Biden emite un memorandum pentru a proteja accesul la pastilele de avort

Președintele Biden a emis un memorandum prezidențial duminică cu privire la ceea ce ar fi fost cea de-a 50-a aniversare a lui Roe v. Wade, într-un efort de a proteja accesul la pastilele avortante în întreaga țară.

Vicepreședintele Kamala Harris a făcut anunțul în timpul declarațiilor sale din Florida, în timp ce a vorbit despre eforturile administrației de a extinde drepturile la avort.

„Membrii cabinetului nostru și administrației noastre sunt acum îndrumați, din ordinul președintelui, să identifice barierele în calea accesului la medicamentele eliberate pe bază de rețetă și să recomande acțiuni pentru a se asigura că medicii pot prescrie în mod legal, că farmaciile pot elibera și că femeile pot asigura medicamente sigure și eficiente. ”, a spus Harris în timpul declarației sale din Tallahassee, Florida.

Memorandumul prezidențial privind eforturile ulterioare de a proteja accesul la serviciile de asistență medicală reproductivă va îndruma Secretarul pentru Sănătate și Servicii Umane (HHS) împreună cu Procurorul General și Secretarul pentru Securitate Internă (DHS) „să ia în considerare noi îndrumări” pentru entități și persoane – inclusiv pacienți, furnizori de servicii medicale și farmacii – care doresc să „acceseze legal, să prescrie sau să ofere mifepristonă” în SUA, potrivit unui comunicat publicat de Casa Albă.

ÎN ACEASTĂ ZI ÎN ISTORIE, IAN. 22, 1973, CURTEA SUPREMA EMITĂ DECIZIA ROE V. WADE

Președintele american Joe Biden, pe 31 martie 2022.

Președintele american Joe Biden, pe 31 martie 2022.
(REUTERS/Kevin Lamarque/File Photo)

Memorandumul îi cere, de asemenea, Secretarului HHS, împreună cu Procurorul General și Secretarul DHS, să analizeze alte mijloace prin care pacienții pot accesa „îngrijirea legală a reproducerii”, inclusiv medicamentele pentru avort din farmacii, „fără amenințări sau violență”.

Procurorul general și secretarii HHS și DHS vor colabora, de asemenea, cu Grupul de lucru interagenții de la Casa Albă pentru accesul la asistența medicală reproductivă pentru a aborda „barierele” cu care se confruntă în prezent pacienții, farmaciile și furnizorii de servicii medicale atunci când încearcă să obțină medicamente pentru avort.

PARTICIPANȚII LA MARȘ PENTRU VIAȚĂ CER PENTRU INTERZIȚIUNEA AVORTULUI ȘI SPRIJIN PENTRU FEMEILE ÎNSERCIȚICE

„În același timp, când lucrăm pentru a proteja acest aspect al îngrijirii reproducerii, multe state au mers și mai departe și acum au în vigoare interdicții totale”, a spus Harris în timpul declarațiilor sale înainte de a continua să enumere mai multe state care au emis deja aproape totalul interzicerea avortului.

Vicepreședintele SUA Kamala Harris vorbește în timpul Forumului de Conducere Femeilor al Comitetului Național Democrat din Washington, DC, SUA, vineri, 30 septembrie 2022.

Vicepreședintele SUA Kamala Harris vorbește în timpul Forumului de Conducere Femeilor al Comitetului Național Democrat din Washington, DC, SUA, vineri, 30 septembrie 2022.
(Leigh Vogel/Abaca/Bloomberg prin Getty Images)

Harris a cerut, de asemenea, Congresului să adopte un proiect de lege privind drepturile reproducerii, spunând că Biden îl va semna dacă da.

COMITETUL JUDICIAL AL ​​CASEI VA INVESTIGA SCURSAREA OPINIEI CURȚII SUPREMĂ DUPĂ SCOTUS WHIFFS

„Așa că, tuturor prietenilor și liderilor, le spun, să nu fim obosiți sau descurajați pentru că suntem pe partea dreaptă a istoriei”, a spus Harris.

Activiștii pro-choice reacționează la hotărârea istorică a Curții Supreme de a anula Roe vs. Wade.

Activiștii pro-choice reacționează la hotărârea istorică a Curții Supreme de a anula Roe vs. Wade.
(Fox News Digital)

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

Remarcile lui Harris vin la câteva luni după ce Curtea Supremă a SUA a anulat decizia de referință în iunie 2022, punând capăt dreptului constituțional la avort și dând statelor puterea individuală de a permite, limita sau interzice complet avortul. Hotărârea a venit în Dobbs. v Avizul Jackson Women’s Health Organization, în care statul Mississippi a cerut Curții Supreme să anuleze o hotărâre a instanței inferioare care a oprit interzicerea avortului de 15 săptămâni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *