Peste un sfert de milion de întâlniri cu migranți numai în decembrie, confirmă CBP

Numărul de întâlniri cu migranți la granița de sud în decembrie a depășit 250.000 doar în decembrie, a confirmat vineri seara Serviciul Vamal și Protecția Frontierei (CBP), marcând un nou maxim pentru criza de frontieră din era Biden, care intră în al treilea an.

Au fost 251.487 de întâlniri cu migranți la granița de sud pentru luna decembrie, depășind cele 179.253 întâlnite în decembrie 2021 și cele 73.994 întâlnite în decembrie 2020.

Surse au declarat pentru Fox News la începutul acestei săptămâni că numărul de întâlniri va depăși 250.000, ceea ce este chiar mai mare decât vârful din anul istoric 2022, care a venit în mai când cifrele au ajuns la 241.136, în lunile de vară de obicei mai aglomerate.

Aceasta aduce suma de trei luni pentru anul fiscal 2023, care a început la 1 octombrie, la 717.660 de întâlniri totale deja. Dintre migranții întâlniți, 66,78%, sau 479.229, erau adulți singuri.

Criza migranților din Epoca Biden a dobândit un alt record, deoarece migranții se întâlnesc cu TOP 250.000 ÎN DECEMBRIE

Migranții tabără în El Paso, Texas, pe 13 decembrie 2022.

Migranții tabără în El Paso, Texas, pe 13 decembrie 2022.
(Fox News/Jon Michael Raasch)

Cifra vine după doi ani de criză istorică și record a migranților, care a copleșit comunitățile și oficialii, a provocat tensiuni între orașele din interiorul SUA din cauza transportului de imigranți și a marcat o durere de cap politică semnificativă pentru administrație.

Decembrie a adus o incertitudine semnificativă, cu un dus-întors dramatic cu privire la statutul titlului 42, care a fost folosit pentru a expulza rapid migranții la graniță din martie 2020. O instanță a dispus încetarea ordinului de sănătate publică pe 21 decembrie. incertitudinea în jurul ordinului a făcut ca migranții să ajungă la graniță, dar încheierea ordinului a fost suspendată de Curtea Supremă.

Republicanii și unii democrați și-au exprimat îngrijorarea că încheierea ordinului va duce la o creștere a întâlnirilor la graniță. Administrația Biden a spus că are un plan în vigoare pentru a gestiona orice numere suplimentare și a spus în mod repetat că granița nu este deschisă, chiar dacă și când Titlul 42 se termină.

„Desigur că cifrele vor fi mai mari atunci când aleșii republicani, cum ar fi contrabandiştii, proclamă în mod fals că granița este deschisă din cauza unei hotărâri judecătorești de ridicare a titlului 42”, a declarat vineri un oficial al administrației Fox News Digital.

Oficialul a mai spus că noile măsuri anunțate în octombrie pentru a face față creșterii migranților venezueleni, care au combinat un program limitat de eliberare condiționată umanitară cu expulzări extinse în temeiul titlului 42, funcționează. CBP a declarat în comunicatul său că a existat o scădere de 82% a întâlnirilor din septembrie, scăzând de la aproximativ 1.100 pe zi cu o săptămână înainte de anunțarea procesului la aproximativ 100 pe zi în decembrie.

„În ciuda dezinformării lor, măsurile noastre de aplicare a frontierei continuă să fie puternice, numărul de resortisanți venezueleni care sosesc ilegal la frontieră continuă să scadă dramatic”, a spus oficialul.

Republicanii au dat vina pe retragerea de către administrația Biden a protecțiilor la frontieră din epoca Trump, cum ar fi Protocoalele de protecție a migranților, precum și mișcările sale de a restrânge aplicarea legii în domeniul imigrației interioare și de a promova căile către cetățenie pentru milioane de imigranți ilegali.

TEXAS PROGRAMUL AR NECESITA TITLUL 42 EXPULZIILE MIGRANTULUI PÂNĂ LA MANDATELE COVID-19, RIDICAREA URGENȚEI

Între timp, administrația Biden i-a învinuit pe republicani pentru că nu au reușit să adopte un proiect de lege cuprinzător de reformă a imigrației în Congres – în același timp și-a promovat eforturile de a combate contrabanda internațională, de a crește cooperarea cu țările emisferei de vest și de a extinde căile legale de azil care au fost tăiate în perioada anterioară. administrare.

„Executăm o strategie cuprinzătoare pentru a ne securiza granițele și pentru a construi un sistem de imigrație sigur, ordonat și uman, care funcționează într-un sistem stricat, care are nevoie disperată de reformă legislativă”, a declarat joi secretarul DHS, Alejandro Mayorkas, într-un discurs la Conferința Primarilor din SUA. .

Mayorkas a subliniat că provocarea migrației este la nivelul emisferei, spunând că „migrația în masă a cuprins emisfera noastră”.

CURTEA SUPREMA ÎNCHEIE TEMPORAR ÎNCHEIAREA TITLULUI 42, VA AUDIA CAUZUL ÎN FEBRUARIE

Au existat semne de abordare mai dură a aplicării legii de către administrație în această lună. Președintele Biden a vizitat granița din El Paso, Texas, și a precedat-o prin anunțarea că programul de eliberare condiționată și expulzările din titlul 42 pentru venezueleni vor fi, de asemenea, extinse pentru a include haitiani, nicaraguani și cubanezi.

DHS a introdus, de asemenea, o regulă care i-ar face pe migranți neeligibili pentru azil dacă ar fi trecut printr-o țară sigură și nu ar fi solicitat azil acolo, o mișcare care a condus la condamnarea grupurilor de stânga, precum și a Națiunilor Unite.

Președintele Biden vorbește cu un membru al patrulei de frontieră a SUA în timp ce se plimbă de-a lungul gardului de graniță dintre SUA și Mexic în El Paso, Texas, pe 8 ianuarie 2023.

Președintele Biden vorbește cu un membru al patrulei de frontieră a SUA în timp ce se plimbă de-a lungul gardului de graniță dintre SUA și Mexic în El Paso, Texas, pe 8 ianuarie 2023.
(JIM WATSON/AFP prin Getty Image)

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

O sursă a declarat pentru Fox News Digital că, din cauza măsurilor de aplicare care au loc, la ritmul actual, CBP este pe cale să înregistreze cele mai scăzute niveluri de întâlniri din februarie 2021.

Într-o declarație, comisarul interimar CBP, Troy Miller, a spus că în date există semne că măsurile funcționează.

„Actualizarea din decembrie arată că noile noastre măsuri de aplicare a frontierei funcționează. Chiar dacă în general întâlnirile au crescut din cauza contrabandanților care răspândesc informații dezinformate în legătură cu ridicarea ordonată de instanță a ordinului de sănătate publică Titlul 42, am continuat să vedem o scădere bruscă a numărului de venezueleni ilegali. trecând granița noastră de sud-vest, în scădere cu 82% față de septembrie 2022”, a spus el. „Datele timpurii sugerează că măsurile extinse pentru cubanezi, haitiani și nicaraguani au un impact similar și așteptăm cu nerăbdare să împărtășim datele suplimentare în următoarea actualizare.

Cu toate acestea, este posibil ca noile numere să nu facă decât să intensifice presiunea politică asupra administrației – inclusiv a lui Mayorkas – care se confruntă cu solicitări pentru demiterea sa din partea republicanilor, care au luat majoritatea Camerei în această lună și s-au angajat să facă din criza de graniță una dintre principalele lor crize. priorități. Comisia de Supraveghere a Camerei a anunțat săptămâna aceasta că va organiza o audiere privind criza în februarie.

Griff Jenkins și Bill Melugin de la Fox News au contribuit la acest raport.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *