Ce detectoare termice portabile noi pot vedea atunci când sunt îndreptate către tine și casa ta

În timp ce camerele termice pot fi folosite din motive pozitive, ele pot fi folosite și în mâini greșite, ceea ce înseamnă că supravegherea din jurul tău devine mai aprofundată.

Dacă ați avut mâinile pe un smartphone și acel smartphone este apoi fotografiat de un dispozitiv de termoviziune, acesta va afișa pete infraroșii pe smartphone care indică locul în care l-ați atins.

Cu cât o zonă apare mai luminoasă pe o imagine termică, cu atât smartphone-ul a fost atins mai recent.

DATE CLIC PENTRU A PRIMI BULETINUL INFORMATIV CYBERGUY LUI KURT CU SFATURI RAPIDE, RECENZII TEHNOLOGICE, ALERTE DE SECURITATE SI INSTRUCTIUNI SIMPLE PENTRU A VA FACE MAI INTELIGENT

Criminalii și hackerii pot folosi aceste imagini pentru a scana o tastatură, un bancomat sau un smartphone, dezvăluind semnătura de căldură rămasă pe acele dispozitive, astfel încât să poată afla codurile PIN și codurile de acces la informațiile tale private.

Camerele termice pot fi periculoase în mâinile greșite, ceea ce înseamnă că supravegherea din jurul tău devine mai aprofundată.

Camerele termice pot fi periculoase în mâinile greșite, ceea ce înseamnă că supravegherea din jurul tău devine mai aprofundată.
(InfiRay)

ÎNTREBAȚI-LE KURT: DE CE ESTE ÎNTOTDEAUNA AȘAT DE PUNTATA CONEXIUNEA MEA BLUETOOTH?

Pot dispozitivele termice să vadă în casa mea?

Din păcate, un infractor ar putea folosi aceste dispozitive de detecție termică pentru a vedea în interiorul casei tale, deoarece dispozitivele pot fi folosite pentru a vedea prin pereți și pentru a dezvălui ce este în interiorul casei tale fără ca tu să-ți dai seama. Cu toate acestea, capacitatea de a vedea clar într-o casă ar depinde de dispozitivul specific și de capacitățile acestuia, precum și de grosimea și compoziția pereților.

Pot dispozitivele termice să vadă prin hainele mele?

Dispozitivele de termoviziune detectează radiația infraroșie, care este emisă de toate obiectele cu o temperatură peste zero absolut. Ele nu „văd” la fel ca camerele cu lumină vizibilă și în schimb creează o imagine bazată pe diferențele de temperatură dintre obiecte.

Hainele nu blochează radiațiile infraroșii, așa că un dispozitiv de termoviziune ar putea detecta căldura emisă de corpul unei persoane chiar dacă aceasta poartă haine. Cu toate acestea, imaginea creată de dispozitiv nu ar arăta detalii ale corpului unei persoane. În schimb, ar arăta semnătura de căldură a persoanei în ansamblu.

Este ușor să obțineți un dispozitiv de detectare termică?

O cameră termică pentru case pentru a se asocia cu un iPhone.

O cameră termică pentru case pentru a se asocia cu un iPhone.
(InfiRay)

HACKUL SIMPLU DE IPHONE FACE CITIREA FIECAREA APLICAȚIE MAI UȘOARĂ

Infractorii pot cumpăra online aceste dispozitive de imagistică și pot începe să vă încalce confidențialitatea oricând doresc. Unele sunt vândute ca atașamente pentru smartphone, precum cele de la InfiRay. Poate fi atașat la un iPhone sau Android pentru a acționa ca un fel de dispozitiv de vedere pe timp de noapte. Și ceea ce este și mai rău, aceste dispozitive de termoviziune pot fi găsite la prețuri de până la 150 USD, așa că sunt mai accesibile acum ca niciodată.

Cu toate acestea, este important de reținut că aceste dispozitive de imagine termică sunt utilizate în diverse industrii, cum ar fi inspecțiile de securitate, stingerea incendiilor și infrastructura – nu doar pentru încălcarea confidențialității – și au fost concepute pentru uz legal, nu pentru activități criminale.

InfiRay a creat, de asemenea, o cameră termică portabilă concepută pentru scanarea clădirilor, verificări auto și alte mașini.

InfiRay a creat, de asemenea, o cameră termică portabilă concepută pentru scanarea clădirilor, verificări auto și alte mașini.(InfiRay)

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

InfiRay a creat, de asemenea, o cameră termică portabilă concepută pentru scanarea clădirilor și verificări auto și alte mașini.

Am verificat aceste dispozitive la CES 2023 și, deși sunt destul de impresionante, așa cum am menționat, pot fi folosite și de criminali pentru a vă fura informații valoroase.

Cum mă pot proteja pe mine și casa mea împotriva dispozitivelor de termoviziune?

  • Folosiți materiale de blocare termică, cum ar fi folie de aluminiu sau vopsea specială de blocare termică pentru a acoperi ferestrele și pereții
  • Instalați perdele sau jaluzele termice pentru a preveni intrarea imaginilor termice în casa dvs
  • Utilizați o cameră de termoviziune pentru a detecta prezența dispozitivelor de termoviziune și pentru a localiza poziția acestora
  • Fiți conștienți de împrejurimile dvs. și fiți atenți la oricine ar putea folosi dispozitive de termoviziune
  • Consultați-vă cu un expert în domeniul imaginilor termice și al contramăsurilor pentru îndrumări și sfaturi suplimentare
  • Deși acestea sunt soluții extreme la o preocupare în creștere.

CLICK AICI PENTRU A DESCARCĂ APLICAȚIA FOX NEWS

Pentru mai multe dintre sfaturile mele, abonați-vă la buletinul meu gratuit CyberGuy Report făcând clic pe linkul „Buletin informativ gratuit” din partea de sus a site-ului meu.

Copyright 2023 CyberGuy.com. Toate drepturile rezervate. Articolele și conținutul CyberGuy.com pot conține link-uri afiliate care câștigă un comision atunci când se fac achiziții.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *