Experții juridici critică eșecul FBI de a percheziționa casa lui Biden în Rehoboth, în timp ce documentele clasificate se adună

Casa Albă a refuzat până acum să spună dacă Departamentul de Justiție va sau ar trebui să efectueze o percheziție în reședința președintelui Biden din Rehoboth, Delaware, pentru documente clasificate, despre care experții juridici au spus că nu respectă pretenția de transparență a administrației Biden și ridică mai multe îndoieli cu privire la posibilitatea desfasurarii unei activitati criminale.

Președintele Biden și-a petrecut weekendul la reședința sa din Rehoboth, în timp ce Biroul Federal de Investigații a percheziționat vineri casa sa din Wilmington, Delaware și a găsit șase documente clasificate suplimentare. Casa Albă a spus că avocații lui Biden i-au percheziționat reședința din Rehoboth și nu au găsit materiale clasificate.

Dar oficialii au refuzat să comenteze ca răspuns la întrebările Fox News Digital despre când a fost efectuată căutarea și dacă are sens să se permită FBI să percheziționeze acea reședință.

MAI MULTE DOCUMENTE CLASIFICATE GĂSITE LA SĂPTĂMÂNA LUI BIDEN ACASA DUPĂ CĂUTAREA A FOST „COMPLETĂ” DE LA CASA ALBA

Președintele Biden și fiul său, Hunter, care are legătură cu locul unde au fost recuperate documentele clasificate.

Președintele Biden și fiul său, Hunter, care are legătură cu locul unde au fost recuperate documentele clasificate.
(NICHOLAS KAMM/AFP prin Getty Images)

Jonathan Turley, profesor de drept la Universitatea George Washington, a spus că există puține motive pentru a avea încredere în avocații lui Biden în căutările lor de documente clasificate, deoarece mesajele lor despre momentul în care au obținut documente au rămas inconsecvente și mulți dintre ei nu au autorizații de securitate.

„Citarea avocaților președintelui pentru o percheziție nu este deloc convingătoare, având în vedere evidența documentelor clasificate ratate în percheziții”, a declarat Turley pentru Fox News Digital. “Este greu de înțeles de ce FBI-ul încă deliberează dacă să percheziționeze reședința Rehoboth. Există un model clar aici. Președintele a lăsat o urmă de documente clasificate oriunde a lucrat sau a locuit. Cu toate acestea, FBI nu pare suficient de motivat. să verifice una dintre reședința lui principală”.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Ian Sams, care conduce comunicările pe tema documentelor clasificate, a declarat duminică că Casa Albă este în deplină cooperare cu Departamentul de Justiție, dar nu a comentat dacă au permis agenției acces la reședința Rehoboth a președintelui.

„Acestea sunt discuții care au loc între avocații personali și DOJ”, a spus Sams pentru MSNBC. „Vrem să fim foarte atenți să nu vorbim înainte de niciunul dintre acești pași”.

DOCUMENTE BIDEN: PROCURORII DOJ CĂTĂRINȚEAZĂ CĂUTAREA CASĂ LA REHOBOTH A lui Biden

Cinci loturi de documente clasificate au fost găsite la reședințele sau locurile de muncă ale președintelui Biden.

Cinci loturi de documente clasificate au fost găsite la reședințele sau locurile de muncă ale președintelui Biden.
(Anna Moneymaker)

Nici Departamentul de Justiție nu a răspuns la o solicitare de comentarii.

Andrew McCarthy, fostul procuror adjunct al Statelor Unite pentru Districtul de Sud din New York, a spus că FBI ar fi trebuit să percheziționeze toate reședințele lui Biden, odată ce au știut că documentele clasificate au fost descoperite pentru prima dată în noiembrie. El a adăugat că nu ar fi trebuit niciodată să permită avocaților lui Biden să efectueze perchezițiile pe cont propriu, deoarece s-au dovedit a fi „incompetenți”.

„A nu lăsa FBI să efectueze căutările și a lăsa în mod intenționat în seama oamenilor fără autorizații de securitate este poate o preocupare mai mare decât scandalul pe care ar trebui să-l investigheze”, a declarat McCarthy pentru Fox News Digital. „Este total iresponsabil din partea Departamentului de Justiție să-l încurajeze pe Biden să-i pună pe oameni fără autorizații de securitate să caute documente clasificate. Faptul că avocații lui Biden au spus că s-au uitat prin casa Rehoboth nu ar trebui să dea nimănui încredere”.

Documentele clasificate descoperite vineri au marcat al cincilea lot descoperit: unul la Penn Biden Center din Washington, DC și patru la reședința sa din Wilmington. Descoperirea a avut loc la o săptămână după ce secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a declarat că căutarea documentelor la reședința Wilmington a fost finalizată.

DOJ CAPITĂ MAI MULTE DOCUMENTE CLASIFICATE DIN CASA LUI WILMINGTON A BIDEN DUPĂ CĂUTARE FBI DE 12 ORE

Casa Albă a refuzat să comenteze dacă FBI va percheziționa reședința președintelui Biden din Rehoboth, Delaware.

Casa Albă a refuzat să comenteze dacă FBI va percheziționa reședința președintelui Biden din Rehoboth, Delaware.
(Captură de ecran/Twitter)

Procurorul general Merrick Garland a numit un consilier special independent în ianuarie pentru a investiga presupusa manipulare greșită de către Biden a documentelor clasificate. O investigație prealabilă la Departamentul de Justiție a început în noiembrie, când a fost descoperit primul set de documente la Centrul Penn Biden, care nu a fost dezvăluit până când a fost divulgat presei în ianuarie.

Reed D. Rubinstein, consilier principal și director de supraveghere pentru America First Legal, a declarat că Departamentul de Justiție s-a dovedit a fi o entitate politică, deoarece a percheziționat reședința fostului președinte Donald Trump pentru a obține documente clasificate, dar a avut în mare încredere încredere în avocații lui Biden. efectuează căutări pe cont propriu.

„Cu siguranță, pe baza principiului Mar-a-Lago, ar fi trebuit să fie peste tot în reședința lui și în alte proprietăți cu luni în urmă”, a declarat Rubinstein pentru Fox News Digital. „Ceea ce observați este doar o activitate ca de obicei pentru un Departament de Justiție profund politizat. Încă nu știm până astăzi de ce avocații Biden au început să se uite la înregistrări care au stat luni sau ani.”

BIDEN, VÂNĂTOR FAC ISTORIE PREZIDENȚIALĂ CA PRIM DUO TAT-FIUL ÎN INVESTIGAȚII SEPARATE

Casa Albă a declarat că cooperează cu Departamentul de Justiție în investigația sa asupra documentelor secrete ale președintelui Biden.

Casa Albă a declarat că cooperează cu Departamentul de Justiție în investigația sa asupra documentelor secrete ale președintelui Biden.
(AP Photo/Evan Vucci)

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

Rubinstein a lucrat ca procuror general asociat adjunct la Departamentul de Justiție sub administrația Trump, unde a supravegheat investigațiile privind banii străini către universități. El a observat cum e-mailurile interne de pe laptopul lui Hunter Biden arată cum fiul președintelui a înființat Penn Biden Center pentru a fi lansat în 2017, cu ceea ce el a descris drept o operațiune de câștigare a banilor similară cu Fundația Clinton.

Ulterior a fost dezvăluit că centrul a luat 14 milioane de dolari de la contribuabili nenumiți din China și Hong Kong – iar Departamentul Educației a refuzat să dezvăluie numele donatorilor.

„Întrebarea mai mare este dacă Centrul Penn Biden a fost folosit pentru a spăla banii chinezi”, a spus Rubinstein pentru Fox News Digital. „Trebuie să o tratezi ca pe o investigație criminală cu guler alb”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *