Antreprenorul militar rus de la Wagner Group care a cerut azil în Norvegia se află acum în custodia poliției

Un fost membru de rang înalt al antreprenorului militar privat rus Wagner Group care solicită azil în Norvegia se află în custodia poliției, fiind suspectat că a intrat ilegal în țara scandinavă, au declarat luni autoritățile.

Rusul Andrey Medvedev „a fost arestat în temeiul Legii privind imigrația și se evaluează dacă ar trebui prezentat pentru detenție”, a declarat Jon Andreas Johansen de la poliția norvegiană de imigrație pentru Associated Press. Ziarul norvegian VG a spus că reținerea lui nu este o pedeapsă, ci o măsură de securitate.

Avocatul norvegian al lui Medvedev, Brynjulf ​​Risnes, a insistat pe postul de televiziune NRK că clientul său nu este suspectat de nicio infracțiune și că nu este obișnuit cu noile măsuri de securitate mai stricte ale Norvegiei.

“Au fost introduse măsuri de securitate semnificative. Medvedev are probleme de adaptare la acestea”, a declarat Risnes pentru NRK.

Medvedev, care spune că se teme pentru viața sa, se crede că a intrat ilegal în Norvegia după ce a trecut granița de 123 de mile a țării cu Rusia la începutul acestei luni.

RUS, UN PREPUNS FOȘ OFICIAL AL ​​GRUPULUI WAGNER, CAUTĂ Azil ÎN NORVEGIA

Într-un videoclip postat de grupul dizident rus Gulagu.net, Medvedev a spus că a intrat sub focul rusesc înainte de a trece în țara scandinavă. Poliția norvegiană a declarat că a fost anunțată de polițiștii de frontieră ruși cu privire la urme în zăpadă, ceea ce indică faptul că cineva ar fi putut trece ilegal granița.

The "Centrul PMC Wagner" este prezentat înainte de deschiderea sa la Sankt Petersburg, Rusia, pe 31 octombrie 2022. Un bărbat rus care a cerut azil în Norvegia a fost reținut de poliția de imigrație a țării.

„Centrul PMC Wagner” este prezentat înainte de deschiderea sa la Sankt Petersburg, Rusia, pe 31 octombrie 2022. Un bărbat rus care a cerut azil în Norvegia a fost reținut de poliția de imigrare a țării.
(Fotografie AP, fișier)

Serviciul Național de Investigații Criminale din Norvegia, care participă la investigarea crimelor de război din Ucraina, a declarat că îl interoghează pe Medvedev care „are statutul de martor”.

GRUPUL RUS WAGNER CÂȘTIGĂ NOTORIEITATE GLOBALĂ DIN AFRICA PÂNĂ UCRAINA, DAR DIVIZIUNEA FĂRĂ ACASĂ

Medvedev, care a fugit de când a dezertat din Grupul Wagner, ar fi declarat pentru Gulagu.net că este gata să spună tot ce știe despre gruparea paramilitară umbrită și proprietarul acesteia, Yevgeny Prigozhin, un milionar cu legături cu președintele rus Vladimir. Putin.

Medvedev a spus că a părăsit grupul Wagner după ce contractul său a fost prelungit dincolo de perioada iulie-noiembrie fără acordul său. El a spus că este dispus să depună mărturie despre orice crime de război la care a fost martor și a negat că a participat la vreuna.

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

Grupul Wagner, care a condus atacurile împotriva forțelor ucrainene, include un număr mare de condamnați recrutați din închisorile rusești. Grupul a devenit din ce în ce mai influent în Africa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *