Al Gore are o istorie de predicții climatice, afirmații dovedite false

Renumitul activist pentru climă și fost vicepreședinte Al Gore, care a făcut titluri în această săptămână după ce a susținut că încălzirea globală „fierbe oceanele”, are o istorie în a face proclamații legate de climă care s-au dovedit ulterior a fi false.

În timpul declarațiilor făcute miercuri la summitul Forumului Economic Mondial de la Davos, Elveția, Gore a avertizat că emisiile continue de carbon în atmosferă vor distruge planeta și vor duce la calamități pe scară largă.

„Încă punem 162 de milioane de tone [of greenhouse gas] în ea în fiecare zi, iar cantitatea acumulată captează acum atâta căldură suplimentară cât ar fi eliberată de 600.000 de bombe atomice din clasa Hiroshima care explodează în fiecare zi pe pământ”, a spus Gore. “Asta este ceea ce fierbe oceanele, creând aceste râuri atmosferice. , și bombele de ploaie, și aspirând umezeala din pământ și creând secete și topind gheața și ridicând nivelul mării și provocând aceste valuri de refugiați climatici”.

Gore a remarcat apoi o predicție conform căreia numărul refugiaților climatici din întreaga lume va crește la un miliard în decursul secolului. El a adăugat că o astfel de creștere ar duce la pierderea națiunilor „capacitatei de auto-guvernare”. Dar, în timp ce lui Gore i s-au oferit platforme mari, ținând discursuri la Forumul Economic Mondial, la conferința Națiunilor Unite și la alte evenimente importante, multe dintre declarațiile sale din trecut au fost deja infirmate.

AL GORE INTEGNE DESPRE „BOMBELE DE PLOAIE”, OCEANE FIERTE, ALTE AMENINȚĂRI CLIMATICE DE LA DAVOS

Al Gore participă miercuri la Forumul Economic Mondial.

Al Gore participă miercuri la Forumul Economic Mondial.
(AP)

De exemplu, Gore a spus în timpul unui discurs la Conferința de la Copenhaga pe climă din 2009 că există „o șansă de 75% ca întreaga calotă glaciară a polarului nord, în unele luni de vară, să fie complet lipsită de gheață în următoarele cinci până la șapte. ani.” Fostul vicepreședinte a făcut comentarii similare de cel puțin două ori înainte în discursuri, citând cercetări.

Cu toate acestea, calota glaciară arctică nu a fost eliminată în niciun moment în ultimul deceniu. Potrivit Administrației Naționale pentru Aeronautică și Spațiu, întinderea minimă a gheții arctice, sau acoperirea cu gheață în cea mai caldă lună a anului, este în scădere cu 12,6% pe deceniu.

În plus, în documentarul său din 2006 despre încălzirea globală „An Inconvenient Truth”, Gore a prezis că nivelul mării la nivel global ar putea crește cu până la 20 de picioare „în viitorul apropiat”.

AL GORE A fost batjocorit CA UN „CLOWN” PENTRU DAVOS RANT DESPRE „BOMBELE DE PLOAIE”, OCEANE în fierbere: „UN PREDICATOR APOCALIPTIC”

Din 1880, nivelul mării la nivel global a crescut cu 8-9 inci și, între 1993-2021, nivelul mării a crescut cu 3,8 inci, potrivit Administrației Naționale pentru Oceane și Atmosfere (NOAA). În acest ritm, ar dura aproximativ 1.136 de ani pentru ca nivelul mării la nivel mondial să crească cu 20 de picioare.

Gore a susținut, de asemenea, în 2006, că nu ar exista nicio soluționare a schimbărilor climatice dacă nu ar fi luate măsuri drastice în întreaga lume pentru a reduce gazele cu efect de seră până în 2016. Cu toate acestea, emisiile globale de carbon anuale au crescut de la 30,59 miliarde de tone în 2006 la 35,52 miliarde de tone în 2016 și 37,12 miliarde de tone în 2021, conform Global Carbon Project. Gore a continuat să susțină acțiunile climatice pentru a salva planeta.

„Ei bine, unele schimbări, din păcate, au fost deja blocate”, a spus Gore, întrebat de ABC News despre predicția din 2019. „Creșterile nivelului mării vor continua, indiferent de ceea ce facem acum. Dar, putem preveni multe. creșteri mai mari ale nivelului mării – creșteri mult mai rapide ale temperaturii.”

Al Gore ține un discurs la un summit al Națiunilor Unite privind clima, în Polonia, pe 12 decembrie 2018.

Al Gore ține un discurs la un summit al Națiunilor Unite privind clima, în Polonia, pe 12 decembrie 2018.
(AP Photo/Czarek Sokolowski)

Și într-un discurs ținut în 2007 în Norvegia, după ce a primit un Premiu Nobel pentru Pace pentru munca sa de informare a publicului cu privire la pericolele prezentate de schimbările climatice, Gore a remarcat o cercetare care spunea că temperatura medie a Pământului ar crește cu „multe grade” dacă cantitatea de carbon din atmosfera s-a dublat.

Oamenii de știință au estimat însă că temperatura lumii va crește cu cel mult 2,9 grade Celsius peste perioada preindustrială până în 2100, când cantitatea de dioxid de carbon din atmosferă este de așteptat să se dubleze, a raportat New York Times în noiembrie. Aceasta ar echivala cu o creștere de 1 grad Celsius față de 2022, potrivit NOAA.

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

În același discurs, Gore a avertizat că furtunile mai puternice vor continua să amenințe orașe întregi. Cu toate acestea, a existat o ușoară tendință de scădere în ultimii 30 de ani a indicelui de energie acumulată a ciclonilor, un instrument folosit pentru a măsura activitatea furtunilor tropicale din întreaga lume, potrivit meteorologului și fostului om de știință al NOAA, Ryan Maue.

„Adevărata slăbiciune a mișcării pentru schimbările climatice este că, pe lângă falimentul intelectual a ceea ce încearcă ei să facă, este că sunt conduși de acești clovni precum Al Gore și John Kerry și Joe Biden”, Steve Milloy, un coleg senior în domeniul juridic la Energy & Environment Legal Institute și editorul JunkScience.com, a declarat Fox News Digital într-un interviu.

„Ei spun lucruri atât de extreme – și toate instituțiile, guvernul și mass-media. Cum de reușesc vreodată toate astea?” El a continuat. „Răspunsul este că nu pot. Deci, trebuie să avanseze oferind acoperire”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *