Bătălia din 2024 pentru Senat se încinge în timp ce republicanii privesc majoritatea democraților

Rep. Ruben Gallego a oficializat-o luni, lansând o campanie pentru Senatul Democrat în statul cheie de luptă din sud-vestul Arizona, cel mai recent semn că bătălia din 2024 pentru majoritatea Senatului este în ritm frenetic.

Crescând sărac, tot ce aveam era visul american. M-a făcut să merg mai departe: când eram un copil care dormea ​​pe podea, un student care freacă toaletele, un marin și-a pierdut frați în Irak”, a scris pe Twitter congresmanul progresist cu cinci mandate. „Astăzi, prea mulți arizoneni își văd visul scăzând. Candidat pentru Senatul SUA pentru a-l recâștiga pentru tine!”

Gallego candidează pentru locul deținut în prezent de Kyrsten Sinema, fosta parlamentară democrată moderată care luna trecută a anunțat că părăsește partidul și se înregistrează ca independentă. Sinema încă nu a anunțat dacă va căuta un alt mandat în 2024.

Scaunul lui Sinema este o țintă de top pentru republicanii din Senat anul viitor, deoarece urmăresc să recâștige majoritatea Senatului pe care au pierdut-o în ciclul electoral din 2020. Comitetul National Republican Senatorial (NRSC), brațul de campanie al Senatului GOP, a evidențiat rapid că „războiul civil democrat este în desfășurare în Arizona”.

ATACURI ȘI AMBUSCADE – BĂTINA GOP PENTRU SCAUNUL DESCHIS AL SENATULUI INDIANA SE ÎNCĂLZEȘTE

Senatorul Kyrtsen Sinema încă nu a anunțat dacă va candida un alt mandat în 2024, dar deputatul Ruben Gallego a anunțat luni că candidează pentru un loc în Senatul Arizona.

Senatorul Kyrtsen Sinema încă nu a anunțat dacă va candida un alt mandat în 2024, dar deputatul Ruben Gallego a anunțat luni că candidează pentru un loc în Senatul Arizona.
(Fox News Digital/Getty Images)

Anunțul lui Gallego este cea mai recentă mișcare timpurie în lupta pentru Senat. În timp ce camera a fost aproape inactivă luna aceasta – parlamentarii se întorc luni la Capitol Hill – au existat o mulțime de acțiuni în campania electorală de la coastă la coastă.

„Este neobișnuit ca sezonul de campanie să înceapă înainte ca senatorii să înceapă să intervină și să legifereze”, a declarat pentru Fox News Digital strateg republican de multă vreme Zack Roday, un veteran al numeroaselor campanii pentru Senat și guvernator. „Se pare că sezonul de campanie ia o nouă dată de începere. la fiecare doi ani, iar acesta a fost un ritm frenetic la salt.”

Și Jesse Hunt, fost director de comunicații al NRSC și al Comitetului Național Republican al Congresului (NRCC), a subliniat că „am intrat într-un ciclu de campanie permanent de câteva cicluri și a progresat și mai mult până la punctul în care există foarte puțin timp de nefuncționare între sfârşitul unei alegeri şi începutul altora”.

DEMOCRAȚII SE VA CONfrunta cu HARTĂ DURA A SENATULUI ÎN ALEGERILE DIN 2024

„Mai mulți candidați intervin mai devreme pentru a încerca să obțină un avantaj de strângere de fonduri sau de talent, un avantaj media câștigat. Ei văd asta ca un beneficiu potențial, așa că anunță mai devreme”, Hunt, care a condus comunicațiile pentru Asociația Guvernatorilor Republicani în ciclul trecut, accentuat.

Democrații au răsturnat un loc de Senat GOP în Pennsylvania la alegerile intermediare din noiembrie și dețin în prezent o majoritate de 51-49 în cameră – care include trei senatori independenți care participă la Conferința Democrată.

Dar republicanii sunt încurajați de o hartă foarte favorabilă a Senatului în 2024, democrații apărând 23 din cele 33 de locuri la bătaie. Trei dintre aceste locuri sunt în statele roșii, fostul președinte Donald Trump a transferat cu ușurință președintele Biden în 2020: Ohio, Virginia de Vest și Montana. Alte cinci locuri ale democraților se află în state cheie variate ocupate de Biden la alegerile prezidențiale din 2020: Arizona, Michigan, Nevada, Pennsylvania și Wisconsin.

Acțiunea Senatului din 2024 a început la doar o săptămână după mandatul de jumătate din noiembrie, când reprezentantul republican Alex Mooney din Virginia de Vest și-a declarat candidatura.

Acțiunea Senatului din 2024 a început la doar o săptămână după mandatul de jumătate din noiembrie, când reprezentantul republican Alex Mooney din Virginia de Vest și-a declarat candidatura.
(Foto AP/Gene J. Puskar)

Acțiunea Senatului din 2024 a început la doar o săptămână după mandatul de jumătate din noiembrie, când reprezentantul republican Alex Mooney din Virginia de Vest și-a declarat candidatura. Mooney își propune să-i succedă senatorului democrat moderat Joe Manchin, un fost guvernator care se confruntă cu o realegere provocatoare într-un stat care s-a mutat mult la dreapta în ultimele cicluri. Manchin încă nu a anunțat dacă candidează pentru realege. Mooney ar putea avea în curând o companie pentru nominalizarea partidului său la Senat, deoarece guvernatorul GOP, Jim Justice, pe termen limitat, analizează serios o ofertă.

FIRST ON FOX: „RETIRAȚI-VĂ SAU CONMITIT” – CAMPANIA GOP SENATULUI ȚINTĂ BÂRȚELE MANCHIN, MARO, TESTER

În Indiana, reprezentantul republican Jim Banks la începutul acestei luni a lansat o campanie la Senat pentru a-i urma pe senatorul republican Mike Braun, care luna trecută a anunțat că licita pentru guvernatorul statului Hoosier, în loc să caute realege.

În următoarele săptămâni, fostul guvernator republican Mitch Daniels, un fost oficial în vârstă de 73 de ani în administrația președintelui George W. Bush, a servit în ultimul deceniu până când a demisionat la sfârșitul anului trecut. în calitate de președinte al Universității Purdue. Dar chiar și înaintea anunțului care se profilează al lui Daniels, cursa primară dă semne că va deveni foarte încălzită destul de repede.

În Indiana, reprezentantul republican Jim Banks la începutul acestei luni a lansat o campanie la Senat pentru a-i urma pe senatorul republican Mike Braun.

În Indiana, reprezentantul republican Jim Banks la începutul acestei luni a lansat o campanie la Senat pentru a-i urma pe senatorul republican Mike Braun.
(Campania reprezentantului Jim Banks)

Senatorul democrat Debbie Stabenow a anunțat că nu va mai candida un mandat în 2024, dându-le democraților o mulțime de arsuri la stomac în statul cheie din Michigan, situat în mijlocul Vestului. Dar, săptămâna trecută, senatorul democrat Tim Kaine din Virginia a oferit partidului său o oarecare uşurare, anunţând că va candida pentru realege într-un alt stat electoral competitiv.

Republicanul Matt Dolan a devenit primul candidat major GOP care a declarat că republicanii urmăresc să-l învingă pe vechiul senator democrat Sherrod Brown din Ohio anul viitor. Și în California, reprezentantul progresist Katie Porter a lansat o candidatură la Senat fără a aștepta anunțul așteptat de pensionare la sfârșitul acestui an de către un alt senator democrat de multă vreme, Dianne Feinstein. În timp ce Porter este primul, terenul democrat este probabil să crească rapid și se așteaptă ca cursa primară să devină combativă.

„Nu există nicio îndoială că atunci când aveți o mulțime de primare provocatoare în față, oamenii caută să-și dezvolte pretențiile devreme și să intre în cursă devreme”, a menționat Roday. Și el a subliniat că concurenții care anunță devreme nu sunt lovituri lungi care sunt înfometate după atenție, ci „candidați de calitate cărora le place de obicei să scurteze perioada de timp a unei curse”.

Strategia, a spus Roday, este să vă „construiți infrastructura devreme, astfel încât să puteți elimina orice potențial ca un candidat principal rival să intervină mai târziu”.

Nu doar candidații sunt cei care primesc un salt devreme în ciclul 2024.

Clubul pentru Creștere, o organizație politică conservatoare din punct de vedere fiscal, care cheltuiește liber în alegerile primare ale GOP, este deja de acord cu un anunț în Indiana care acuză că Daniels „nu mai este omul potrivit pentru Indiana”.

NRSC a lansat a "pensionați-vă sau să fiți concediat" campanie digitală care vizează Manchin.

NRSC a lansat o campanie digitală „retrageți-vă sau concediați” care vizează Manchin.
(NRSC)

Și așa cum a raportat Fox News la începutul acestei luni, NRSC a lansat o campanie digitală de „retragere sau concediat” care vizează pe Manchin, Brown și senatorul democrat Jon Tester de Montana, un alt democrat într-un stat roșu care se confruntă cu o realegere potențial provocatoare. a licitat pentru un alt mandat.

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

Unii strategii republicani spun că acțiunea intensă este un indicator al energiei și entuziasmului partidului, deoarece își propune să recâștige majoritatea din Senat.

Hunt a remarcat că rezultatele slabe ale GOP la jumătatea mandatului – în ceea ce mulți se așteptau să fie alegeri cu val roșu – „a lăsat un gust prost în gura multor oameni și sunt mulți care cred că lucrurile pot fi îmbunătățite, iar republicanii ar trebui încurajați de o mare parte din activitatea timpurie și ce înseamnă aceasta pentru speranțele de a relua Senatul.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *