Experții analizează răspunsul lui Biden la scandalul documentelor clasificate: Casa Albă a „pierdut controlul”

Experții în comunicații spun că administrația Biden „a pierdut controlul asupra narațiunii” după recentele dezvăluiri conform cărora președintele Biden ar fi clasificat documente în mai multe locații nesecurizate.

Secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a continuat să evite întrebările pe această temă, determinând unii să critice administrația Biden pentru lipsa de claritate a situației.

Președintele Biden „într-adevăr ia în serios informațiile clasificate, el într-adevăr ia în serios documentele clasificate. Pur și simplu nu voi merge dincolo de asta”, a spus Jean-Pierre într-un briefing de presă de vineri – o linie pe care secretarul de presă a rostit-o pe podium. de când a apărut scandalul.

Experții în comunicații care analizează răspunsul Casei Albe de când cunoașterea documentelor secrete ale lui Biden au ieșit la lumină la începutul lunii ianuarie spun că răspunsul administrației a fost slab.

„Fie prin intenție, fie prin incompetență, Casa Albă a fost în spatele curbei pe parcursul întregului scandal”, a declarat Marc Lotter, fost director de comunicații strategice pentru Trump-Pence 2020. „Au pierdut controlul asupra narațiunii. pleacă în timp ce devierea clar nu funcționează.”

BIDEN s-a reproșat pentru că a spus că „NU ARE REGRET” DESPRE DOCUMENTE CLASIFICATE: „CASA ALBA ȚINE PIATĂ”

Președintele Biden ascultă o întrebare în timpul unei conferințe de presă în Sala de Est a Casei Albe din Washington, 19 ianuarie 2022.

Președintele Biden ascultă o întrebare în timpul unei conferințe de presă în Sala de Est a Casei Albe din Washington, 19 ianuarie 2022.
(Susan Walsh)

În ultimele săptămâni, au ieșit la iveală dezvăluiri că Biden avea documente clasificate din epoca Obama în posesiunile sale personale. Materialele clasificate au fost dezvăluite pentru prima dată a fi depozitate în biroul lui Biden din centrul Penn Biden din Washington, DC Trei zile mai târziu, publicul a aflat despre un al doilea set de dosare care exista în garajul casei lui Biden din Wilmington, Delaware. Un al treilea set de documente clasificate a fost, de asemenea, descoperit într-o altă locație din casa lui din Wilmington.

„Președintele Biden se confruntă cu o controversă „picurare” care nu are sfârșit în vedere și fiecare nouă revelație face ca criticile sale la adresa fostului președinte Trump să pară din ce în ce mai ipocrite”, a declarat Giancarlo Sopo, un strateg media republican.

“Când vine vorba de probleme juridice, Casa Albă trebuie să fie foarte atentă să nu intervină politic în acest tip de investigație. Dar, în același timp, nu poți ignora problema. Există o linie subțire că Biden și Casa Albă trebuie să mergem mai departe”, spune Jose Aristimuño, fost secretar de presă adjunct al Comitetului Național Democrat și gazda Americano Media.

Alex Conant, fost director de comunicații al senatorului Marco Rubio, R-Fla, consideră că Casa Albă ar trebui să fie pe deplin în regim de criză, sugerând să desemneze un comunicator dedicat acestei probleme pentru a clarifica faptele, pentru a mobiliza resursele și a rămâne în fața poveste.

“Comunicarea de criză 101 este să afle toate faptele cât mai curând posibil. Casa Albă a făcut opusul, lăsând știrile să picure zi de zi. Președintele ar fi trebuit să abordeze acest lucru direct cu câteva zile în urmă”, a declarat Conant pentru Fox News Digital. . „Așteptarea până joi și apoi a da o declarație foarte avocată nu face decât să alimenteze scandalul”.

Deși republicanii și democrații au criticat răspunsul Casei Albe în această problemă, mulți din stânga au lăudat cooperarea administrației Biden cu autoritățile. Christy Seltzer, un fost purtător de cuvânt al numeroși lideri democrați, a spus că povestea în general „nu este una rea”.

„Echipa lui Biden a făcut totul corect, semnalând că au găsit documente și apoi dându-le înapoi”, a spus Seltzer. „De obicei, în situații ca acestea, strategia de comunicare trebuie să urmeze strategia juridică, astfel încât avocații probabil conduc ce pot și nu pot spune comunicațiile Casei Albe”.

BIDEN, VÂNĂTOR FAC ISTORIE PREZIDENȚIALĂ CA PRIM DUO TAT-FIUL ÎN INVESTIGAȚII SEPARATE

Un fost oficial Trump de la Casa Albă a susținut sentimentul lui Seltzer, simpatizând că secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, probabil că primește doar fapte parțiale. În același timp, trimiterile repetate ale lui Jean-Pierre către biroul consilierului de la Casa Albă par a fi un țap ispășitor pentru a evita interogațiile dure, potrivit sursei care spune că biroul consilierului se va adresa în mod tradițional secretarului de presă de la Casa Albă pentru declarații oficiale.

Secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, s-a confruntat cu numeroase întrebări legate de documentele secrete ale lui Biden în timpul conferinței de presă zilnice de vineri.

Secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, s-a confruntat cu numeroase întrebări legate de documentele secrete ale lui Biden în timpul conferinței de presă zilnice de vineri.
(Mandel Ngan/AFP)

„Purtătorii de cuvânt democrați trăiesc în mod normal o existență fermecată”, a spus Matt Gorman, fost director de comunicații la Comitetul Național Republican al Congresului. „Când mass-media îndrăznește să-i pună la îndoială despre orice, reacția lor oscilează între trădare și confuzie totală. Asta este ceea ce vezi aici.”

Multe întrebări rămân fără răspuns cu privire la locația exactă a dosarelor clasificate, când au fost plasate printre posesiunile lui Biden și cine ar fi putut avea acces, în afara familiei și personalului lui Biden.

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

Departamentul de Justiție a lansat o anchetă cu privire la documente, numindu-l pe Robert Hur, un fost avocat al Statelor Unite din Maryland, să servească drept consilier special care supraveghează procesul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *