Bărbat din Kansas condamnat pentru amenințare cu uciderea unui congresman american

Un juriu al unei curți federale a condamnat un bărbat din Kansas care a insistat că o amenințare cu moartea pe care a făcut-o împotriva reprezentantului american Jake LaTurner a fost un mesaj de la Dumnezeu, pe fondul a ceea ce autoritățile au spus că este o creștere bruscă a amenințărilor împotriva membrilor Congresului și familiilor acestora.

Juratii l-au gasit pe Chase Neill, in varsta de 32 de ani, din Lawrence, vinovat de o singura acuzatie de amenintare a unui oficial guvernamental american. Președintele judecătorului le-a instruit juraților că, pentru a-l găsi vinovat pe Neill, ei trebuie să tragă concluzia că o persoană rezonabilă ar descoperi că a făcut o amenințare reală și intenționează fie să-l intimideze pe LaTurner, fie să interfereze în activitatea sa de congresman republican reprezentând estul Kansasului.

Neill a acționat ca propriul avocat și l-a interogat pe LaTurner în tribuna martorilor miercuri. Neill a mărturisit joi că a fost un mesager al lui Dumnezeu și a transmis un mesaj de la Dumnezeu prin care a amenințat-o pe LaTurner pentru că a ignorat preocupările legate de vrăjitorie, vrăjitori, extratereștri și un război pentru sufletele oamenilor.

BĂRBATUL KANSAS SPUNE JURIULUI DUMNEZEU A AMENINȚAT REP. LATURNER PRIN EL

Procurorii federali au spus că Neill s-a fixat pe LaTurner înainte de a lăsa un mesaj vocal după orele de program, pe 5 iunie, cu biroul congresmanului Topeka, care includea: „Te omor”. LaTurner a mărturisit că și-a făcut griji pentru siguranța familiei și a personalului său și a întărit securitatea acasă și la biroul lui Topeka.

„Nu poți să te înfățișați în credința religioasă și să justificați o astfel de amenințare”, a spus procurorul federal Stephen Hunting în declarațiile sale de încheiere. „Există o linie pe care nu o poți trece”.

Neill stătea calm în timp ce judecătorul districtual american Holly Teeter a citit verdictul juriului, care a venit după aproximativ două ore de deliberare. El a refuzat politicos să se chestioneze juriul și, când a fost întrebat dacă are mai multe despre caz de discutat, a spus calm: „Nu, onoratăre”.

În timp ce un mareșal l-a încătușat, mama lui, Pamela Neill, care a urmărit procesul de trei zile, i-a spus: „Te iubesc”.

Teeter a programat condamnarea lui Neill pentru 11 aprilie. El ar putea risca 10 ani de închisoare și o amendă de 250.000 de dolari.

Judecătorul l-a rugat pe Neill să depună mărturia sa joi ca o narațiune din tribuna martorilor, deoarece el se reprezenta pe sine. Neill și-a întrerupt comentariile pentru a se asigura că documentele sunt proiectate pe patru ecrane mari pe un perete din spatele lui și pentru a discuta cu judecătorul și procurorii despre ce probe ar fi permise. Procurorii nu l-au interogat.

Chase Neill a fost condamnat pentru că a amenințat cu uciderea reprezentantului republican al SUA Jake LaTurner din Kansas.

Chase Neill a fost condamnat pentru că a amenințat cu uciderea reprezentantului republican al SUA Jake LaTurner din Kansas.
(Comitatul Shawnee, Kan., închisoare prin AP)

Neill a recunoscut în instanță că a lăsat mesageria vocală din 5 iunie și altele cu mai multe amenințări cu moartea a doua zi. Dar el a spus că transmite un mesaj de la Dumnezeu că LaTurner și alți oficiali s-au confruntat cu moartea printr-un act al lui Dumnezeu, cum ar fi o tornadă sau un uragan, pentru că au atacat creația lui Dumnezeu.

„Nu spun eu: „O să te urmăresc cu un cuțit” sau ceva de genul acesta”, a spus Neill în argumentul final.

Mama lui, rezistând lacrimile, le-a spus reporterilor la ieșirea din sala de judecată: „Nu a ridicat niciodată mâna asupra nimănui”.

Amenințările la adresa membrilor Congresului au crescut de la insurecția din 6 ianuarie 2021 de la Capitoliul SUA. În octombrie, un intrus l-a bătut sever pe soțul fostului președinte al Camerei SUA, Nancy Pelosi, cu un ciocan în casa lor din San Francisco.

Membrii consiliului școlar local și lucrătorii electorali din întreaga țară au suferit, de asemenea, hărțuiri și amenințări. Poliția din Albuquerque, New Mexico, a arestat săptămâna aceasta un candidat republican eșuat pentru o serie de împușcături care vizează casele sau birourile oficialilor democrați aleși.

Hunting le-a spus juraților că este rezonabil ca LaTurner și personalul său să ia în serios cuvintele lui Neill drept amenințări.

LaTurner a declarat într-o declarație după verdict: „Violența și amenințările cu violență nu au loc în societatea noastră”.

Neill a spus că îngrijorările sale cu privire la un război pentru suflete au fost declanșate de o știre din 13 mai pe site-ul de știri Kansas Reflector despre o dezbatere legislativă în care un parlamentar din vestul Kansas i-a îndemnat colegilor să depășească vetoul guvernatorului democrat Laura Kelly asupra unei măsuri care ar fi restricționat publicul. puterea oficialilor din domeniul sănătății în epidemiile care au urmat pandemiei de COVID-19.

Republicanul statului republican Tatum Lee a fost citat spunând: „Războiul este real, voi toți. Luptăm pentru sufletul națiunii noastre”.

BĂRBATUL KANSAS ÎN PROCEDURĂ PENTRU AMENINȚAREA CONGRESSULUI ÎL CONTRE-EXAMINĂ ÎN TRIBUNALĂ

Neill le-a spus juraților că își prețuiește sufletul și i s-a cerut de la Dumnezeu să acționeze atunci când „a auzit sunetul trâmbiței”.

De asemenea, le-a arătat juraților o pagină de LinkedIn pentru el, spunând că s-a ocupat de „probleme referitoare la peste 400 de milioane de vieți pierdute prin vrăjitorie înaltă”.

Neill a mărturisit că în 2018, „Dumnezeu a venit la mine foarte direct”, fără a detalia. Un judecător american a declarat într-un ordin din august prin care refuză să-l elibereze pe Neill din arest că Neill a suferit o rănire la cap cu patru sau cinci ani în urmă „caracterizată ca o fractură a capului”.

Însă judecătorul de fond a concluzionat luna trecută că Neill a fost capabil să urmărească ceea ce se întâmplă în instanță și să-și asiste avocații, făcându-l capabil mental să fie judecat. Ea i-a admis cererea de a acționa ca propriul avocat, începând de miercuri.

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

„Încerc cu adevărat să explic cum interacționez cu Dumnezeu și este o explicație dificilă”, a spus Neill juraților în timpul mărturiei sale de joi. “Îmi cer scuze.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *