Se aduc schimbări mari în industria HVAC

Cu inflația la un nivel maxim de 40 de ani, cu toții cheltuim mai mult decât ne dorim pentru încălzire și aer condiționat. Dar dacă aceste costuri ar putea fi reduse printr-o simplă logistică?

HVAC – sau încălzirea, ventilația și aerul condiționat – este o industrie de 100 de miliarde de dolari, dar nu a cunoscut multe îmbunătățiri logistice în ultimele decenii; tehnologia lanțului de aprovizionare este depășită, echipamentele nu sunt standardizate și nu a existat o bază de date centralizată care să facă legătura între tehnicieni, furnizori și producători – până acum.

Compania de tehnologie Bluon a fost concepută inițial pentru a crea un nou tip de agent frigorific prietenos cu mediul și au reușit. Dar când au încercat să aducă produsul pe piață, s-au întâmpinat cu rezistență din partea unei industrie încă blocate în trecut în multe feluri. Ei au descoperit că tehnicienii nu și-au putut adapta produsul la sistemele existente din cauza lipsei de suport tehnic, așa că au creat aplicația Bluon, care a devenit acum produsul lor principal și o necesitate pentru mii de tehnicieni independenți din întreaga țară. Acum aduce idei noi și creează o întrerupere inadvertentă, dar foarte necesară în industrie.

Aplicația Bluon ajută tehnicienii și consumatorii prin catalogarea pentru prima dată a miilor de sisteme HVAC și piese de reparații diferite într-o locație ușor de căutat. Este o schimbare de joc pentru tehnicieni care adesea trebuie să se confrunte cu zeci de sisteme concurente într-o singură zi. Președintele și CEO Peter Capuciati spune că aplicația „a devenit, într-un fel, iubită de industrie în general, pentru că toată lumea câștigă, nu-i așa? Face totul mai rapid, mai productiv, mai mult, mai eficient”.

Aplicația conectează, de asemenea, tehnicienii cu distribuitorii locali atunci când sunt necesare piese de schimb, ceea ce înseamnă că nu mai este necesar ca tehnicienii să sune la diverși distribuitori la nivel național pentru a găsi piese, adesea la un preț umflat. Și îi conectează pe acești tehnicieni la o linie de „ajutor” specializată, dotată cu experți. Totul înseamnă că o problemă de încălzire sau aer condiționat, care odinioară a durat ore pentru a diagnostica și remedia acum, durează doar câteva minute. „A duce o unitate de la o pierdere de eficiență de 30% la 10% nu este cu adevărat complicat”, spune Capuciati. „Veți beneficia de consumator cu sute de dolari, poate mii de dolari pe an”.

Și nu beneficiază doar de rezultatul final. Aceste tipuri de îmbunătățiri ale eficienței au, de asemenea, un impact imens asupra mediului, reducând emisiile de carbon cu o medie de 500 de tone metrice pe tehnologie, pe an. Și cu peste 150.00 de tehnicieni care folosesc acum Bluon – aproximativ jumătate din toți tehnicienii HVAC din SUA – aceste cifre se însumează. Capuciati merită sprijinul sporit oferit de aplicație, spunând „Puterea de a îmbunătăți, de a sprijini tehnicienii în reducerea emisiilor de CO2 și de gaze cu efect de seră este nebunește de puternică. Facem de cinci ori mai multe beneficii decât toate vehiculele electrice vândute în acest an”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *