Biden Docs: Casa Albă a cerut FBI o căutare care a descoperit cel mai recent lot de documente clasificate

Avocații Casei Albe ar fi solicitat vineri o percheziție FBI care a descoperit un al patrulea lot de documente clasificate deplasate în reședința privată a președintelui Biden.

Oficialii Departamentului de Justiție declaraseră anterior că percheziția de 13 ore în casa lui Biden din Wilmington, Delaware a fost „consensuală”, dar nu era clar care partid a inițiat-o. Acum se pare că Casa Albă a cerut căutarea de la sine, a informat NBC News, citând surse de la Casa Albă.

Setul de documente de vineri a fost al patrulea găsit din noiembrie și al treilea găsit în casa lui Biden din Wilmington.

„La 20 ianuarie 2023, FBI a executat o percheziție planificată, consensuală, a reședinței președintelui din Wilmington, Delaware”, a declarat pentru Fox News Joseph D. Fitzpatrick, avocatul adjunct al procurorului american pentru districtul de nord al Illinois, John Lausch. Sâmbătă.

CASA ALBA REFUZĂ SĂ SPUNE DACA BIDEN VA SĂ ȘEDEA LA INTERVIUL CU UN CONSILIER SPECIAL ÎN PROBA DE ÎNREGISTRĂRI CLASIFICATE

Vedere generală a porții către drumul de acces care duce la casa președintelui Joe Biden din Wilmington, DE, joi, 12 ianuarie 2023.

Vedere generală a porții către drumul de acces care duce la casa președintelui Joe Biden din Wilmington, DE, joi, 12 ianuarie 2023.
(Dario Alequin pentru Fox News Digital)

Președintele Biden ascultă o întrebare în timpul unei conferințe de presă în Sala de Est a Casei Albe din Washington, 19 ianuarie 2022.

Președintele Biden ascultă o întrebare în timpul unei conferințe de presă în Sala de Est a Casei Albe din Washington, 19 ianuarie 2022.
(AP Foto/Susan Walsh, fișier)

FBI și alți membri ai DOJ au ajuns la casa lui Biden la ora 9:45 și au percheziționat casa timp de aproximativ 12 ore, plecând la 22:30, procurorul american pentru districtul de nord al Illinois, John Lausch, a coordonat efortul. Lausch își menține un rol proeminent în anchetă, în timp ce consilierul special Robert Hur se află la curent.

CASA ALBA REFUZĂ SĂ SPUNE DACA BIDEN VA SĂ ȘEDEA LA INTERVIUL CU UN CONSILIER SPECIAL ÎN PROBA DE ÎNREGISTRĂRI CLASIFICATE

Avocatul Biden, Bob Bauer, a reiterat sâmbătă că președintele și administrația sa cooperează pe deplin cu ancheta DOJ.

„La începutul acestei chestiuni, președintele și-a ordonat avocaților săi personali să coopereze pe deplin cu Departamentul de Justiție”, a spus Bauer. „În consecință, au identificat și raportat anterior DOJ un număr mic de documente cu marcaje de clasificare la domiciliul președintelui Wilmington.

„În interesul de a avansa procesul cât mai repede posibil, ne-am oferit să oferim acces prompt la casa lui, pentru a permite DOJ să efectueze o percheziție în întregul sediu pentru potențiale înregistrări vicepreședințiale și potențiale materiale clasificate”, a adăugat el.

Procurorul american Robert Hur sosește la Tribunalul Districtual al SUA din Baltimore pe 21 noiembrie 2019. Procurorul general Merrick Garland, pe 12 ianuarie 2023, l-a numit pe Hur ca consilier special pentru a investiga prezența documentelor cu marcaje clasificate găsite la domiciliul președintelui Joe Biden în Wilmington, Del. și la un birou din Washington.  (AP Foto/Steve Ruark, fișier)

Procurorul american Robert Hur sosește la Tribunalul Districtual al SUA din Baltimore pe 21 noiembrie 2019. Procurorul general Merrick Garland, pe 12 ianuarie 2023, l-a numit pe Hur ca consilier special pentru a investiga prezența documentelor cu marcaje clasificate găsite la domiciliul președintelui Joe Biden în Wilmington, Del. și la un birou din Washington. (AP Foto/Steve Ruark, fișier)
(Presă Asociată)

procurorul american John Lausch.

procurorul american John Lausch.

Percheziția DOJ a dus la confiscarea a șase articole cu marcaje de clasificare. În timp ce loturile anterioare de documente clasificate erau datate pe vremea lui Biden în calitate de vicepreședinte, acest al patrulea lot a venit din timpul său în Senat.

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

Nu este clar unde în casă au fost găsite documentele. Depozitele anterioare au fost găsite în garajul lui Biden.

Brooke Singman și Patrick Ward de la Fox News au contribuit la acest raport.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *