Cazurile de COVID din China au „atins apogeul” la sosirea Anului Nou Lunar, spun autoritățile de stat

Numărul de pacienți cu COVID-19 care au nevoie de îngrijiri critice în spitalele din China a atins un vârf, au declarat joi autoritățile din domeniul sănătății, în timp ce milioane de oameni au călătorit în toată țara pentru reuniuni mult așteptate cu familiile, stârnind temeri de noi focare.

A existat un scepticism larg răspândit cu privire la datele oficiale ale Chinei despre COVID, de când luna trecută a anulat brusc controalele antivirus care i-au protejat pe cei 1,4 miliarde de oameni din China de boală timp de trei ani.

China a declarat sâmbătă trecută că aproape 60.000 de persoane cu COVID au murit în spitale între 8 decembrie și 12 ianuarie – o creștere de aproximativ zece ori față de dezvăluirile anterioare.

PE CUM SE REDESCHIDE CHINA, DAVOS ESTE OPTIMIS CU ECONOMIA GLOBALĂ

Cu toate acestea, acest număr îi exclude pe cei care mor acasă, iar unii medici din China au spus că sunt descurajați să înscrie COVID-ul pe certificatele de deces.

Pe măsură ce călătoriile se intensifică în timpul sezonului aglomerat al sărbătorilor de Anul Nou Lunar, până la 36.000 de oameni ar putea muri în fiecare zi din cauza bolii, conform ultimelor prognoze ale companiei de date medicale Airfinity din Marea Britanie. Alți experți prevăd că peste 1 milion vor muri din cauza bolii în acest an.

Dar un oficial al Comisiei Naționale de Sănătate a declarat, joi, într-o conferință de presă, că China a trecut de perioada de vârf a pacienților cu COVID în clinici de febră, în camerele de urgență și în condiții critice.

Numărul de pacienți cu afecțiuni critice în spital a fost cu peste 40% mai mic la 17 ianuarie decât un vârf observat la 5 ianuarie, a spus un oficial.

Datele proaspete vin după ce președintele Xi Jinping și-a exprimat îngrijorarea că zonele rurale sunt prost echipate pentru a face față unei creșteri a infecțiilor, deoarece sărbătorile, care încep oficial pe 21 ianuarie, aduc mulțimi de locuitori ai orașului înapoi în orașele lor natale.

Înainte ca COVID-ul să apară pentru prima dată în orașul central chinez Wuhan, la sfârșitul anului 2019, sezonul sărbătorilor era cunoscut drept cea mai mare migrație anuală de oameni de pe planetă.

„Prevenirea și controlul COVID din China se află încă într-o perioadă de stres, dar lumina este înainte, persistența este victorie”, a spus Xi miercuri într-un mesaj de sărbători transmis de postul de stat CCTV.

„Sunt cel mai îngrijorat de zonele rurale și de fermieri. Facilitățile medicale sunt relativ slabe în zonele rurale, prin urmare prevenirea este dificilă, iar sarcina este grea”, a spus Xi, adăugând că vârstnicii sunt o prioritate de vârf.

Ieșirea haotică a Chinei dintr-un regim de blocări în masă, restricții de călătorie și testare în masă COVID, a determinat, de asemenea, o fugă de droguri, deoarece oamenii se descurcă singuri împotriva bolii.

Pentru a satisface cererea în creștere, producătorii de medicamente din China se grăbesc să își tripleze capacitatea de a produce medicamente cheie pentru febră și tuse, a informat joi cotidianul de stat China Daily.

China s-a bazat până acum pe vaccinurile interne pentru a combate pandemia, evitând cele produse în străinătate, despre care unele studii au sugerat că sunt mai eficiente, în timp ce alte tratamente străine pentru COVID-19 au fost greu de găsit în China.

Medicamentul antiviral COVID-19 de la Pfizer, Paxlovid, este disponibil în China, dar a fost foarte greu de obținut prin canale oficiale, potrivit rapoartelor din presă și relatărilor personale. Tratamentul antiviral de la Merck & Co, molnupiravir, a fost de asemenea aprobat pentru utilizare, dar nu este încă disponibil pe scară largă.

Directorul executiv al Moderna, Stephane Bancel, a declarat miercuri pentru Reuters că compania americană este în discuții active pentru a furniza Chinei vaccinuri împotriva COVID-19.

În cadrul unei întâlniri de săptămâna aceasta, Administrația Națională a Produselor Medicale din China s-a angajat să stabilizeze prețurile medicamentelor legate de COVID și să reprime vânzările contrafăcute.

Președintele chinez Xi Jinping, unul dintre mai mulți oficiali de stat care susțin că cifrele COVID-19 din China au atins vârful.

Președintele chinez Xi Jinping, unul dintre mai mulți oficiali de stat care susțin că cifrele COVID-19 din China au atins vârful.

„Povara semnificativă”

Airfinity a estimat miercuri că 62 de milioane de oameni ar putea fi infectați cu virusul între 13 și 27 ianuarie și că decesele zilnice legate de COVID ar putea ajunge la 36.000 pe 26 ianuarie, în creștere semnificativă față de prognozele anterioare.

„Prognoza noastră estimează o povară semnificativă pentru sistemul de asistență medicală din China pentru următoarele două săptămâni și este probabil ca mulți pacienți tratabili să moară din cauza spitalelor supraaglomerate și a lipsei de îngrijire”, a spus directorul de analiză al Airfinity, Matt Linley.

CINE ÎNDEAMNEAZĂ CHINA SĂ EMITĂ MAI MULTE INFORMAȚII despre COVID-19 DUPĂ BEIJING RAPORTĂ 60.000 DE DECES LEGAȚI DE CORONAVIRUS

Privind dincolo de numărul deceselor, există optimism că redeschiderea Chinei va revigora o economie de 17 trilioane de dolari, care suferă una dintre cele mai scăzute rate de creștere din aproape jumătate de secol.

Proprietarii și managerii fabricilor din China, care produc aproape o treime din produsele manufacturate din lume, speră să revină la normalitate după ani de restricții cauzate de virus și un val recent de infecții a perturbat afacerile.

China ar putea înregistra o redresare bruscă începând cu al doilea trimestru, a declarat miercuri directorul general adjunct al FMI, Gita Gopinath, pentru Reuters la Forumul Economic Mondial de la Davos.

Aceste speranțe au dus principalele piețe bursiere și yuanul din China la maxime de mai multe luni în ultimele sesiuni.

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

Hong Kong-ul controlat de chinezi, care încearcă să-și revigoreze finanțele și economia dependentă de comerț, a declarat joi că nu va cere persoanelor cu COVID-19 să se plaseze în carantină începând cu 30 ianuarie, eliminând una dintre ultimele sale restricții majore privind virusul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *