Legea privind controlul armelor din Illinois a fost dată cu un ordin de restricție de către judecător la doar câteva zile după ce a intrat în vigoare

Un judecător din Illinois l-a blocat vineri temporar pe guvernatorul democrat JB Pritzker să aplice o interdicție recent adoptată asupra anumitor puști semiautomate și a revistelor de mare capacitate.

Judecătorul județului Effingham, Joshua Morrison, a pălmuit legea privind controlul armelor cu un ordin de restricție temporară, după ce fostul candidat republican la funcția de procuror general Tom DeVore a dat în judecată pentru a bloca legea. DeVore a spus într-un comunicat de presă că reprezintă cetățenii din 87 de comitate din Illinois care contestă legea, pe care el a numit-o „un atac direct la drepturile constituționale ale deținătorilor legali de arme în întreg stat”.

Hotărârea lui Morrison se aplică doar celor 850 de reclamanți enumerați în proces din județul Effingham și patru dealeri de arme licențiați.

Pritzker a spus că nu a fost surprins de decizie și i-a acuzat pe reclamanți că au promovat „ideologia asupra siguranței publice” în încercarea de a anula legea.

GRUPURI DE AL DOILEA AMENDAMENT ATENȚIE DE PROGRAMUL DE CONTROLUL PISTURILOR DIN ILLINOIS, ÎN CĂTRE BIROUL GUVERNATORULUI

FIȘER - Armele de asalt sunt văzute spre vânzare la Capitol City Arms Supply pe 16 ianuarie 2013, în Springfield, Illinois.

FIȘER – Armele de asalt sunt văzute spre vânzare la Capitol City Arms Supply pe 16 ianuarie 2013, în Springfield, Illinois.
(AP Foto/Seth Perlman, fișier)

„Suntem foarte conștienți că acesta este doar primul pas în apărarea acestei legislații importante”, a spus Pritzker. „Rămân încrezător că instanțele vor susține constituționalitatea legii din Illinois, care se aliniază cu celelalte opt state cu legi similare și a fost scrisă în colaborare cu parlamentari, avocați și experți juridici”.

Într-o hotărâre de 11 pagini, Morrison a afirmat că reclamanții au dreptul constituțional de a purta arme, care este protejat atât de Constituția statului Illinois, cât și de Constituția Statelor Unite.

„Reclamanții sunt vătămați imediat și ireparabil în fiecare zi în care dreptul lor fundamental de a purta arme este refuzat”, a scris Morrison.

Judecătorul a citat o decizie de referință a Curții Supreme din SUA de anul trecut, care a anulat legea privind transportul ascuns din statul New York. Hotărârea 6-3 din New York Rifle & Pistol Association v. Bruen a constatat că „textul simplu” al celui de-al doilea amendament protejează dreptul reclamanților în acel caz de a deține arme de foc pentru autoapărare.

ȘERIFFII ILLINOIS, LEGIUISIRII REFUZĂ SĂ APLICĂ INTERDICȚIA GUVERNULUI DE UTILIZARE A ARMELOR DE ASAL: „ÎN PERICOL DE PIERDERE ȚARA NOASTRĂ”

FIȘER - Guvernatorul Illinois JB Pritzker se uită la suporteri după ce l-a învins pe rivalul GOP, Darren Bailey, pe 8 noiembrie 2022, la Chicago.

FIȘER – Guvernatorul Illinois JB Pritzker se uită la suporteri după ce l-a învins pe rivalul GOP, Darren Bailey, pe 8 noiembrie 2022, la Chicago.
(AP Foto/Seth Perlman, fișier)

„Datorită vitezei cu care a fost adoptat acest proiect de lege, efectul asupra claselor protejate nu ar fi putut fi luat în considerare și nici Legislativul nu ar fi putut studia dacă aceasta a fost cea mai puțin restrictivă modalitate de a-și îndeplini scopul”, a mai scris Morrison.

Pritzker a semnat legea pe 10 ianuarie ca răspuns la împușcătura în masă care a ucis șapte și a rănit 30 la parada din Highland Park din 4 iulie. Legea interzice zeci de tipuri specifice de arme de mână și puști cu tragere rapidă, arme de calibru .50, accesorii și limitează cartușele la 10 cartușe pentru armele lungi și 15 cartușe pentru pistoale.

INTERZIUNEA ARMELOR SEMIAUTOMATICE DEVENE LEGEA ILLINOIS

Oamenii depun flori și cărți în apropierea unui loc unde a avut loc o împușcătură în masă în timpul paradei din 4 iulie din Highland Park, Illinois.

Oamenii depun flori și cărți în apropierea unui loc unde a avut loc o împușcătură în masă în timpul paradei din 4 iulie din Highland Park, Illinois.
(Jacek Boczarski/Agenția Anadolu prin Getty Images)

Guvernatorul a apărat legea privind controlul armelor, numită Actul Protecției Comunităților din Illinois, spunând că „elimină armele de război și distrugerea în masă de pe stradă, în timp ce le permite proprietarilor de arme care respectă legea să-și păstreze colecțiile”.

„Aștept cu nerăbdare următorii pași în acest caz și să primesc decizia pe care o merită acest caz”, a adăugat el.

Asociația Illinois State Rifle, un grup pentru drepturile armelor care a depus o contestație federală separată împotriva legii privind controlul legii, a aplaudat decizia lui Morrison.

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

„Acesta este un indiciu clar din partea instanței că Adunarea Generală și guvernatorul Pritzker au introdus această lege în mod necorespunzător. ISRA crede cu fermitate că legea este o încălcare a drepturilor tuturor rezidenților care respectă legea la cel de-al doilea amendament”, a spus grupul.

Associated Press a contribuit la acest raport.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *