Televizorul vă spionează, dar îl puteți opri

Fapt amuzant: primul computer portabil Compaq a fost livrat în 1983 și a costat peste 8.400 USD în dolari actuali. Wow, vremurile s-au schimbat.

Totuși, computerul dvs. este o investiție semnificativă și doriți ca acesta să funcționeze bine ani de zile. Atingeți sau faceți clic pentru soluția mea de cinci minute pentru a accelera computerul.

Nu trebuie să vă confruntați cu același tip de probleme cu televizorul dvs., dar o întrebare frecventă pe care o primesc este cea mai bună metodă de a șterge amprentele și praful. Acestea sunt șervețelele pe care le cumpăr din nou și din nou. Și aceste șervețele mai mici sunt perfecte pentru ochelari, ecrane de telefon și monitoare de computer. Îi iubesc.

Din păcate, trebuie să vă gândiți la urmărirea pe televizor la fel ca pe un computer sau pe telefon. Continuați să citiți pentru a afla cum ați primit un spion în camera dvs. de zi – și ce puteți face în acest sens.

Intră pentru a câștiga un card cadou Amazon de 500 USD.

În această fotografie ilustrativă făcută pe 19 iulie 2022, sigla Netflix este văzută pe o telecomandă a televizorului din Los Angeles.

În această fotografie ilustrativă făcută pe 19 iulie 2022, sigla Netflix este văzută pe o telecomandă a televizorului din Los Angeles.
(Chris Delmas / AFP prin Getty Images)

De ce sunt televizoarele atât de ieftine?

Îți amintești pe vremea când un televizor mare cu ecran plat era un articol de lux total?

Acum, televizoarele vin cu o serie de clopote, fluiere și funcții inteligente și puteți cumpăra modele de top pentru o fracțiune din preț. Ce dă?

Totul tine de date. Știi deja că informațiile tale private valorează mari bani. O modalitate de a opri brokerii de date lacomi este eliminarea de pe site-urile lor de căutare a persoanelor. Atingeți sau faceți clic pentru link-uri și indicații pentru a finaliza treaba.

Gândește-te la tot ce știe televizorul tău despre tine și familia ta. Aceste date compensează prețul scăzut al televizoarelor noi. De-a lungul timpului, această agricultură de date recuperează mai mulți bani decât a câștigat vreodată cu acele seturi.

Cumpărați un televizor? Există o mulțime de cuvinte la modă și termeni de marketing pentru a vă face să cheltuiți mai mult. Nu te îndrăzni. Iată sfaturile mele de cumpărături cu privire la ce să sări peste și să răsfoiți. Spoiler: alege 4K, nu 8K.

SFAT DE SECURITATE: FACEȚI ACEASTĂ URIAȘĂ EROARE WI-FI?

Merita? Depinde

Este greu să faci multe în lumea digitală fără ca acesta să fie urmărit, monitorizat sau monetizat într-un fel. Unii oameni muncesc din greu pentru a găsi modalități de a o evita, optând să plătească pentru confidențialitate suplimentară sau să utilizeze alternative axate pe utilizatori, nu pe data mining.

Atingeți sau faceți clic pentru șase alternative la căutarea Google.

Alții ridică mâinile, spunând că acesta este prețul pe care îl plătim pentru serviciile și dispozitivele gratuite și ieftine pe care ne bazăm pentru a ne conduce viața.

Cad undeva la mijloc. Da, există o anumită cantitate de urmărire și colectare de date pe care trebuie să le înghiți dacă vrei să folosești orice, de la un asistent inteligent la căsuța de e-mail.

Dar nu trebuie să aprobați orbește fiecare metodă de colectare. Puteți face multe pentru a vă retrage confidențialitatea, atâta timp cât sunteți dispus să vă scufundați în setările dispozitivului. Iată trei remedieri rapide de confidențialitate pe care le puteți face în câteva minute.

Când vine vorba de televizorul tău, iată de unde să începi.

Televizoarele sunt oferite spre vânzare la un magazin de tip big-box pe 8 februarie 2022, în Chicago.

Televizoarele sunt oferite spre vânzare la un magazin de tip big-box pe 8 februarie 2022, în Chicago.
(Scott Olson / Getty Images / Fișier)

Opriți televizorul să spioneze

Multe televizoare inteligente sunt echipate cu camere pe care majoritatea oamenilor nu își dau seama că există. Nu puteți face mare lucru în afară de a anula garanția dispozitivului și de a o elimina singur. L-ai putea acoperi, dar cine vrea bandă electrică pe ecranul televizorului?

Începeți cu funcțiile de urmărire ale televizorului dvs. inteligent – în special recunoașterea automată a conținutului (ACR).

Ce este ACR și cum îl dezactivați? Este o funcție de recunoaștere vizuală care poate identifica fiecare reclamă, emisiune TV sau film pe care îl redați pe televizor. Acestea includ casete de streaming, TV prin cablu/over-the-air și chiar playere DVD și Blu-ray.

Aceste date sunt colectate și utilizate în scopuri de marketing și publicitate direcționată. Dacă totul sună prea înfiorător, există modalități de a-l opri. Metodele exacte vor depinde de marca televizorului dvs.

Vizio

Pe televizoarele Vizio mai vechi care utilizează Vizio Internet Apps (VIA), accesați televizoarele Sistem și apoi: Resetare și administrare > Interactivitate inteligentă > Off.

Pe televizoarele inteligente Vizio care folosesc noul sistem SmartCast, accesați Sistem > Resetare și administrare > Vizualizarea datelor > comutați la Off.

PASI VOI SUNT TOTAL INFERITI PENTRU OBIECTIVELE DVS. DE FITNESS 2023?

Samsung

Pe seturile Samsung mai noi, accesați Setări > A sustine > derulați în jos la Termeni și politici. Aici te poți întoarce oprit Servicii de vizualizare a informațiilor (tehnologia ACR de la Samsung), Publicitate pe Internet (pentru urmărirea personalizată a anunțurilor) și Servicii de recunoaștere vocală.

Pe televizoarele inteligente Samsung mai vechi, accesați televizoarele meniul Smart Hub > Setări > A sustine > cauta Termeni și politici > atunci dezactivați SyncPlus și marketing. Puteți dezactiva și serviciile de recunoaștere vocală în această secțiune.

Rețineți că dezactivarea serviciilor de recunoaștere vocală a televizorului dvs. Samsung va dezactiva comenzile vocale ale acestuia.

LG

Tehnologia ACR de la LG este integrată în noile televizoare inteligente bazate pe WebOS, cunoscute sub numele de LivePlus. Pentru a dezactiva acest lucru, accesați Setări > Toate setările > derulați în jos la General > derulați în jos la o setare numită LivePlus > comutați la Off.

Pentru a limita alte forme de colectare de date pe televizorul inteligent LG, reveniți la Setări > Toate setările > derulați în jos la General > Despre acest televizor > Acorduri cu utilizatorul > comutați la Publicitatea personalizată Off.

Aveți o marcă Roku, Fire TV, Sony, TCL sau oricine? Atingeți sau faceți clic aici pentru a afla pașii de dezactivare a urmăririi pe televizor.

Un televizor Sony Bravia KD-65AF9 4K, realizat pe 19 septembrie 2018.

Un televizor Sony Bravia KD-65AF9 4K, realizat pe 19 septembrie 2018.
(Olly Curtis / What Hi-Fi Magazine / Future prin Getty Images)

Mai mulți pași pentru a vă păstra obiceiurile private

Dacă sperați să minimizați impactul big data asupra experienței dvs. de vizionare, iată mai multe sfaturi de încercat.

Internetul este un loc periculos. Vă pot ajuta să fiți ferit de hackeri și escroci. Înscrieți-vă pentru buletinul informativ zilnic gratuit.

Păstrează-ți cunoștințele tehnice

Podcastul meu popular se numește „Kim Komando Astăzi.” Sunt 30 de minute solide de știri tehnice, sfaturi și apelanți cu întrebări tehnice ca tine din toată țara. Căutați-l oriunde ați obține podcasturile. Pentru confortul dvs., accesați linkul de mai jos pentru un episod recent.

ALEGEREA PODCASTULUI: Înșelătorie crudă TikTok, Seattle vs. social media, actualizare Airbnb

În plus, adolescenții se autodiagnosticează cu boli grave pe care le-au găsit pe TikTok, dorm mai bine cu aceste podcasturi și semnează că telefonul sau computerul tău este infectat cu un keylogger. Oh, și bărbați, nu vă mai puneți smartphone-ul în buzunarul pantalonilor!

Consultați podcastul meu „Kim Komando Today” pe Măr, Podcasturi Google, Spotifysau playerul dvs. de podcast preferat.

Ascultă podcastul aici sau oriunde îți iei podcasturile. Caută doar numele meu de familie, “Komando”.

Obțineți mai multe cunoștințe tehnice Spectacolul Kim Komandodifuzat pe peste 425 de posturi de radio și disponibil ca a podcast. Înscrieți-vă pentru rezumatul gratuit de dimineață de 5 minute a lui Kim pentru cele mai recente breșe de securitate și știri tehnice. Nevoie de ajutor? Aruncă întrebarea pentru Kim Aici.

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

Copyright 2023, WestStar Multimedia Entertainment. Toate drepturile rezervate. Făcând clic pe linkurile de cumpărături, îmi susțineți cercetarea. În calitate de Asociat Amazon, câștig un mic comision din achizițiile eligibile. Recomand doar produse în care cred.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *