Senatorul NY Schumer, deputatul Schiff, alți liberali dau vina pe împușcarea lui Monterey pe „bigotism” înainte ca faptele să iasă la iveală

Un bărbat înarmat a ucis 10 persoane și a rănit alte 10 într-un studio de dans din California de Sud sâmbătă, pe fondul sărbătorilor de Anul Nou Lunar.

Douăzeci până la 30 de minute mai târziu, un bărbat cu o armă a intrat în sala de bal Lai Lai din Alhambra din apropiere, dar patronii i-au luptat cu arma și el a fugit, au spus autoritățile.

Această imagine combinată creată cu ajutorul fotografiilor furnizate de Departamentul Șerifului din Los Angeles County arată un bărbat suspect presupus implicat într-o împușcătură de sâmbătă, 21 ianuarie 2023, în Monterey Park, California.

Această imagine combinată creată cu ajutorul fotografiilor furnizate de Departamentul Șerifului din Los Angeles County arată un bărbat suspect presupus implicat într-o împușcătură de sâmbătă, 21 ianuarie 2023, în Monterey Park, California.
(Departamentul șerifului din județul Los Angeles prin AP)

În ciuda faptului că poliția nu a eliberat identitatea sau rasa suspectului, unii liberali de pe Twitter s-au grăbit să pună oroarea pe supremația albă și pe ura anti-asiatică înainte ca toate faptele să fie cunoscute.

Senatorul Chuck Schumer, DN.Y., a postat pe Twitter: „Trebuie să luptăm față de bigotism și ură oriunde își ridică capul urât și trebuie să continuăm să lucrăm pentru a opri violența cu armele”.

Rep. Adam Schiff, deputat în California, a declarat că împușcătura de sâmbătă a fost „Un exemplu îngrozitor de violență inutilă cu armele. Cu bigotismul față de indivizii AAPI (Asia-American Pacific Islanders) ca posibil motiv”.

Între timp, #StopAsianHate mulți utilizatori de Twitter au condamnat violența, punctând tweeturile lor cu „#StopAsianHate”.

Reprezentantul statului Wisconsin, Francesca Hong, împărtășindu-și condoleanțe pentru victime, a postat pe Twitter: „Suntem frânți ca națiune să avem împușcături în masă și supremația albă să domnească teroarea”.

Deși nu au fost cunoscute toate detaliile duminică după-amiază, autoritățile spun că suspectul bărbat înarmat era un bărbat asiatic cu vârsta cuprinsă între 30 și 50 de ani.

Autoritățile au declarat duminică că știu numele suspectului, dar au refuzat să-l elibereze, deoarece le-ar putea complica capacitatea de a-l reține. Ei au lansat o fotografie care arată un bărbat asiatic purtând ochelari și o pălărie de iarnă. Imaginea a fost luată de la încercarea de împușcare din Alhambra.

Chester Chong, președintele Camerei de Comerț din China din Los Angeles, a declarat pentru ABC 7 că împușcătura în masă a fost legată de o „dispută internă”.

Un ofițer de poliție leagă bandă în jurul unui stâlp de lumină în Monterey Park, California, duminică, 22 ianuarie 2023.

Un ofițer de poliție leagă bandă în jurul unui stâlp de lumină în Monterey Park, California, duminică, 22 ianuarie 2023.
(AP Foto/Jae C. Hong)

Până duminica la prânz, poliția cu vehicule tactice și camioane pentru echipe de bombe au înconjurat o dubă albă într-o parcare din Torrance, situată la aproximativ 30 de mile sud-vest de Monterey Park. O sursă a legii a declarat pentru Fox News că o persoană din interiorul camionetei s-a împușcat și s-a sinucis.

Cu câteva ore mai devreme, șeriful din Los Angeles, Robert Luna, a declarat că autoritățile căutau o dubă albă după ce martorii au raportat că l-au văzut pe suspect fugind din Alhambra într-un astfel de vehicul.

NEW HAMPSHIRE observă o creștere a rapoartelor privind crimele motivate de ură

Șeriful a refuzat să spună ce tip de armă a fost recuperat în Alhambra. El a spus că anchetatorii cred că arma folosită în Monterey Park nu a fost o pușcă de asalt.

Împușcăturile și vânătoarea de oameni au transmis un val de frică în comunitățile asiatice americane din zona Los Angeles și au aruncat umbră asupra festivităților de Anul Nou Lunar din întreaga țară.

O dubă este înconjurată de personalul SWAT în Torrance, California, duminică, 22 ianuarie 2023.

O dubă este înconjurată de personalul SWAT în Torrance, California, duminică, 22 ianuarie 2023.
(AP Foto/Damian Dovarganes)

Monterey Park este un oraș de aproximativ 60.000 de locuitori la marginea de est a Los Angeles și este compus în mare parte din imigranți asiatici din China sau din prima generație de asiatici americani. Împușcarea a avut loc în inima centrului orașului, unde felinarele roșii au decorat străzile pentru festivitățile de Anul Nou Lunar. O mașină de poliție era parcata lângă un banner mare care proclama „La mulți ani al iepurelui!”

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

Împușcarea a avut loc la Star Ballroom Dance Studio, la câteva străzi de primărie, pe artera principală din Monterey Park, Garvey Avenue, care este presărată de mall-uri cu mici afaceri ale căror semne sunt atât în ​​engleză, cât și în chineză. Cantoneza și mandarina sunt ambele vorbite pe scară largă, sărbătorile chinezești sunt sărbătorite și filme chinezești sunt proiectate în mod regulat în oraș.

Associated Press a contribuit la acest raport.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *