SUA sfătuiesc Ucraina să amâne ofensiva majoră până la ultima livrare de arme: raport

SUA au sfătuit Kievul să rețină orice contraofensivă majoră împotriva forțelor ruse din Ucraina până când va fi furnizată cea mai recentă aprovizionare de armament și antrenamente de la Washington, a declarat un oficial înalt de la Casa Albă, potrivit Reuters sâmbătă.

Kievul nu a anunțat oficial că plănuiește o altă contraofensivă majoră la doar câteva luni după ce a înlăturat cu succes trupele rusești din Harkov în nord și din orașul Herson în sud, deși a avertizat în repetate rânduri că crede că Moscova ia măsuri pentru a accelera. efortul său de război.

Luni de lupte brutale pentru Bakhmut, despre care oficialii occidentali ai apărării le-au argumentat că sunt nesemnificative din punct de vedere strategic, i-au determinat pe oficialii americani din apărare să încurajeze Ucraina să nu încerce să țină pasul cu greva Rusiei.

FIȘAR - Un soldat ucrainean trage cu un mortar asupra pozițiilor rusești din Bakhmut, regiunea Donețk, Ucraina, joi, 10 noiembrie 2022. Un consilier de rang înalt al președintelui Ucrainei a citat șefii militari care spun că între 10.000 și 13.000 de soldați ucraineni au fost uciși în țară. luptă de nouă luni împotriva invaziei Rusiei.

FIȘAR – Un soldat ucrainean trage cu un mortar asupra pozițiilor rusești din Bakhmut, regiunea Donețk, Ucraina, joi, 10 noiembrie 2022. Un consilier de rang înalt al președintelui Ucrainei a citat șefii militari care spun că între 10.000 și 13.000 de soldați ucraineni au fost uciși în țară. luptă de nouă luni împotriva invaziei Rusiei.
(AP Photo/Libkos, fișier)

SUA TRIMMIT ALTE 2,5 MILIARDE DE USD ÎN AJUTOR MILITAR ÎN UCRAINA

Un înalt oficial american a declarat reporterilor că SUA consideră că Rusia va câștiga un avantaj atunci când vine vorba de un război de uzură și, prin urmare, Ucraina trebuie să schimbe dinamica pe câmpul de luptă.

Oficialul nu a clarificat pentru cât timp vor SUA ca Kievul să amâne lansarea unei contraofensive sau când Washingtonul va considera Ucraina gata să facă acest lucru, deși a remarcat că trimiterea tancurilor americane M1 Abrams în Ucraina nu era încă în discuție.

SUA au susținut că tancurile sale sunt prea costisitoare și greu de întreținut.

În schimb, SUA a anunțat săptămâna aceasta că va trimite pentru prima dată 90 de vehicule de luptă Stryker și o altă rundă de aproape 60 de vehicule de luptă Bradley, adăugându-se celor 50 de vehicule de luptă Bradley, 100 de transportoare blindate de personal, 55 de vehicule protejate împotriva minelor și 138 de vehicule înalte. Vehiculele cu roți multifuncționale de mobilitate au promis la începutul acestei luni.

Președintele ucrainean Volodymyr Zelenksyy continuă să îndemne națiunile occidentale să trimită tancuri pe linia frontului și le-a spus celor 50 de oficiali ai apărării care s-au întâlnit vineri la baza aeriană Ramstein din Germania că Ucraina este fără timp după ce nu au reușit să solidifice un acord de aprovizionare cu Kievul cu germană. -a făcut tancuri Leopard.

Militari ucraineni trag cu un tun de câmp remorcat de 130 mm M-46 pe linia frontului, în timp ce atacul Rusiei asupra Ucrainei continuă, lângă Soledar, regiunea Donețk, Ucraina, în această imagine publicată pe 10 noiembrie 2022.

Militari ucraineni trag cu un tun de câmp remorcat de 130 mm M-46 pe linia frontului, în timp ce atacul Rusiei asupra Ucrainei continuă, lângă Soledar, regiunea Donețk, Ucraina, în această imagine publicată pe 10 noiembrie 2022.
(foto Reuters)

SUA găzduiește oficiali ai Apărării Aliate, în timp ce RUSIA PLANULUIȘTE O OFENSIVĂ MASIVĂ ÎN SĂPTĂMÂNI ÎN URMEAZĂ

„Teroarea nu permite discuții”, a spus Zelenskyy. „Troarea, care arde oraș după oraș, devine insolentă când simte că apărătorii libertății rămân fără arme împotriva ei”.

„Toți putem folosi mii de cuvinte în discuții, dar eu nu pot [use] cuvinte în loc de arme care sunt necesare împotriva artileriei ruse”, a adăugat el.

În ciuda cererilor de la Kiev, Berlinul a refuzat să elibereze calea pentru ca tancurile sale să fie trimise în Ucraina sau pentru ca cele 15 națiuni care dețin tancuri germane Leopard II să le trimită din stocurile lor.

Tancurile ucrainene efectuează întreținerea tancurilor lor pe linia frontului Donbass, deoarece mobilitatea militară continuă în timpul războiului ruso-ucrainean din 18 ianuarie 2023.

Tancurile ucrainene efectuează întreținerea tancurilor lor pe linia frontului Donbass, deoarece mobilitatea militară continuă în timpul războiului ruso-ucrainean din 18 ianuarie 2023.
(Diego Herrera Carcedo/Agenția Anadolu prin Getty Images)

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

Secretarul american al Apărării a căutat să minimizeze orice diviziune între națiunile partenere și, când a fost întrebat vineri dacă Germania face suficient pentru a ajuta Ucraina, a spus: „Da, dar cu toții putem face mai mult”.

„Sunt un aliat de încredere și sunt așa de foarte, foarte mult timp”, a spus el. „Și cred cu adevărat că vor continua să fie un aliat de încredere în viitor.”

Associated Press a contribuit la acest raport.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *