Casa Albă acuză Republica Populară Chineză de „împuternicirea Chinei” pentru că a insistat asupra reducerii cheltuielilor înainte de a ridica plafonul datoriei

EXCLUSIV: Casa Albă îi acuză pe republicanii Camerei de „vânzarea clasei de mijloc” și „împuternicirea Chinei”, insistând asupra unor reduceri semnificative de cheltuieli înainte de a fi de acord să majoreze limita de împrumut a guvernului.

Plafonul datoriei, care acum se ridică la 31,381 trilioane de dolari și a fost atins săptămâna aceasta, este limita legală a sumei totale a datoriilor pe care guvernul federal o poate împrumuta pentru a finanța orice, de la beneficiile de securitate socială și Medicare până la salariile militare până la rambursări de impozite și multe altele.

FLASHBACK: REPUBLICANII ÎN OCHI UTILIZAȚI LIMITE DE DATORIE PENTRU A REVIZIȚIONARE PROGRAMELE DE DREPTURI DACĂ ÎNSĂRĂ MAJORITATE

Președintele american Joe Biden vorbește în timpul unui eveniment la Castelul Regal, pe fondul invaziei Rusiei în Ucraina, la Varșovia, Polonia, 26 martie 2022.

Președintele american Joe Biden vorbește în timpul unui eveniment la Castelul Regal, pe fondul invaziei Rusiei în Ucraina, la Varșovia, Polonia, 26 martie 2022.
(Reuters)

Republicanii spun că acum că s-a atins plafonul, este un moment bun să vorbim despre acceptarea unui plan mai responsabil din punct de vedere fiscal care să oprească expansiunea rapidă a datoriei naționale. Dar Casa Albă a spus că punerea oricăror condiții pentru o limită mai mare a plafonului datoriei este un dezastru.

„Republicanii din Camera ar trebui să se gândească foarte mult înainte de a petrece luni întregi spunându-le poporului american că vor să inverseze cea mai bună rată a șomajului din ultimii 50 de ani pentru a reduce Medicare și Securitatea Socială”, a declarat Andrew Bates, secretarul de presă adjunct al Casei Albe, pentru Fox News Digital. „La fel cum ar trebui să se uite în oglindă înainte să privească alegătorii în ochi și să spună că vor să inverseze un record de doi ani de creștere a locurilor de muncă și a solicitanților micilor afaceri doar pentru a reduce beneficiile câștigate pe care fiecare american le-a plătit de-a lungul întregii vieți profesionale. .”

(Anna Moneymaker/Getty Images)

„Între amenințările lor de a forța o catastrofă implicită și eforturile lor de a pune pe cardul de credit al țării reduceri de taxe care agravează inflația pentru cei bogați, agenda GOP al Camerei este un plan pentru vânzarea clasei de mijloc americane și împuternicirea Chinei în economia mondială, “, a spus Bates.

GOP dorește să împuternicească comitetul de buget al casei pentru a reduce cheltuielile și datoria națională de 31 de miliarde de dolari

El a adăugat: „Ceea ce ar trebui să facă liderii aleși, indiferent de partid, este să lucreze cu președintele Biden pentru a consolida revenirea economică pe care o oferă conducerea sa”.

Președintele Camerei Kevin McCarthy, R-Calif., ține o conferință de presă în Sala Statuară a Capitoliului SUA, joi, 12 ianuarie 2023.

Președintele Camerei Kevin McCarthy, R-Calif., ține o conferință de presă în Sala Statuară a Capitoliului SUA, joi, 12 ianuarie 2023.
(Tom Williams/CQ-Roll Call, Inc prin Getty Images)

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

Republicanii din Congres au spus că vor insista asupra reducerii profunde a cheltuielilor ca o condiție pentru ridicarea plafonului, iar președintele Camerei, Kevin McCarthy, îndeamnă Casa Albă să înceapă negocierile. Dar Casa Albă a spus că nu se va negocia și a cerut Congresului să ridice plafonul datoriei „fără condiție”.

Un purtător de cuvânt al Președintelui Camerei, Kevin McCarthy, R-Calif., nu a răspuns imediat solicitării de comentarii a Fox News.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *