Republicanii de supraveghere a Camerei caută răspunsuri de la DHS cu privire la afirmațiile că vizita la granița lui Biden a fost „igienizată”

Republicanii din Comisia de Supraveghere a Camerei caută răspunsuri de la DHS cu privire la acuzațiile conform cărora recenta vizită a președintelui Biden la El Paso, Texas, a fost „igienizată”, migranții fiind îndepărtați înainte de prima vizită a președintelui la granița de sud asediată în această lună.

„Timp de săptămâni, tabere mari de persoane care treceau ilegal frontierele fără adăpost – eliberate de Administrația Biden – au tabărat pe străzile din El Paso”, a spus scrisoarea către secretarul DHS, Alejandro Mayorkas, de la președintele Comitetului de Supraveghere al Camerei, James Comer. „Aceste tabere au fost curățate imediat înainte de vizita președintelui Biden în oraș, pe 8 ianuarie 2023. Scriem pentru a înțelege circumstanțele în jurul rolului pe care DHS l-a jucat în curățarea persoanelor care treceau ilegal frontierele fără adăpost pentru vizita președintelui Biden la El Paso”.

Biden a vizitat El Paso la începutul acestei luni, întâlnindu-se cu oficiali aleși și lideri comunitari și făcând o plimbare de-a lungul unor părți ale barierei de graniță, la câteva zile după ce a anunțat o serie de măsuri la frontieră pentru a face față crizei în curs. Dar sursele Vamale și Protecției Frontierei (CBP) au declarat pentru Fox News că Centrul central de procesarecare anterior era copleșită de imigranți, nu mai era la capacitate maximă și taberele de migranți au dispărut.

„El Paso este clarificat ca și cum nimic neobișnuit nu s-ar fi întâmplat acolo”, a scris Consiliul Național al Patrulei de Frontieră pe Twitter înaintea vizitei. „Tocmai la timp pentru „vizita la graniță” a lui Biden”.

COMER CHEAMĂ FUNCȚIONALIRI DE FRONTIERĂ SĂ MĂRTUIEȘTE DESPRE POLITICIILE BIDEN „ALIMENTĂ” CRISA MIGRANTĂ

Surse CBP au spus că taberele de migranți din El Paso au început cu o săptămână mai devreme, dar au fost ca răspuns la plângerile comunității, inclusiv din partea Departamentului de Poliție din El Paso.

Surse i-au spus lui Fox că ​​compensarea a fost în primul rând pentru a se adresa unor grupuri mari de migranți în mare parte venezueleni care au traversat în SUA fără să se transforme în patrula de frontieră de teamă că regulile titlului 42 îi vor duce expulzați.

Președintele Joe Biden se plimbă cu agenți ai Poliției de Frontieră SUA de-a lungul unei porțiuni a graniței SUA-Mexic în El Paso Texas, duminică, 8 ianuarie 2023.

Președintele Joe Biden se plimbă cu agenți ai Poliției de Frontieră SUA de-a lungul unei porțiuni a graniței SUA-Mexic în El Paso Texas, duminică, 8 ianuarie 2023.
(AP Foto/Andrew Harnik)

Deoarece migranții nu au putut intra în adăposturi, au înființat tabere, iar rata criminalității a crescut, mulți venezueleni fiind arestați pentru că au spart mașini. Membrii comunității s-au plâns, potrivit surselor CBP, iar agenții Poliției de Frontieră au început să facă arestări.

Vizita lui Biden s-a combinat, de asemenea, cu o scădere bruscă a întâlnirilor cu migranți. Sectorul El Paso a înregistrat o medie de 2.150 de întâlniri zilnice de migranți la mijlocul lunii decembrie, dar la începutul lunii ianuarie a scăzut sub 1.000 pe zi.

Este ceva ce Casa Albă a notat atunci când a răspuns la afirmațiile conform cărora Biden a văzut o versiune igienizată a graniței.

BIDEN VEDE CRISĂ DE FRONTIERĂ „SANITIZATĂ” ÎN CUM PENTRU ÎNTÂLNĂRILE MIGRANȚILOR ÎN EL PASO ȘI ÎNCAMPARELE ȘTERSE: SURSE

„El Paso [border encounters] a scăzut semnificativ înainte de vizita președintelui cu aproximativ 70%”, a declarat secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, pe 11 ianuarie. „Este un lucru bun că am văzut că cifrele au scăzut”.

„A ajutat la reducerea presiunii în întreaga comunitate. Dar vizita președintelui nu a avut nimic de-a face cu asta”.

SINDICATUL PATROLELOR DE GRANITIERĂ RIPS VIZITA LA GRANITIERĂ A lui Biden, spune că EL PASO A FĂCUT CURAT „DOAR LA TIMP”

Dar Comer nu este încă convins și solicită documente și comunicări între DHS și alte agenții, precum și orașul El Paso.

„Înainte de vizita președintelui, taberele de migranți din El Paso erau atât de copleșite și insalubre, încât oficialii locali erau îngrijorați că taberele vor deveni focare pentru boli infecțioase”, scrie Comer. „Se pare că președintele nu a văzut un singur străin ilegal eliberat într-un oraș de graniță copleșit de trecători ilegali de frontieră eliberați de administrația sa”.

Scrisoarea vine în timp ce republicanii își intensifică eforturile de a controla administrația Biden cu privire la criza de la granița de sud, cu peste 200.000 de întâlniri în nouă luni consecutive.

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

Comer a anunțat joi că comisia va organiza o audiere la graniță la începutul lunii februarie și a chemat o mână de oficiali de carieră ai administrației Biden să depună mărturie, inclusiv agenții șef al patrulei de frontieră Jason Owens, Gregory Bovino și Gloria Chavez și șef interimar de frontieră. Agent de patrulă Patricia McGurk-Daniel.

Greg Wehner, Jessica Chasmar, Bill Melugin și Kelly Laco de la Fox News au contribuit la acest raport.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *