Casa Albă nu aruncă o lumină nouă asupra scandalului documentației Biden, ca prim răspuns la republicanii de la Oversight

Casa Albă a răspuns luni la multiple întrebări din partea republicanilor Comitetului de Supraveghere al Camerei, dar nu a oferit prea multe informații despre informațiile solicitate cu privire la scandalul documentelor clasificate al președintelui Biden.

Într-o scrisoare obținută de Fox News, consilierul Casei Albe, Stuart Delery, l-a felicitat pe președintele James Comer, R-Ky., pentru poziția sa de conducere în cadrul comitetului și a spus că administrația Biden încearcă să colaboreze „în cooperare” cu Congresul.

„Așa cum se menționează în scrisoarea noastră din 29 decembrie 2022, Administrația Biden încearcă să coopereze cu Congresul. Intenționăm să respectăm principiile, politicile și practicile formulate pentru prima dată de președintele Reagan în 1982, care au ghidat răspunsul Branșului Executiv la supraveghere. solicitări din partea comitetelor Congresului de zeci de ani”, se spune în scrisoare.

REPUBLICANII DOJ STIFF-ARMS HOUSE ÎN PRIMUL RĂSPUNS LA CERERILE COMITETULUI JUDICIAR A CASEI

James Comer, R-KY.

James Comer, R-KY.
(Jonathan Ernst-Pool/Getty Images)

„Examinăm scrisorile dumneavoastră recente cu scopul de a încerca să găzduim interesele legitime de supraveghere în jurisdicția Comitetului, respectând, în același timp, separarea puterilor și obligațiile constituționale și statutare ale puterii executive în general și ale Casei Albe în special”, a scris Delery. „După cum sunt sigur că știți, aceste considerații includ necesitatea critică de a proteja integritatea și independența investigațiilor de aplicare a legii”.

Scrisoarea a explicat modul în care avocații personali ai lui Biden au găsit documentele și „au cooperat pe deplin” cu Arhivele Naționale și cu Departamentul de Justiție. De asemenea, a mai spus că administrația lucrează pentru a coopera cu numirea unui consilier special în această problemă.

Președintele american Joe Biden ascultă membrii presei strigând întrebări în timp ce se întâlnește cu prim-ministrul olandez Mark Rutte în Biroul Oval al Casei Albe, 17 ianuarie 2023, la Washington, DC.  Era de așteptat ca Biden și Rutte să discute o serie de probleme bilaterale în timpul întâlnirii.

Președintele american Joe Biden ascultă membrii presei strigând întrebări în timp ce se întâlnește cu prim-ministrul olandez Mark Rutte în Biroul Oval al Casei Albe, 17 ianuarie 2023, la Washington, DC. Era de așteptat ca Biden și Rutte să discute o serie de probleme bilaterale în timpul întâlnirii.
(Win McNamee/Getty Images)

Delery a spus că Casa Albă „nu deține posesia” documentelor, deoarece DOJ continuă să-și conducă ancheta.

JIM JORDAN LANGE PRIMA INVESTIGARE CA PREȘEDINTE JUDICIARĂ ÎN SCANDALUL DOCUMENTALELOR CLASIFICATE BIDEN

Scrisoarea a fost primită la doar câteva zile după ce DOJ a spus vineri Comisia Judiciară a Camerei Președintele Jim Jordan, R-Ohio, nu ar furniza anumite informații legate de investigațiile sale în desfășurare pe care Jordan le-a căutat de luni de zile.

Scrisoarea vine la doar câteva zile după ce DOJ i-a spus vineri președintelui Comitetului Judiciar al Camerei, Jim Jordan, R-Ohio, că nu va oferi anumite informații legate de investigațiile sale în curs pe care Iordania le caută de luni de zile.

Scrisoarea vine la doar câteva zile după ce DOJ i-a spus vineri președintelui Comitetului Judiciar al Camerei, Jim Jordan, R-Ohio, că nu va oferi anumite informații legate de investigațiile sale în curs pe care Iordania le caută de luni de zile.
(Drew Angerer/Getty Images)

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

Dar a spus că altfel va negocia cu „bună-credință” cu republicanii Camerei, în timp ce aceștia fac eforturi pentru o supraveghere mai strictă a departamentului.

Pat Ward și Brianna Herlihy de la Fox News au contribuit la acest raport.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *