Sondajul șoc din Mississippi îl are pe vărul Elvis Presley, un democrat, la patru puncte de la supărarea guvernatorului GOP

Un nou sondaj surprinzător îi arată pe democrații din Mississippi la o distanță scurtă de a captura conacul guvernatorului la alegerile pentru guvernator din 2023.

Candidatul democrat Brandon Presley îl devansează pe actualul guvernator republican Tate Reeves cu doar patru puncte, 39%-43%, într-un sondaj Mississippi Today/Siena College, publicat joi. Sondajul are o marjă de eroare de plus sau minus 4,6 puncte procentuale, ceea ce face ca cei doi candidați declarați să fie egalați statistic la 10 luni de la alegerile din noiembrie.

„Mississippienii vor pe cineva nou în biroul guvernatorului”, a spus Presley, un comisar pentru serviciul public cu patru mandate, fost primar al orașului Nettleton și vărul îndepărtat al iconului rock Elvis Presley. „Este clar, oamenii din Mississippi sunt gata să-l concedieze pe Tate Reeves”.

Sondajul a mai arătat că 57% dintre alegători ar prefera „altcineva” în locul lui Reeves la alegerile din noiembrie, comparativ cu 33% care îl susțin pe guvernator. Reeves și-a anunțat candidatura pentru realege săptămâna trecută, spunând Fox News într-un interviu că intenționează să elimine impozitul pe venit de stat dacă va câștiga un al doilea mandat mai târziu în acest an.

GOV. TATE REEVES CAUTĂ „ELIMINAREA COMPLETĂ” A IMPOZITULUI PE VENIT ÎN MISSISSIPPI ÎN CUM CANDIDEAZĂ LA REALEGERE

Tate Reeves, guvernatorul Mississippi, vorbește în timpul Conferinței de acțiune politică conservatoare (CPAC) din Dallas, Texas, 5 august 2022.

Tate Reeves, guvernatorul Mississippi, vorbește în timpul Conferinței de acțiune politică conservatoare (CPAC) din Dallas, Texas, 5 august 2022.
(Dylan Hollingsworth/Bloomberg prin Getty Images)

Un număr semnificativ de respondenți republicani, 33%, au spus că ar prefera pe altcineva decât Reeves, la fel ca majoritatea independenților (67%). Mississippi are un sistem primar deschis, ceea ce înseamnă că alegătorii nu trebuie să se înregistreze ca republicani pentru a vota în alegerile primare ale partidului, iar independenții vor vota adesea în primarele republicane. Reeves are sprijinul a doar 24% dintre respondenții independenți la sondaj. De asemenea, 29% dintre democrații care au răspuns au spus că intenționează să voteze la primarul republican pe 8 august, iar 77% dintre alegătorii democrați intervievați spun că vor pe altcineva decât Reeves.

Un purtător de cuvânt al campaniei Reeves a minimalizat concluziile sondajului.

„La fiecare patru ani, cel mai liberal reporter din Mississippi, Bobby Harrison, le spune cititorilor săi Tate Reeves va pierde pe baza unui sondaj media prea gătit și la fiecare patru ani, Bobby Harrison se înșeală. Este doar o momeală pentru stânga lui. cititori”, a spus purtătorul de cuvânt.

„Guvernatorul Reeves va câștiga realegerea deoarece locuitorii din Mississippi aprobă recordul său de reducere a impozitului pe venit, atragerea de investiții record în noi locuri de muncă, creșterea salariului profesorilor și creșterea rezultatelor academice istorice în școlile din Mississippi”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Există o veste bună pentru guvernator în sondaj. Pe lângă avantajul său restrâns față de Presley, Reeves deține un avantaj puternic față de potențialul concurent primar republican Bill Waller Jr., un fost judecător șef al Curții Supreme din Mississippi. Waller l-a provocat pe Reeves la primarul guvernatorial din 2019, forțându-l pe Reeves să participe la un tur de scrutin, dar o majoritate de 61% dintre alegătorii înregistrați au spus că nu știu suficient despre el pentru a-și da o părere pentru alegerile din 2023.

Cap la cap într-un primar ipotetic, Reeves îl bate pe Waller cu 52% până la 29% în rândul respondenților la sondaj.

ALEGERI 2023: CHICAGO ALEGE UN PRIMAR, STATELE VOT PENTRU LEGISLATURILE ÎN CURSE CONTENȚIOSE ÎN VINE

Comisarul pentru serviciul public și fostul primar al orașului Nettleton Brandon Presley caută nominalizarea democrată pentru a contesta guvernatorul Mississippi, Tate Reeves.

Comisarul pentru serviciul public și fostul primar al orașului Nettleton Brandon Presley caută nominalizarea democrată pentru a contesta guvernatorul Mississippi, Tate Reeves.
(Comisarul Brandon Presley Facebook)

Reeves a declarat anterior pentru Fox News că este încrezător că va câștiga primarul ca cel mai conservator candidat din cursă.

„Ei bine, v-aș spune că alegătorii primari republicani vor vota pentru un conservator”, a spus Reeves. „Am un istoric de returnare a banilor înapoi către contribuabili, de creare de locuri de muncă, de a avea cea mai puternică economie din istoria statului nostru, de a avea cel mai mic șomaj rata în istoria statului nostru, de a avea mai mulți oameni care lucrează în statul nostru decât oricând în istoria statului nostru.

MISSISSIPPI GOV. TATE REEVES ESTE „ECSTATIC” PENTRU DECINIREA CURȚII SUPREMEI DE ABORT, SUNTEȘTE O „CÂȘTIGĂ PE VIAȚĂ”

Tate Reeves, guvernatorul Mississippi, vorbește în timpul Conferinței de acțiune politică conservatoare din Dallas, Texas, 5 august 2022.

Tate Reeves, guvernatorul Mississippi, vorbește în timpul Conferinței de acțiune politică conservatoare din Dallas, Texas, 5 august 2022.
(Dylan Hollingsworth/Bloomberg prin Getty Images)

„Nivelurile noastre de educație se îmbunătățesc, rezultatele noastre de citire în clasa a patra și clasa a patra la matematică au crescut, ratele noastre de absolvire a liceului sunt în creștere”, a adăugat el. „Luptăm pentru valorile noastre conservatoare. Am condus acuzația pentru a o răsturna pe Roe. Luptăm pentru a proteja fetele tinere din statul nostru spunând că vom lăsa băieții să facă sport pentru băieți și… vom lăsa fetele. facem sporturi pentru fete. Luptăm împotriva agendei radicale transgender, în special în rândul celor sub 18 ani. Și vom continua să facem acest lucru.”

La alegerile generale, Reeves are un nume semnificativ mai mare decât contestatarul său democrat Presley, care este relativ necunoscut în ciuda relației sale îndepărtate cu „Regele Rock and Roll”. Doar 21% dintre alegătorii din Mississippi au spus că au o părere favorabilă despre Brandon Presley, 15% au o părere nefavorabilă despre el, iar majoritatea alegătorilor, 61%, au spus că nu știu suficient despre el pentru a avea o părere.

Ultimul guvernator democrat ales al Mississippi a fost Ronnie Musgrove, care a câștigat alegerile în 1999 și a servit pentru un mandat.

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

Sondajul Mississippi Today/Siena College Research Institute a chestionat 821 de alegători înregistrați în perioada 8-12 ianuarie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *