Sfat de securitate: faceți această greșeală uriașă la Wi-Fi?

Plătești bani buni pentru serviciul tău de internet, așa că înțeleg frustrarea unei conexiuni lente. News flash: Nu este întotdeauna vina ISP-ului tău. Iată greșelile comune la Wi-Fi.

Îți distrezi oaspeții? Vor dori acces la Wi-Fi-ul dvs., dar este o chinuri să vă dați datele de conectare în mod repetat. Fii inteligent în tehnologie. Postați un cod QR în casa dvs. care conectează automat oaspeții în rețeaua dvs. de acasă.

Acum, dacă a hacker intră în rețeaua dvs. de domiciliu, își pot găsi drumul către informațiile dvs. personale. Ar trebui să setați rețeaua Wi-Fi de acasă la publică sau privată? Răspunsul s-ar putea să te surprindă.

O femeie trece pe lângă o cabină telefonică compatibilă cu WiFi din New York, 12 iulie 2012.

O femeie trece pe lângă o cabină telefonică compatibilă cu WiFi din New York, 12 iulie 2012.
(Reuteres / Keith Bedford)

Intră pentru a câștiga un card cadou Amazon de 500 USD.

Nu este ceea ce crezi tu

A avea rețeaua Wi-Fi de acasă setată la privată ar fi cea mai sigură setare, nu? Asta este de fapt incorect. Dar nu lăsați terminologia neglijentă să vă încurce.

Când vă aflați în rețeaua dvs. de acasă și o aveți configurată ca privată pe computer, computerul dvs. nu poate fi descoperit de alte dispozitive conectate la aceeași rețea. Deci, în acest caz, setarea publică Wi-Fi este mai sigur decât cel privat. Da, ai citit bine!

Dacă doriți să partajați fișiere sau să trimiteți documente unui membru al familiei din casă în aceeași rețea sau imprimanta de acasă, va trebui să setați rețeaua la privată.

PASI VOI SUNT TOTAL INFERITI PENTRU OBIECTIVELE DVS. DE FITNESS 2023?

Când rețeaua este setată la privată, imprimanta va recunoaște și se va conecta la computer pentru a primi documentele pe care doriți să le imprimați. Limpede ca noroiul, nu?

Găsește-ți iPhone-ul când telefonul se pierde.

Găsește-ți iPhone-ul când telefonul se pierde.
(CyberGuy.com)

Permiteți-mi să rezumam din nou pentru a fi clar:

  • Rețea privată: Utilizați această setare numai pentru rețelele în care controlați sau în care aveți încredere. Când o rețea este setată la privată, computerul poate fi descoperit de alte dispozitive din rețea. Îl puteți folosi pentru partajarea fișierelor și a imprimantei.
  • Retea publica: Utilizați aceasta pentru a vă conecta la rețele publice, cum ar fi Wi-Fi de aeroport sau hotel. PC-ul dvs. va fi ascuns de alte dispozitive din rețea.

Știați că imprimanta dvs. poate fi o poartă de acces pentru hackeri pentru a face ravagii? Iată cinci moduri de a vă bloca imprimanta.

Cum să vă schimbați rețeaua de la public la privat

Dacă trebuie să partajați fișiere, să imprimați sau să vă faceți dispozitivele detectabile unul altuia, setați rețeaua la privată.

Urmați acești pași pe computer și veți fi gata:

  • Faceți clic dreapta pe Pictograma rețelei Wi-Fi în extrema dreaptă a barei de activități.
  • Selectați Deschide Setări de rețea și internet.
  • Găsiți rețeaua dvs. Wi-Fi și selectați Proprietăți.
  • Selectați Profil de rețea.
  • Alege Privat.

Când doriți să creșteți securitatea, continuați și reveniți la Public opțiune. Pur și simplu urmați instrucțiunile de mai sus și când ajungeți la ultimul pas, selectați Public în loc de Privat.

Notă: acest lucru se va aplica numai rețelei dvs. de domiciliu. Vi se solicită să selectați Public, Private sau Work pentru fiecare rețea la care vă conectați. Această alegere este salvată pentru acel profil de rețea.

Unde vă plasați routerul este foarte important. Iată un ghid despre unde să plasați routerul pentru cele mai bune viteze.

Routerele cu cabluri de rețea sunt văzute în timpul hackatonului Hackyeah din Varșovia, Polonia, pe 18 septembrie 2019. Hackyeah este cel mai mare hackathon staționar din Europa, cu aproximativ 2500 de participanți care participă la o competiție de hacking peste noapte și peste 100 de mii de euro în bani.

Routerele cu cabluri de rețea sunt văzute în timpul Hackyeah Hackathon din Varșovia, Polonia, pe 18 septembrie 2019. Hackyeah Hackathon este cel mai mare hackathon staționar din Europa, cu aproximativ 2500 de participanți care participă la o competiție de hacking peste noapte și peste 100 de mii de euro în bani.
( Jaap Arriens/NurPhoto prin Getty Images)

Internetul este un loc periculos. Vă pot ajuta să fiți ferit de hackeri și escroci. Înscrieți-vă pentru buletinul informativ zilnic gratuit.

AL GORE EXPLICĂ PROGRAMUL GLOBAL AI CARE SPIOAZĂ MII DE FACILITĂȚI PENTRU MONITORIZAREA EMISIILOR

Păstrează-ți cunoștințele tehnice

Podcast-ul meu popular se numește „Kim Komando Today”. Sunt 30 de minute solide de știri tehnice, sfaturi și apelanți cu întrebări tehnice ca tine din toată țara. Căutați-l oriunde ați obține podcasturile. Pentru confortul dvs., accesați linkul de mai jos pentru un episod recent.

ALEGEREA PODCASTULUI: Înșelătorie crudă TikTok, Seattle vs. social media, actualizare Airbnb

În plus, adolescenții se autodiagnosticează cu boli grave pe care le-au găsit pe TikTok, dorm mai bine cu aceste podcasturi și semnează că telefonul sau computerul tău este infectat cu un keylogger. Oh, și bărbați, nu vă mai puneți smartphone-ul în buzunarul pantalonilor!

Consultați podcastul meu „Kim Komando Today” pe Apple, Google Podcasts, Spotify sau playerul dvs. de podcast preferat.

Ascultă podcast-ul aici sau de oriunde îți iei podcast-urile. Caută doar numele meu de familie, “Komando”.

Obțineți mai multe cunoștințe tehnologice la The Kim Komando Show, difuzat pe peste 425 de posturi de radio și disponibil ca podcast. Înscrieți-vă la rezumatul gratuit de dimineață de 5 minute a lui Kim pentru cele mai recente încălcări de securitate și știri tehnice. Nevoie de ajutor? Lasă întrebarea ta pentru Kim aici.

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

Copyright 2023, WestStar Multimedia Entertainment. Toate drepturile rezervate. Făcând clic pe linkurile de cumpărături, îmi susțineți cercetarea. În calitate de Asociat Amazon, câștig un mic comision din achizițiile eligibile. Recomand doar produse în care cred.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *