Utilizatorii Zoom atenție: un nou atac de momeală bancar malware în desfășurare

Noul program malware atacă acum utilizatorii Zoom de pretutindeni și își propune să vă fure informațiile bancare private prin populara aplicație de chat video.

DATE CLIC PENTRU A PRIMI BULETINUL INFORMATIV CYBERGUY LUI KURT CU SFATURI RAPIDE, RECENZII TEHNOLOGICE, ALERTE DE SECURITATE SI INSTRUCTIUNI SIMPLE PENTRU A VA FACE MAI INTELIGENT

Malware-ul a fost identificat recent de experții de la Cyble Research & Intelligence Labs. Acum, încearcă să-i avertizeze pe cei care folosesc aplicația în mod regulat pentru a se proteja.

Asigurați-vă că nu cădeți victima programelor malware online.

Asigurați-vă că nu cădeți victima programelor malware online.
(CyberGuy.com)

În mod surprinzător, ACEASTA APLICAȚIE PROVOCĂ APROAPE 50% DINTRE MALWARE-ELE MACOS

Ce face acest malware?

Malware-ul cunoscut sub numele de IcedID a fost pus în acțiune prin intermediul unor actori de amenințări care l-au răspândit în mod activ utilizând versiuni modificate ale aplicației Zoom. Acest lucru a afectat tone de afaceri, deoarece Zoom a crescut enorm în popularitate, în special în rândul companiilor care au trecut la lucrul de acasă la începutul pandemiei de COVID-19 în 2020. Malware-ul acționează ca un încărcător (un tip de malware care este utilizat pentru a instala alte programe malware pe un computer) furând informații private de la aceste companii și aruncând programe malware suplimentare pe computerele angajaților lor.

Aceasta înseamnă că fură informații sensibile și, de asemenea, instalează eventual alt software dăunător care poate provoca daune suplimentare. Acest lucru poate cauza prejudicii semnificative întreprinderilor afectate, deoarece acestea pot pierde informații valoroase și pot suferi încălcări suplimentare de securitate sau întreruperi ale sistemului.

Pe lângă faptul că este un încărcător, IcedID poate descărca module suplimentare de pe internet și poate furniza alte familii de programe malware, ceea ce face ca utilizatorul să scape semnificativ de malware odată ce acesta este instalat într-un computer. Odată descărcat, scopul său principal este de a fura acreditările private banking.

Cum se răspândește malware-ul?

Cel mai obișnuit mod în care IcedID a fost răspândit printre utilizatori este prin apariția prin e-mailuri spam. Malware-ul este ascuns în atașamentele de e-mail găsite în fișierele de birou rău intenționate. Cu toate acestea, acești hackeri Zoom au încercat o nouă tehnică pentru care mulți nu erau pregătiți pentru această dată.

HACKUL SIMPLU DE IPHONE FACE CITIREA FIECAREA APLICAȚIE MAI UȘOARĂ

Ei folosesc un site web de phishing numit explorezoom.com pentru a livra malware-ul. Acesta este un falssite-ul deghizat ca un domeniu oficial Zoom al cărui singur scop este să livreze malware-ul IcedID. Pagina le spune utilizatorilor că, pentru a utiliza Zoom, trebuie să descarce un fișier numitZoomInstallerFull.exe. Fișierul va descărca aplicația Zoom actuală pentru a distrage atenția utilizatorului de la a realiza că programul malware IcedID este de asemenea descărcat pe dispozitivul său.

Cum mă pot proteja de IcedID?

Cea mai bună modalitate de a vă proteja de orice tip de malware este să instalați protecție antivirus de calitate pe dispozitivul dvs. Puteți instala acest lucru pe telefon, tabletă și laptop. Ar fi o idee bună să sugerați acest lucru companiei dvs. dacă sunteți cineva care lucrează de acasă și folosește un dispozitiv furnizat de angajator.

Cea mai bună protecție antivirus

Este esențial ca toate dispozitivele dvs. să fie protejate de amenințările continue online. Consultați recenzia mea de experți despre cea mai bună protecție antivirus pentru dispozitivele dvs. Windows, Mac, Android și iOS căutând „Cel mai bun antivirus” la CyberGuy.com făcând clic pe pictograma lupă din partea de sus a site-ului meu.

Legate de:Antivirus gratuit: ar trebui să-l folosești?

Accesați aici pentru a afla mai multe despre blocarea tehnologiei dvs.

Accesați aici pentru a afla mai multe despre blocarea tehnologiei dvs.
(CyberGuy.com)

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

Ai fost atacat tu sau cineva pe care îl cunoști de acest malware numit IcedID? Dacă da, am dori să auzim de la tine.

Pentru mai multe dintre sfaturile mele de securitate, accesați CyberGuy.com și asigurați-vă că vă abonați la buletinul informativ gratuit CyberGuy Report făcând clic pe linkul „Buletin informativ gratuit” din partea de sus a site-ului meu.

Copyright 2023 CyberGuy.com. Toate drepturile rezervate. Articolele și conținutul CyberGuy.com pot conține link-uri afiliate care câștigă un comision atunci când se fac achiziții.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *