AOC spune că politicile de frontieră Biden „replică” regulile erei Trump

Rep. New York Alexandria Ocasio-Cortez a criticat Casa Albă pentru recentul său anunț cu privire la politicile de imigrație, despre care politicianul democrat a spus că sunt „aproape replici” ale politicilor fostului președinte Donald Trump.

În 2019, Ocasio-Cortez a criticat politicile de imigrare ale lui Trump, spunând că acestea sunt „despre etnie și rasism”.

„Odată ce începi să le spui cetățenilor americani să citeze „întoarceți-vă în propriile țări”, aceasta vă spune că politicile acestui președinte nu sunt despre imigrație, ci despre etnie și rasism”, a spus ea la acea vreme.

Ocasio-Cortez a ținut prima primărie din 2023 sâmbătă după-amiază la Co-op City din Bronx și a contestat modul în care biroul ei a comunicat cu Casa Albă în ultimele luni cu privire la aprobarea autorizațiilor de muncă pentru imigranții din New York. .

DEMOCRAȚII, AVOCAȚI IMIGRANȚI RIDIȘTE STRAPURI ROSII PENTRU PLANUL DE FRONTIERĂ BIDEN: „PROFUND DEZAMȚIȚI”

Rep. Ocasio-Cortez vorbește la evenimentul primăriei din Bronx.

Rep. Ocasio-Cortez vorbește la evenimentul primăriei din Bronx.
(RepAOC/Youtube)

„Acest lucru este foarte important pentru că ceea ce vedem cu această situație de transport cu autobuzul, mulți dintre cei care sosesc aici vor să lucreze… Problema este că guvernul nostru federal nu le permite să lucreze. Și pentru că în timpul acestui decalaj, este nevoie de oriunde între șase luni și un an, doar pentru a obține o autorizație de muncă, apoi începem să vedem că acești oameni nu au de ales decât să se bazeze pe servicii și sprijin public”, a spus Ocasio-Cortez.

Congresista a spus că biroul ei a comunicat cu Casa Albă cu privire la acordarea autorizațiilor de muncă migranților, dar i s-a spus „Aveți nevoie de un act al Congresului, Congresul trebuie să o facă”. Cu toate acestea, la începutul acestei luni, Casa Albă a lansat o regulă propusă care includea autorizații de muncă.

„Și așa ne spunem „huh, așa că toți ați fi putut să o faceți””, a spus Ocasio-Cortez. „Așadar, problema este că acel pachet, acea regulă propusă, este, de asemenea, atașat la reduceri foarte îngrijorătoare, sau aproape replicări ale anumitor politici de azil din epoca Trump”.

Administrația Biden a anunțat noi măsuri de aplicare a frontierei pe 5 ianuarie, care includ procese extinse de eliberare condiționată pentru venezueleni, nicaraguani, haitiani și cubanezi care migrează în SUA. Măsurile includ permiterea a până la 30.000 de migranți care „au un sponsor eligibil și trec verificarea și verificările antecedentelor. , pot veni în Statele Unite pentru o perioadă de doi ani și pot primi autorizație de muncă.” Totuși, cei care încearcă să intre ilegal în țară sunt neeligibili pentru program.

ÎN CUM BIDEN VIZITĂȚĂ LA FRONTIERĂ, ÎN CĂUTĂ NU ȘI CER-I SCUZE PENTRU PRETENȚIILE FALSE CARE AGENȚII DE PATROLĂ DE FRONTIERĂ au biciuit migranții

Anunțul administrației Biden a fost criticat de unii lideri politici liberali și de grupuri de imigrație, deoarece se înclină spre regula Titlul 42 – un ordin de sănătate publică din epoca Trump, folosit pentru a expulza majoritatea migranților de la graniță în timpul pandemiei de COVID-19.

Președintele american Joe Biden merge să vorbească cu reporterii în timp ce el și prima doamnă Jill Biden părăsesc Casa Albă și merg la Marine One pe peluza de sud, pe 27 decembrie 2022, la Washington, DC.  Soții Biden își petrec vacanța de Anul Nou în St. Croix, Insulele Virgine ale Statelor Unite.

Președintele american Joe Biden merge să vorbească cu reporterii în timp ce el și prima doamnă Jill Biden părăsesc Casa Albă și merg la Marine One pe peluza de sud, pe 27 decembrie 2022, la Washington, DC. Soții Biden își petrec vacanța de Anul Nou în St. Croix, Insulele Virgine ale Statelor Unite.
(Anna Moneymaker)

Măsurile de securitate sunt însoțite de un acord cu Mexicul conform căruia țara va lua 30.000 de cetățeni din fiecare țară prin expulzări în temeiul ordinului de sănătate publică Titlul 42. De asemenea, migranții ar deveni neeligibili pentru azil dacă „ocolesc căile disponibile și stabilite către migrația legală” și nu solicită azil în nicio țară prin care au călătorit pentru a ajunge în SUA.

CURTEA DE APEL A SUA PERMITĂ TITLUL 42 REGULI DE IMIGRARE SĂ EXPIRĂ PE CUM PREȘEDINTELE BIDEN RĂMÂNE TĂCIT LA CORRECȚIA DE MIGRARE

Președintele Donald Trump vorbește la Washington, miercuri, 8 februarie 2017.

Președintele Donald Trump vorbește la Washington, miercuri, 8 februarie 2017.
(AP Foto/Evan Vucci)

„Deși înțelegem provocările cu care se confruntă națiunea la granița de sud, exacerbate de obstrucția republicană la modernizarea sistemului nostru de imigrare, suntem profund dezamăgiți de Administrația Biden decizia de a extinde utilizarea titlului 42″, au declarat într-un comunicat senatorul Bob Menendez, DN.J., Ben Ray Luján, DN.M., Alex Padilla, D-Calif. și Cory Booker, DN.J. afirmație.

Ocasio-Cortez a spus că ceea ce biroul ei „încearcă să facă este să obțină acele autorizații de muncă și apoi să vorbească despre” celelalte aspecte ale anunțului recent al administrației Biden privind noile măsuri de securitate la frontieră.

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

Fox News Digital a contactat Casa Albă și Departamentul pentru Securitate Internă pentru a comenta observațiile lui Ocasio-Cortez, dar nu a primit imediat răspunsuri.

Adam Shaw de la Fox News a contribuit la acest raport.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *