Încoronarea Regelui Carol al III-lea: Noi detalii publicate de Palatul Buckingham, inclusiv un concert plin de stele

Palatul Buckingham a lansat sâmbătă noi detalii despre sărbătoarea de încoronare a regelui Carol al III-lea, care va dura un weekend, care va include un concert televizat plin de stele la Palatul Windsor.

Festivitățile vor începe cu încoronarea lui Charles și a Reginei Consort Camilla la Westminster Abbey în dimineața zilei de 6 mai (unde a avut loc înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a), care va fi condusă de Arhiepiscopul de Canterbury. Palatul l-a numit „o slujbă religioasă solemnă, precum și un prilej de sărbătoare și de spectacol”.

„Așa cum s-a anunțat anterior, Serviciul va reflecta rolul Monarhului de astăzi și va privi spre viitor, având în același timp rădăcini în tradiții de lungă durată și spectacol”, a spus palatul într-un comunicat.

Este de așteptat să fie un eveniment mai redus în comparație cu încoronarea regretatei regine din 1953.

Regele și regina consoartă vor sosi de la Palatul Buckingham la Westminster Abbey în „Procesiunea Regelui” și vor reveni apoi la palat în „Procesiunea de încoronare” mai mare, care va include membri ai familiei regale.

Încoronarea Regelui Carol la WESTMINSTER ABBEY PROGRAMATĂ PENTRU MAI 2023

Încoronarea regelui Carol al III-lea va include ceremonia de la Westminster Abbey, un concert la Windsor și activități comunitare.

Încoronarea regelui Carol al III-lea va include ceremonia de la Westminster Abbey, un concert la Windsor și activități comunitare.
(Twitter: Familia Regală)

Familia regală va apărea apoi pe balconul Palatului Buckingham pentru a încheia evenimentele zilei.

Palatul nu a oferit nicio informație despre dacă prințul Harry, care își promovează cartea „Spare”, care critică în mare măsură familia regală, sau Meghan Markle vor participa la încoronare sau la oricare dintre evenimentele din jur.

Harry a refuzat să spună dacă va accepta o invitație la încoronare într-un interviu recent, spunând: „Se pot întâmpla multe de acum până atunci. Dar ușa este întotdeauna deschisă. Mingea este în terenul lor”.

Palatul nu a spus ce membri ai familiei regale vor fi prezenți.  Prințul Harry a refuzat într-un interviu recent să spună dacă va participa la încoronarea tatălui său.

Palatul nu a spus ce membri ai familiei regale vor fi prezenți. Prințul Harry a refuzat într-un interviu recent să spună dacă va participa la încoronarea tatălui său.
(Mike Coppola/Ian Vogler)

Sâmbătă, 7 mai, „icoanele muzicale globale și vedetele contemporane” vor fi titluri de titlu a unui concert de încoronare produs de BBC la Castelul Windsor. Palatul nu a precizat cine va cânta la spectacol.

PRINȚUL HARRY SPUNE 400 DE PAGINE TĂIATE DIN CARTEA „SARE” PENTRU CĂ WILLIAM, CHARLES NU L-AR IERTA NICIODATĂ

Concertul este deschis publicului și va include voluntari de la organizațiile caritabile ale regelui și reginei. Printr-un scrutin național câteva mii de britanici vor primi bilete gratuite la spectacol.

Concertul va avea, de asemenea, o orchestră, dansatori, un Cor Coronation alcătuit din coruri comunitare din toată țara și „secvențe de cuvinte rostite de vedete ale scenei și ale ecranului”.

Încoronarea pentru Regele Carol al III-lea și Camilla, regina consoartă va avea loc pe 6 mai.

Încoronarea pentru Regele Carol al III-lea și Camilla, regina consoartă va avea loc pe 6 mai.
(Samir Hussein)

În timpul spectacolului, repere emblematice din Marea Britanie vor fi iluminate pentru „Lighting up the Nation”.

Duminică, oamenii din toată țara sunt invitați să ia o masă împreună pentru prânzurile mari ale încoronării, un act de sărbătoare și prietenie la nivel național. „De la o ceașcă de ceai cu un vecin la o petrecere în stradă, un prânz mare al încoronării aduce sărbătorile în cartierul tău și este o modalitate excelentă de a-ți cunoaște puțin mai bine comunitatea”, a spus palatul.

The Big Help Out, o inițiativă de voluntariat, va avea loc luni, 8 mai, și „va încuraja oamenii să încerce să facă voluntariat pentru ei înșiși și să se alăture activității întreprinse pentru a-și sprijini zonele locale”.

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

Charles și Camilla „speră că weekendul încoronării va oferi o oportunitate de a petrece timp și de a sărbători cu prietenii, familiile și comunitățile din Regatul Unit, Regații și Commonwealth”, se arată în comunicat. „Majestățile Lor așteaptă cu nerăbdare să marcheze ocazia cu publicul pe tot parcursul anului 2023”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *