Biden dă vina pe GOP pentru că a obținut „puncte politice” în privința imigrației, deoarece numărul de la graniță a atins un nou maxim

Președintele Biden i-a criticat vineri pe republicani pentru că ar fi încercat să obțină „puncte politice” în privința imigrației și pentru că au refuzat să se înscrie la propunerea sa de imigrare în prima zi – așa cum s-a demonstrat că numărul de întâlniri cu migranți din decembrie a atins un nivel record.

Biden a vorbit la reuniunea de iarnă a Conferinței Primarilor din SUA, unde a abordat criza în curs de la graniță – care a afectat nu doar comunitățile de graniță, ci și orașele din toată țara unde zeci de mii de migranți au fost transportați cu autobuzul.

Biden a recunoscut că „imigrația este o altă problemă majoră care afectează multe dintre comunitățile voastre, în special comunitățile de graniță și comunitățile din apropiere”.

Republicanii au dat vina pe politicile administrației Biden, care au dezlănțuit politicile de securitate a frontierei din epoca lui Trump și au inclus restrângerea aplicării legii la interior. Administrația lui Biden și-a evidențiat eforturile de creștere a campaniilor de combatere a contrabandei, a cooperării în emisfera vestică și a extinderii căilor legale, ca parte a unei abordări mai ample care include abordarea „cauzelor fundamentale” din America Centrală.

Peste un sfert de milion de întâlniri de migranți numai în decembrie, CBP CONFIRMĂ

Președintele Joe Biden vorbește în Sala de Est a Casei Albe primarilor care participă la reuniunea de iarnă a Conferinței Primarilor din SUA de la Washington, vineri, 20 ianuarie 2023.

Președintele Joe Biden vorbește în Sala de Est a Casei Albe primarilor care participă la reuniunea de iarnă a Conferinței Primarilor din SUA de la Washington, vineri, 20 ianuarie 2023.
(AP Foto/Susan Walsh)

Cel mai recent, Biden însuși a vizitat granița din El Paso și, înainte de a o face, a dezvăluit o serie de noi măsuri la frontieră despre care administrația sa spune că are deja efect. Acestea includ un program extins de eliberare condiționată care include acum venezueleni, nicaraguani, cubanezi și haitiani, combinat cu expulzările din titlul 42 pentru acele naționalități.

În plus, Departamentul pentru Securitate Internă a emis o regulă care le-ar interzice migranților să solicite azil dacă ar fi trecut printr-o țară fără a solicita mai întâi azil, o mișcare care a condus la critici din partea grupurilor de stânga.

BIDEN ADMIN LANsează PROGRAMUL PILOT PENTRU A PERMITA AMERICANilor SPONSORIZĂ DIRECT REFUGIAȚII

Biden, totuși, a spus că aceste mișcări nu sunt suficiente de la sine pentru a rezolva criza – despre care a spus că poate fi rezolvată doar prin adoptarea de către Congres a unui proiect de lege amplu de reformă a imigrației, care a fost dezvăluit în prima sa zi de mandat. Republicanii au refuzat să susțină proiectul de lege, în primul rând din cauza includerii unei căi către cetățenie pentru milioane de imigranți ilegali care se află deja în țară.

„Voi continua să solicit Congresului să acționeze pentru a adopta o reformă cuprinzătoare a imigrației pentru a remedia sistemul”, le-a spus el primarilor, înainte de a reduce opoziția republicană față de proiectul de lege la conveniență politică.

Migranți stau lângă granița dintre SUA și Mexic în Ciudad Juarez, Mexic, luni, 19 decembrie 2022.

Migranți stau lângă granița dintre SUA și Mexic în Ciudad Juarez, Mexic, luni, 19 decembrie 2022.
(AP Photo/Christian Chavez)

“Primul proiect de lege pe care l-am introdus a fost o reformă cuprinzătoare a legislației privind imigrația. Dar din cauza unora din Congres, aceștia au refuzat să o ia în considerare. Au considerat că este o problemă mai bună de campanie decât o problemă de rezolvat”, a spus el.

Președintele a încercat din nou să pună mingea în terenul republicanilor în această problemă.

Criza migranților din Epoca Biden a dobândit un alt record, deoarece migranții se întâlnesc cu TOP 250.000 ÎN DECEMBRIE

„Așadar, avem de ales: ei pot continua să folosească imigrația pentru a încerca să câștige puncte politice sau putem ajuta la rezolvarea problemei. Reforma imigrației era o problemă bipartizană. Și putem face asta din nou, în opinia mea”, el a spus.

Republicanii, cu toate acestea, nu au arătat niciun indiciu al vreun sprijin semnificativ pentru amnistia pentru imigranții ilegali. În schimb, republicanii din Camere au urmărit o mai mare atenție a gestionării crizei de către administrație – precum și o potențială demitere a secretarului DHS, Alejandro Mayorkas.

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

La câteva ore după ce președintele a vorbit, Serviciul Vamal și Protecția Frontierei (CBP) a anunțat că au avut loc peste 251.000 de întâlniri cu migranți la granița de sud în decembrie, depășind cele 179.253 întâlnite în decembrie 2021 și cele 73.994 întâlnite în decembrie 2020. Noul record este probabil să alimenteze criticile republicane în curs de desfășurare asupra politicilor administrației.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *