Urmărește 2024: Consilierul de top al lui Haley, braconat de Pence, în timp ce primarele prezidențiale din umbră ale GOP se încălzesc

La două luni și jumătate după alegerile de la jumătatea mandatului, în mod tradițional punctul de plecare pentru următorul ciclu de alegeri prezidențiale, fostul președinte Trump este singurul republican major care și-a declarat candidatura pentru nominalizarea GOP.

Dar în culise – departe de lumina reflectoarelor și titlurile mass-media – probabilii și potențialii speranțe republicani la Casa Albă fac mișcări, care includ o aparentă confruntare între unii dintre cei mai cunoscuți concurenți.

Vineri, echipa fostului vicepreședinte Mike Pence a reținut un consilier de top al unui probabil rival pentru nominalizare – fostul guvernator al Carolina de Sud, Nikki Haley, care a servit alături de Pence în administrația fostului președinte Donald Trump ca ambasador la Națiunile Unite.

Tim Chapman, care lucra ca director executiv al unui grup de susținere politică aliniat cu Haley, sa alăturat echipei lui Pence pentru a servi ca consilier principal în organizația non-profit Advancing American Freedom a fostului vicepreședinte.

TRUMP E INTRA, DAR UNDE SUNT TOTI CEILALTI? DE CE CURSA PREZIDENȚIALĂ GOP 2024 ÎNCEPE LENT

Fostul vicepreședinte Mike Pence se întâlnește cu lideri și activiști conservatori sociali în dimineața mitingului anual March for Life care se opune avortului legalizat la Washington, DC, 20 ianuarie 2023.

Fostul vicepreședinte Mike Pence se întâlnește cu lideri și activiști conservatori sociali în dimineața mitingului anual March for Life care se opune avortului legalizat la Washington, DC, 20 ianuarie 2023.
(Andrea Hanks pentru promovarea libertății americane)

„Sunt recunoscător pentru timpul pe care am lucrat cu Nikki Haley și echipa ei dedicată”, a spus Chapman într-un comunicat.

Relația de lucru a lui Chapman cu Pence datează de două decenii, când a lucrat la Fundația conservatoare Heritage, iar Pence era congresman din Indiana.

„Advancing American Freedom este unul dintre grupurile conservatoare cu cea mai rapidă creștere și din ce în ce mai influente din națiune și sunt încântat să mă alătur echipei incredibile care construiește AAF ca lider pentru politici conservatoare de bun simț care vor ajuta la restabilirea Americii”, a spus Chapman.

2024 CEAS: TRUMP’S IN; ȘI DESANTIS, PENCE ȘI CELȚI CELȚI POTENȚIALI CONTENȚENȚI GOP PREȘEDENȚIAL

Pence l-a descris pe Chapman drept „una dintre cele mai strălucitoare vedete din mișcarea conservatoare și suntem atât de încântați că se alătură echipei pentru a promova cauza culturii americane, oportunităților americane și conducerii americane”.

Echipa Haley a lansat o declarație cordială, iar Betsy Ankney de la Haley’s Stand for America PAC a spus: „Chapman este grozav și ne bucurăm că a găsit un loc grozav pentru a continua să susțină ideile de politică conservatoare”.

Nikki Haley, fost ambasador la Națiunile Unite și fost guvernator al Carolinei de Sud, în timpul reuniunii anuale a conducerii Republican Jewish Coalition din Las Vegas, 19 noiembrie 2022.

Nikki Haley, fost ambasador la Națiunile Unite și fost guvernator al Carolinei de Sud, în timpul reuniunii anuale a conducerii Republican Jewish Coalition din Las Vegas, 19 noiembrie 2022.
(Ronda Churchill/Bloomberg prin Getty Images)

Dar furtul lui Chapman are loc în momentul în care probabilii concurenți încep să recruteze și să-și facă personal nu numai în sediul lor, ci și în statele cruciale cu vot anticipat, cum ar fi Iowa, New Hampshire, Carolina de Sud și Nevada, care organizează primele patru concursuri din Calendarul nominalizărilor prezidențiale GOP 2024.

Pence a fost văzut de Fox News în timpul vizitei sale de luna trecută în New Hampshire, mergând să se întâlnească cu câțiva strategi și agenți republicani experimentați.

„Fie că este vorba de New Hampshire, Iowa sau Carolina de Sud, există întotdeauna o componentă financiară, o componentă de presă și o componentă politică”, a declarat pentru Fox News o sursă din orbita politică mai largă a fostului vicepreședinte. „O mare parte din această componentă politică este să-și petreacă timpul construind relații cu oamenii din aceste state timpurii care știu cum să ducă lucrurile la bun sfârșit”.

2024 CATEAZĂ: LUPTA GOP URGENȚĂ PENTRU ALEGĂTORII CONSERVATORI SOCIAL

Recrutarea și formarea personalului este o tradiție onorata de timp în politica prezidențială.

„Există un număr limitat de talente pentru campaniile prezidențiale disponibile și, în domenii mari, cu mai mulți candidați, există o concurență intensă pentru ele. Vedeți acest lucru înainte de fiecare ciclu prezidențial când există o șansă deschisă la nominalizare”, Ryan Williams, consultant republican de multă vreme. și veteran al mai multor campanii prezidențiale, a declarat Fox News.

„În plus, deși președintele Trump începe să fie favoritul pentru nominalizarea republicană, există o mulțime de îngrijorare în rândul personalului cu privire la lucrul pentru el. El a fost volatil în trecut, iar personalul nu și-a încheiat întotdeauna serviciul cu el în mare măsură. Așadar, există dorința de a ne uita la unii dintre ceilalți candidați din domeniu și de a merge la bord.”

Williams a subliniat că „acum este momentul. Suntem la începutul procesului. Oamenii care se alătură acum vor obține unele dintre pozițiile de vârf și vor culege beneficiile dacă candidatul va câștiga nominalizarea și Casa Albă. Cu cât vei primi mai devreme. intră, cu atât ai mai mult avantaj.”

Fotografii de fișier ale fostului ambasador și guvernator Nikki Haley (stânga) și ale fostului vicepreședinte Mike Pence

Fotografii de fișier ale fostului ambasador și guvernator Nikki Haley (stânga) și ale fostului vicepreședinte Mike Pence
(AP)

Pence și Haley s-ar putea să se confrunte în curând pe traseul campaniei.

Fostul vicepreședinte, care străbate țara într-un turneu de carte pentru noul său memoriu „Așa că, Doamne, ajută-mă”, a făcut mișcările necesare înainte de lansarea unei campanii prezidențiale.

Iar Haley, care a analizat public de mult timp o candidatură la Casa Albă, a spus în urmă cu câteva zile într-un interviu pentru „Raportul special” al Fox News că „Cred că avem nevoie de o generație tânără care să intre, să intensifice și să înceapă cu adevărat să repare lucrurile… Pot fi acel lider? Da, cred că pot fi acel lider”.

În culise, au existat relații tensionate între unii din taberele Pence și Haley, care datează din campania de realegere Trump-Pence din 2020, când au apărut zvonuri că Haley l-ar înlocui pe Pence în funcția de candidat al președintelui.

Fostul secretar de stat al lui Trump, Mike Pompeo, care este probabil să lanseze o candidatură prezidențială, menționează în viitoarea sa autobiografie sugestiile că Haley s-a aflat în spatele jockey-ului pentru a-l înlocui pe Pence.

Haley, în interviul său Fox News cu Brett Baier, a numit astfel de afirmații „minciuni și bârfe”.

Întrebată despre episod și despre ultimele comentarii, o sursă din lumea Pence a scris „lol” în răspunsul lui Rich Edson de la Fox News.

Poziția de sondaj a lui Trump

La mai bine de doi ani de la înfrângerea sa în alegerile din 2020 în mâinile lui Joe Biden, Trump rămâne cel mai influent politician și cel mai feroce strângător de fonduri din Partidul Republican. Până de curând, el a fost liderul clar și copleșitor în sondajele pentru nominalizarea prezidențială a GOP de la începutul anului 2024.

Dar într-o mână de sondaje de opinie publică publicate luna trecută, Trump l-a urmat pe guvernatorul Floridei Ron DeSantis, un potențial candidat republican la Casa Albă, a cărui poziție față de conservatorii din întreaga țară a crescut vertiginos în ultimii trei ani.

Săptămâna trecută, după lansarea unei noi liste de sondaje care indicau că fostul președinte deține un avans de două cifre față de DeSantis și restul posibilului câmp de nominalizare a GOP în confruntări primare ipotetice, principalul super PAC aliniat cu Trump a prezentat rezultatele.

„Multe sondaje efectuate săptămâna trecută arată că președintele Trump are o conducere dominantă în domeniul potențialilor candidați la președinția republicană. Sondaj după sondaj confirmă că președintele Trump este liderul Partidului Republican”, a declarat Make America Great Again (MAGA) Inc. eliberarea suporterilor a argumentat.

Fostul președinte Trump la clubul său Mar-a-Lago din Palm Beach, Florida, 15 noiembrie 2022, anunțând oficial că intră în cursa prezidențială din 2024.

Fostul președinte Trump la clubul său Mar-a-Lago din Palm Beach, Florida, 15 noiembrie 2022, anunțând oficial că intră în cursa prezidențială din 2024.
(Eva Marie Uzcategui/Bloomberg prin Getty Images)

În urma alegerilor din noiembrie, fostul președinte a primit o mulțime de foc în privința rolului său în performanța slabă a GOP la mijlocul mandatului, din cauza creșterii candidaților polarizați care au pierdut curse cheie la nivel de stat. El a primit câteva recenzii nefavorabile după lansarea campaniei sale la mijlocul lunii noiembrie la clubul său Mar-a-Lago din Palm Beach, Florida, și s-a confruntat cu multe critici din cauza comentariilor și acțiunilor controversate din ultimele două luni.

Dar având ca ghid istoria electorală recentă, este neînțelept din punct de vedere politic să-l excludem pe Trump.

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

„Salvarea Americii de Joe Biden și democrați va avea nevoie de un lider îndrăzneț și o schimbare transformatoare – nu este o slujbă pentru politicienii de carieră netestați”, a argumentat Taylor Budowich de la MAGA Inc. într-o declarație pentru Fox News.

„Președintele Trump nu numai că va domina primarul republican, dar va uni națiunea în jurul agendei sale America First, care a produs prosperitate economică generațională, pace globală și comunități sigure. Președintele Trump este expus, iar viitorul lor politic este stins definitiv”.

Trump organizează primul său eveniment de campanie din 2024 din noul an weekendul viitor în Carolina de Sud.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *