Oamenii de știință britanici cred că poluarea nu a cauzat morți în masă a crabilor din Marea Britanie

Oamenii de știință britanici au declarat vineri că nu cred că poluarea a ucis mii de crabi care s-au spălat pe plajele din nord-estul Angliei, deși nu sunt siguri ce a cauzat moartea neobișnuită.

Crustaceele au fost găsite morți sau murind de-a lungul a peste 44 de mile de coastă la sfârșitul anului 2021, unele manifestând „smucituri” neobișnuite în timp ce se aflau în chinul morții.

Ecologiștii au suspectat că toxinele eliberate prin dragarea pentru extinderea unui port din Teesside, o zonă puternic industrială, ar fi putut fi responsabile. Cercetările de anul trecut efectuate de cadre universitare, susținute de industria pescuitului, au sugerat ca o cauză potențială poluantul industrial piridina, posibil din dragarea de la gura râului Tees.

Dar un grup de oameni de știință și experți din industrie înființat de guvernul britanic a declarat că nu a găsit nicio dovadă că poluanții ar fi de vină.

FLORIDA BĂRBAT ARESTAT PENTRU Otrăvirea cu antigel a mai multor animale de companie din cartier

Pescarii protestează împotriva poluării Mării Nordului pe 19 mai 2022 la South Gare, lângă Redcar, Regatul Unit.

Pescarii protestează împotriva poluării Mării Nordului pe 19 mai 2022 la South Gare, lângă Redcar, Regatul Unit.
(Fotografie de Tessa Bunney / În imagini prin Getty Images)

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

Grupul, condus de Gideon Henderson, consilier științific șef al departamentului de mediu al guvernului, a spus că este „foarte puțin probabil” ca piridina sau un alt poluant toxic să provoace dispariția.

„Nu am putut găsi dovezi pentru niveluri ridicate de piridină în apa mării de coastă”, a declarat chimistul de mediu Crispin Halsall de la Universitatea Lancaster, care a lucrat la raport.

Grupul a concluzionat că este „aproximativ la fel de probabil ca nu” ca un agent patogen nou în apele Regatului Unit – o boală potențială sau parazit – să provoace moartea crabilor. Oamenii de știință au spus că nu au putut identifica ce agent patogen, dacă există, este responsabil.

„Probabil am venit cu mai multe întrebări decât răspunsuri”, a spus Tammy Horton, cercetător la Centrul Național de Oceanografie din Marea Britanie, care a lucrat la studiu.

Ea a spus că este „foarte puțin probabil” să existe implicații asupra sănătății umane de la un agent patogen al crabului și că „fructele de mare ar fi sigure de mâncat”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *