiei și că asta va continua dacă nu se poate demonstra că controversele documentelor îi afectează personal.

„Nu m-am spumat la gură pentru simpla existență a unor documente într-un garaj din Delaware”, a spus el. „Știi, cred că americanii sunt mai îngrijorați de armonizarea guvernului împotriva lor decât sunt, știi, în ce ziare a îndesat Joe Biden. [the] torpedoul lui Corvette.”

„Dacă documentele se referă la China și ar fi într-un depozit finanțat de China, s-ar putea evalua în mod rezonabil că scandalul este mai adânc și ar avea un efect real dăunător asupra țării noastre”, a adăugat el. „Dacă sunt amintiri sau, știți, documente care au depășit cu mult orice fel de relevanță funcțională în urmă cu ceva timp, atunci cred că este diferit.”

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

Gaetz a făcut un comentariu similar pe Twitter cu câteva zile mai devreme, scriind că documentele Biden „nu sunt esențiale pentru calitatea vieții alegătorilor mei”.

„Bănuiesc că punctul meu de vedere s-ar schimba dacă documentele Biden s-au referit la China, deoarece PCC susținea funcțional Centrul Biden”, a adăugat el.

Ancheta consilierului special asupra lui Biden a fost lansată la doar câteva luni după o investigație similară asupra fostului președinte Donald Trump, care păstra documente clasificate la proprietatea sa Mar-a-Lago din Florida. În acest caz, FBI-ul a percheziționat proprietatea lui Trump, după ce agenția a bănuit că există mai multe documente decât se credea anterior, pe baza interviurilor și a eșecului negocierilor pentru a le preda. Trump a susținut că nu a greșit în această chestiune.

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

Casa Albă a subliniat că cazul lui Biden este diferit, deoarece echipa sa a cooperat cu DOJ și Arhivele Naționale, în timp ce echipa lui Trump a rezistat solicitărilor de a preda documentele clasificate.

Patrick Hauf de la Fox News a contribuit la acest raport.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *