Marea Britanie se pregătește să reprime imigranții ilegali: blochează accesul la bancă, închirierea caselor și permisele de conducere

În încercarea de a combate imigrația ilegală, guvernul Regatului Unit blochează accesul migranților la conturile bancare, închirierea caselor și permisele de conducere ale acestora, printre alte servicii.

Ministrul imigrației din țară, Robert Jenrick, conduce un nou grup de lucru pentru a se asigura că „numai cei eligibili pot lucra, primi beneficii sau acces la serviciul public”, transmite The Telegraph.

„Ne îndeplinim promisiunea de a crește raidurile asupra angajatorilor ilegali: un nou grup operativ de aplicare se va asigura că numai cei eligibili pot lucra, accesa servicii și beneficii publice”, a scris Jenrick pe Twitter duminică.

AGENȚII DE FRONTIERĂ CONFIRMĂ 1,2 MILIOANE DE MIGRANȚI „GOTAWAY” ÎN ADMINISTRARE BIDEN

Noua inițiativă va include o creștere cu 50% a vizitelor de imigrare pe șantierele de construcții, spălătorii de mașini și firmele din economie.

Guvernul a intensificat deja vizitele de aplicare în ultimele luni. De la jumătatea lunii decembrie, au fost peste 1.150 de astfel de vizite – o creștere cu 10% – de la jumătatea lunii decembrie, potrivit The Telegraph. Aceasta înseamnă aproximativ 362 de arestări.

Robert Jenrick Ministrul de stat al Marii Britanii (ministrul imigrării) sosește la o reuniune a cabinetului în Downing Street din Londra, marți, 17 ianuarie 2023.

Robert Jenrick Ministrul de stat al Marii Britanii (ministrul imigrării) sosește la o reuniune a cabinetului în Downing Street din Londra, marți, 17 ianuarie 2023.
(AP Foto/Kirsty Wigglesworth)

Jenrick a susținut că locurile de muncă de pe piața neagră dăunează comunităților „înșelând lucrătorii cinstiți de angajare, punând în pericol persoanele vulnerabile și fraudând banii publici”, a spus el.

„Echipele noastre de aplicare a legii lucrează non-stop pentru a-i aduce în fața justiției pe cei care încalcă legile noastre. Prioritatea noastră este să luăm măsuri represive împotriva acestei crime și să dăm puterea forțelor de ordine să îndepărteze migranții ilegali”, a spus el.

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

„Cu sprijinul noului nostru grup operativ de punere în aplicare, vom merge mai departe și mai repede pentru a preveni abuzul de legile și frontierele noastre și vom lua măsuri represive împotriva persoanelor care exploatează generozitatea contribuabilului din Regatul Unit”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *