Biden îl va numi pe fostul țar COVID Jeff Zients ca nou șef de cabinet: raport

Fostul țar al președintelui Biden, Jeff Zients, îl va înlocui în curând pe Ron Klain în funcția de șef de cabinet al Casei Albe, a informat duminică The Washington Post.

Fox News Digital nu a confirmat în mod independent planurile. Zients a fost coordonatorul lui Biden de răspuns la COVID de la începutul anului 2021 până în aprilie 2022. Se pare că Klain intenționează să demisioneze din funcția de șef de personal în zilele următoare, după ce a îndeplinit acest rol de la inaugurarea lui Biden.

Președintele Biden a promovat munca lui Zients de la începutul administrației sale, când l-a apelat să conducă eforturile administrației pentru COVID-19.

„Nu există nimeni mai bun în a oferi rezultate decât Jeff”, a spus Biden la acea vreme.

KAMALA HARRIS DEZVLEAZĂ PRIORITĂȚILE 2023 LUI BIDEN INCLUDE INFLAȚIA, CREȘTEREA LOCURILOR: „NICIODATĂ A FOST MAI OPTIMIST”

Coordonatorul de răspuns la COVID-19 de la Casa Albă, Jeff Zients, vorbește alături de Dr. Anthony Fauci în timpul unei conferințe de presă la Casa Albă, 13 aprilie 2021.

Coordonatorul de răspuns la COVID-19 de la Casa Albă, Jeff Zients, vorbește alături de Dr. Anthony Fauci în timpul unei conferințe de presă la Casa Albă, 13 aprilie 2021.
(AP Foto/Patrick Semansky)

Șeful de cabinet al Casei Albe, Ron Klain

Șeful de cabinet al Casei Albe, Ron Klain
(MSNBC)

Biden l-a creditat pe Zients pentru că a pus „decenii de experiență în management la lucru pentru a formula și a executa un plan de construire a infrastructurii de care aveam nevoie pentru a furniza vaccinuri, teste, tratament și măști sute de milioane de americani”.

Zients a fost anterior co-președinte al echipei de tranziție Biden și a lucrat la Facebook, The Advisory Board Company și CEB.

Klain, un confident al lui Biden de multă vreme și agent democrat, a fost cel mai longeviv șef de cabinet al unui președinte democrat. Anterior a fost șef de cabinet al lui Biden, când era vicepreședinte în timpul administrației Obama și este avocat și fost lobbyist.

ȘEFUL DE CABINET BIDEN Spune că PRESEDINTELE VA DECĂRĂ ANUL 2024 PENTRU SĂRBĂTORI, SE Așteaptă ca EL să CANIDE

Absolvent al Facultăţii de Drept de la Harvard, Klain şi-a început cariera lucrând pentru pe atunci senator din Delaware. La sfârșitul anilor 1980, când Biden conducea Comitetul judiciar al Senatului, Klain a servit ca consilier șef al comisiei. În plus, a fost consilier și redactor de discursuri pentru campaniile nereușite ale lui Biden din 1988 și 2008 la Casa Albă.

Schimbarea are loc în timp ce Biden se confruntă cu cel mai mare scandal al președinției sale de până acum, cu depozite de documente clasificate nelocate care continuă să fie găsite la reședința sa privată din Wilmington, Delaware.

Procurorul general Merrick Garland a numit un consilier special care să investigheze problema la începutul lunii ianuarie, apelând la fostul procuror american Robert Hur.

Președintele Biden se îndreaptă spre reporteri.

Președintele Biden se îndreaptă spre reporteri.
(AP Foto/Carolyn Kaster, fișier)

Casa Alba

Casa Alba
(Daniel Slim/AFP prin Getty Images)

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

Timpul pentru plecarea lui Klain și sosirea lui Zients ca șef de personal rămâne neclar.

Casa Albă nu a răspuns solicitării de comentarii a Fox News Digital.

Chris Pandolfo de la Fox News a contribuit la acest raport.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *