Războiul Ucraina-Rusia: Zelensky spune că nu poate folosi „cuvinte în loc de arme” deoarece șefii apărării eșuează în acordul cu tancuri

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a ținut vineri un discurs plin de pasiune către 50 dintre cei mai importanți oficiali ai apărării din lume și i-a avertizat că nu poate folosi „cuvinte în loc de arme”, deoarece nu au reușit să obțină un acord privind trimiterea de tancuri de fabricație germană la Kiev.

„Teroarea nu permite discuții”, a spus Zelenskyy. „Troarea, care arde oraș după oraș, devine insolentă când simte că apărătorii libertății rămân fără arme împotriva ei”.

„Toți putem folosi mii de cuvinte în discuții, dar nu pot pune cuvinte în locul armelor de care sunt necesare împotriva artileriei ruse”, a adăugat el.

LVIV, UCRAINA - 11 IANUARIE: Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenskyi, în timpul unei conferințe de presă după întâlnirea tripartită din 11 ianuarie 2023 la Lviv, Ucraina.

LVIV, UCRAINA – 11 IANUARIE: Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenskyi, în timpul unei conferințe de presă după întâlnirea tripartită din 11 ianuarie 2023 la Lviv, Ucraina.
(Foto de Stanislav Ivanov/Global Images Ucraina prin Getty Images)

SUA SFAȚĂȘTEȘTE UCRAINEI SĂ REȚINĂ LA OFENSIVE MAJORE PÂNĂ LA ULTIMA EXPEDIERE DE ARME: RAPORT

În ciuda discursului lui Zelenskyy partenerilor săi principali de la baza aeriană Ramstein din Germania, Grupul de Contact pentru Apărare a Ucrainei nu a reușit să obțină un acord pentru trimiterea de tancuri la Kiev în timp ce bătălia din estul Ucrainei se dezlănțuie.

Retragerea provine în mare parte din refuzul Berlinului de a-și trimite tancurile Leopard II sau de a permite oricăreia dintre cele 15 națiuni partenere care dețin tancurile, precum Polonia, să trimită tancurile de fabricație germană din propriile lor stocuri.

Berlinul a provocat o exasperare internațională săptămâna aceasta, când și-a exprimat îngrijorarea că trimiterea de tancuri ucrainene ar escalada și mai mult războiul, deoarece Ucraina nu este o țară membră a NATO.

Ministrul polonez al Apărării, Mariusz Blaszczak, a declarat vineri că cele 15 națiuni s-au întâlnit în marginea evenimentului pentru a discuta un acord, descriindu-l drept o „discuție bună între aliați”, dar a remarcat că discuțiile sunt în desfășurare, deoarece nu s-a ajuns la niciun acord.

Ministrul adjunct de externe al Poloniei a mai spus vineri că Varșovia ar putea încerca să trimită Ucrainei tancurile sale Leopard II chiar și fără aprobarea Germaniei de reexport.

OBLASTA DONETSK, UCRAINA - 18 IANUARIE: Tancurile ucrainene efectuează întreținerea tancurilor lor pe linia frontului Donbass, deoarece mobilitatea militară continuă în timpul războiului ruso-ucrainean din 18 ianuarie 2023.

OBLASTA DONETSK, UCRAINA – 18 IANUARIE: Tancurile ucrainene efectuează întreținerea tancurilor lor pe linia frontului Donbass, deoarece mobilitatea militară continuă în timpul războiului ruso-ucrainean din 18 ianuarie 2023.
(Foto de Diego Herrera Carcedo/Agenția Anadolu prin Getty Images)

SUA găzduiește oficiali ai Apărării Aliate, în timp ce RUSIA PLANULUIȘTE O OFENSIVĂ MASIVĂ ÎN SĂPTĂMÂNI ÎN URMEAZĂ

„Nu exclud că suntem gata să facem un astfel de pas”, a spus Pawel Jablonski, potrivit Reuters. „În momentul de față încercăm să facem Germania nu numai să accepte că aceste tancuri sunt trimise de Polonia sau alte țări, ci și fac acest lucru singuri”.

SUA au declarat că nu își vor trimite propriile tancuri M1 Abrams în Ucraina, invocând costurile, întreținerea și antrenamentul ca factori cheie și, în schimb, s-au angajat să trimită luna aceasta peste 100 de vehicule de luptă Bradley și 90 de vehicule de luptă Stryker, împreună cu sute de alte vehicule de luptă pregătite. vehicule.

De asemenea, Washingtonul crede că trimiterea tancurilor Leopard II ar fi mai eficientă, deoarece peste o duzină de națiuni europene le au în posesia lor și antrenamentul pe tancuri ar fi mai puțin intens.

Germania a sugerat că nu va fi de acord să-și trimită tancurile până când SUA va face același lucru, deși acest raționament i-a derutat pe unii din administrația Biden, deoarece Marea Britanie s-a angajat deja să-și trimită tancurile Challenger II.

BAKHMUT, UCRAINA - 31 DECEMBRIE: Soldați ucraineni sunt văzuți într-un șanț în ajunul Anului Nou în Bakhmut, Ucraina, pe 31 decembrie 2022.

BAKHMUT, UCRAINA – 31 DECEMBRIE: Soldați ucraineni sunt văzuți într-un șanț în ajunul Anului Nou în Bakhmut, Ucraina, pe 31 decembrie 2022.
(Foto de Diego Herrera Carcedo/Agenția Anadolu prin Getty Images)

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

„Este vorba despre ce fel de lume vor trăi oamenii”, a spus Zelenskyy. „Este vorba despre oameni care cred că răul și ura vor pierde întotdeauna”.

“Este în puterea ta să faci un Ramstein de tancuri. Nu să negociezi un număr diferit de tancuri, ci să deschizi o aprovizionare bazată pe principii care va opri răul rusesc”, a adăugat el.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *