DOJ confiscă mai multe documente clasificate din casa lui Biden, Wilmington, după o percheziție de 12 ore de la FBI

Departamentul de Justiție a confiscat înregistrări clasificate suplimentare din casa președintelui Biden din Wilmington, Delaware, după o percheziție de vineri a FBI, a aflat Fox News.

„La 20 ianuarie 2023, FBI a executat o percheziție planificată, consensuală, a reședinței președintelui din Wilmington, Delaware”, a declarat pentru Fox News Joseph D. Fitzpatrick, avocatul adjunct al procurorului american pentru districtul de nord al Illinois John Lausch. Sâmbătă.

Lausch a fost oficialul DOJ care conducea ancheta privind păstrarea necorespunzătoare de către Biden a înregistrărilor clasificate înainte de numirea consilierului special Robert Hur. Fox News a aflat că Lausch joacă încă un rol esențial în sondaj, pe măsură ce Hur ajunge la curent.

Căutarea FBI a început vineri dimineață la ora 9:45 și s-a încheiat vineri seara în jurul orei 22:30.

Avocatul personal al lui Biden, Bob Bauer, a declarat sâmbătă seara că căutarea a acoperit „toate spațiile de lucru, de locuit și de depozitare din casă”.

BIDEN, VÂNĂTOR FAC ISTORIE PREZIDENȚIALĂ CA PRIM DUO TAT-FIUL ÎN INVESTIGAȚII SEPARATE

„La începutul acestei chestiuni, președintele și-a ordonat avocaților săi personali să coopereze pe deplin cu Departamentul de Justiție”, a spus Bauer. „În consecință, după ce am identificat și raportat anterior DOJ un număr mic de documente cu marcaje de clasificare la domiciliul președintelui Wilmington și în interesul de a avansa procesul cât mai rapid posibil, ne-am oferit să oferim acces prompt la domiciliul său pentru a permite DOJ. să efectueze o percheziție în întregul sediu pentru potențiale înregistrări vicepreședințiale și potențiale materiale clasificate.”

Președintele american Joe Biden merge să vorbească cu reporterii în timp ce el și prima doamnă Jill Biden părăsesc Casa Albă și merg la Marine One pe peluza de sud, pe 27 decembrie 2022, la Washington, DC.  Soții Biden își petrec vacanța de Anul Nou în St. Croix, Insulele Virgine ale Statelor Unite.

Președintele american Joe Biden merge să vorbească cu reporterii în timp ce el și prima doamnă Jill Biden părăsesc Casa Albă și merg la Marine One pe peluza de sud, pe 27 decembrie 2022, la Washington, DC. Soții Biden își petrec vacanța de Anul Nou în St. Croix, Insulele Virgine ale Statelor Unite.
(Anna Moneymaker)

Bauer a spus că, prin acord cu Departamentul de Justiție, reprezentanți atât ai echipei juridice personale a lui Biden, cât și ai Biroului consilierului Casei Albe au fost prezenți la căutare. La percheziție nu au fost prezenți nici președintele, nici prima doamnă.

BIDEN s-a reproșat pentru că a spus că „NU ARE REGRET” DESPRE DOCUMENTE CLASIFICATE: „CASA ALBA ȚINE PIATĂ”

„DOJ a avut acces deplin la locuința președintelui, inclusiv note scrise de mână personal, dosare, hârtii, legături, suveniruri, liste de activități, programe și mementouri care se întâlnesc cu zeci de ani în urmă”, a continuat Bauer.

„DOJ a intrat în posesia materialelor pe care le-a considerat în sfera anchetei sale, inclusiv șase articole constând din documente cu marcaje de clasificare și materiale înconjurătoare, dintre care unele proveneau din serviciul președintelui în Senat și altele din mandatul său ca vicepreședinte. ”, a spus Bauer. „DOJ a luat, de asemenea, pentru revizuire ulterioară, note scrise de mână personal din anii vicepreședinților”.

Biden a părăsit Senatul SUA în 2008 pentru a servi ca vicepreședinte al fostului președinte Barack Obama.

O baracă goală de pază a Serviciului Secret, situată în afara drumului de acces care duce la reședința privată a președintelui Joe Biden din Wilmington, Delaware, vineri, 19 aprilie 2019. Departamentul de Justiție a lansat o investigație privind depozitarea documentelor clasificate la casa lui Biden după ce a părăsit mandatul. în 2017.

O baracă goală de pază a Serviciului Secret, situată în afara drumului de acces care duce la reședința privată a președintelui Joe Biden din Wilmington, Delaware, vineri, 19 aprilie 2019. Departamentul de Justiție a lansat o investigație privind depozitarea documentelor clasificate la casa lui Biden după ce a părăsit mandatul. în 2017.
(Peter Doocy/Fox News)

Bauer a adăugat că echipa președintelui „a încercat să echilibreze importanța transparenței publice acolo unde este cazul cu normele și limitările stabilite necesare pentru a proteja integritatea anchetei”.

„Vom continua să facem acest lucru pe parcursul cooperării noastre cu DOJ”, a spus Bauer.

În timp ce declarația lui Bauer se referă la faptul că Departamentul de Justiție a luat „șase articole constând din documente cu marcaje de clasificare”, nu este clar numărul exact de documente clasificate confiscate în timpul percheziției.

„Avocații președintelui și Biroul consilierului Casei Albe vor continua să coopereze cu DOJ și consilierul special pentru a se asigura că acest proces se desfășoară rapid și eficient”, a declarat consilierul Casei Albe, Richard Sauber, într-o declarație sâmbătă seara.

Procurorul general al SUA, Merrick Garland, susține observații la clădirea Departamentului de Justiție al SUA pe 18 noiembrie 2022, la Washington, DC.  Garland a anunțat că va numi un consilier special pentru a supraveghea ancheta Departamentului de Justiție asupra fostului președinte Donald Trump și gestionarea de către acesta a documentelor și acțiunilor secrete înainte de atacul din 6 ianuarie asupra clădirii Capitoliului SUA.  Alegerea lui Garland pentru a supraveghea consilierul special este Jack Smith, un procuror al curții penale internaționale.

Procurorul general al SUA, Merrick Garland, susține observații la clădirea Departamentului de Justiție al SUA pe 18 noiembrie 2022, la Washington, DC. Garland a anunțat că va numi un consilier special pentru a supraveghea ancheta Departamentului de Justiție asupra fostului președinte Donald Trump și gestionarea de către acesta a documentelor și acțiunilor secrete înainte de atacul din 6 ianuarie asupra clădirii Capitoliului SUA. Alegerea lui Garland pentru a supraveghea consilierul special este Jack Smith, un procuror al curții penale internaționale.
(Anna Moneymaker/Getty Images)

Căutarea are loc la o săptămână după ce procurorul general Merrick Garland a fost numit Procurorul american Robert Hur în calitate de consilier special al să investigheze posibila îndepărtare neautorizată de către președinte și reținerea necorespunzătoare a documentelor și înregistrărilor clasificate descoperite la Penn Biden Center din Washington DC și în reședința sa privată din Wilmington, Delaware.

Înregistrări clasificate au fost găsite în birourile din Washington, DC, ale think tank-ului Penn Biden Center pe 2 noiembrie 2022, dar au fost dezvăluite publicului abia săptămâna trecută.

CASA ALBA REFUZĂ SĂ SPUNE DACA BIDEN VA SĂ ȘEDEA LA INTERVIUL CU UN CONSILIER SPECIAL ÎN PROBA DE ÎNREGISTRĂRI CLASIFICATE

Un al doilea depozit de documente clasificate a fost găsit și în garajul casei președintelui din Wilmington. Weekendul trecut, în locuința președintelui au fost găsite alte documente clasificate.

Robert K. Hur, agent special adjunct al procurorului Statelor Unite, vorbește în timpul unei conferințe de presă din 16 aprilie 2019, la Baltimore.  (Kevin Richardson/Baltimore Sun/Tribune News Service prin Getty Images)

Robert K. Hur, agent special adjunct al procurorului Statelor Unite, vorbește în timpul unei conferințe de presă din 16 aprilie 2019, la Baltimore. (Kevin Richardson/Baltimore Sun/Tribune News Service prin Getty Images)
(Kevin Richardson/Baltimore Sun/Tribune News Service prin Getty Images)

Casa Albă a refuzat în mod repetat să comenteze conținutul înregistrărilor clasificate, precum și nivelurile clasificării, spunând în schimb că înregistrările „au fost predate autorităților competente și vor face parte din ancheta în curs”.

Jake Gibson și David Spunt de la Fox News au contribuit la acest raport.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *