Guvernatorul CT Lamont propune interzicerea deschisă a transportului, alte restricții asupra armelor

Guvernatorul din Connecticut, Ned Lamont, a anunțat luni o serie de propuneri de legi privind armele într-un stat considerat deja unul dintre cele mai stricte pentru deținerea de arme de foc, inclusiv o interdicție la nivel de stat asupra portului deschis, care se presupune că va atrage o opoziție puternică din partea susținătorilor drepturilor de arme.

Lamont și-a dezvăluit cele mai recente planuri de a reduce violența cu armele în timpul unei conferințe de presă la Waterbury cu colegii democrați, inclusiv procurorul general William Tong și primarii celor mai mari orașe ale statului, precum și oficiali de aplicare a legii de stat și locale.

Lamont și alți oficiali au spus că legislația, care include, de asemenea, noi cerințe de înregistrare pentru armele fantomă și limite lunare pentru achizițiile de arme de mână, este necesară pentru a ajuta la stoparea creșterii violenței cu arme și la combaterea armelor de foc ilegale în întregul stat. Hartford, de exemplu, a înregistrat 39 de crime în 2022, cele mai multe în două decenii.

CT dat în judecată de grupul pentru drepturile armelor pentru interzicerea armelor de foc semiautomate

„Acest sentiment de anxietate și teamă pe care mulți oameni îl simt – nu ne ajută la nimic să spunem că ne aflăm într-una dintre cele mai sigure state din țară… și oamenii nu se simt în siguranță”, a spus Lamont. „În ultimii câțiva ani grei, împușcăturile au crescut. Sunt în toată țara. Sunt în statul nostru”.

Lamont și alții la conferința de presă s-au referit, de asemenea, la împușcătura de sâmbătă seara care a ucis 10 persoane la un club de dans din Los Angeles, exprimându-și consternirea și vorbind despre necesitatea unui control mai mare al armelor.

Propunerile guvernatorului includ interzicerea portării deschise a armelor de foc în mod legal în prezent, permițând totodată purtarea ascunsă; limitarea achizițiilor de arme de mână la una pe lună pentru a descuraja achizițiile în vrac și vânzările ilegale; și cheltuind încă 2,5 milioane de dolari pentru programe comunitare anti-violență.

Lamont dorește, de asemenea, să actualizeze interdicția statului asupra armelor fantomă neînregistrate, care sunt arme de foc asamblate din truse și nu au numere de serie, ceea ce le face greu de urmărit. El a spus că un defect în actuala interdicție a făcut dificilă aplicarea acesteia.

Propunerea de politică a guvernului democrat din Connecticut, Ned Lamont, include o interdicție deschisă de purtare și noi cerințe de înregistrare.

Propunerea de politică a guvernului democrat din Connecticut, Ned Lamont, include o interdicție deschisă de purtare și noi cerințe de înregistrare.
(AP Foto/Jessica Hill, fișier)

O lege de stat din 2019 impune ca armele fantomă să fie înregistrate la stat, dar numai cele asamblate după intrarea în vigoare a legii. Poliția a spus că este dificil de stabilit dacă o armă fantomă a fost făcută înainte sau după lege. Legislația propusă ar cere ca toate armele fantomă, inclusiv cele asamblate înaintea legii, să fie înregistrate.

Cu toate acestea, guvernatorul nu a inclus în propunerile sale un plan despre care a vorbit în timpul campaniei sale de realegere de anul trecut — eliminarea unei excepții de la interdicțiile asupra anumitor puști semiautomate care permite persoanelor care dețineau astfel de arme de foc înainte de intrarea în vigoare a interdicțiilor să le păstreze. .

Republicanii din legislatura controlată de democrați au emis declarații în care critică propunerile guvernatorului ca se concentrează prea mult pe cetățenii care respectă legea și nu suficient pe criminalii care nu respectă legea.

„Astăzi, guvernatorul și democrații au propus o cale familiară către o „problema tuturor”, oferind propuneri care vor avea din nou proprietarii de arme care respectă legea să transporte cea mai mare parte a mărfurilor”, a spus liderul republican al Camerei, Vincent Candelora. „Lipsa de la conferința lor de presă orice discuție despre concentrarea asupra oamenilor care sunt în mod direct responsabili pentru provocarea haosului în comunitățile noastre”.

DEM. SEN. MURPHY ÎNTREBĂ DACA APLICAREA LEGII TREBUIE FÂNȚĂNATE ÎN STATELE CARE REFUZĂ SĂ APLICĂ LEGILE PENTRU ARMA

Republicanul Craig Fishbein, membru în clasament al Comisiei Judiciare, a adăugat: „Dacă vor fi adoptate, aceste noi propuneri vor contribui mai mult la hărțuirea și limitarea cetățenilor care respectă legea de la exercitarea drepturilor lor constituționale și puțin pentru a reduce creșterea criminalității violente care se răspândește. statul nostru”.

Connecticut Citizens Defense League, un grup proeminent pentru drepturile armelor, nu a trimis imediat un mesaj pentru a solicita comentarii.

Connecticut, spun oficialii de stat și experții, are unele dintre cele mai dure legi privind armele din țară, multe adoptate în lunile de după împușcătura din 2012 la școala elementară Sandy Hook, care a ucis 20 de copii și șase educatori. Statul, de exemplu, interzice multe puști semiautomate și interzice revistele care dețin mai mult de 10 cartușe.

Mai recente împușcături în masă, inclusiv în Uvalde, Texas, anul trecut, au stimulat noi solicitări pentru mai mult control al armelor în multe state.

Grupurile pentru drepturile armelor, inclusiv Connecticut Citizens Defense League, dau în judecată statul în instanță federală în încercarea de a anula interdicția a ceea ce ei numesc „arme sportive moderne”, cum ar fi puștile în stil AR-15, precum cele folosite la Sandy. Școala Hook din Newtown și în multe alte împușcături în masă.

Primarul Waterbury Neil O’Leary, democrat și fost șef al poliției din oraș, a declarat că teama și anxietatea față de crimele violente sunt cele mai mari pe care le-a văzut în cele patru decenii de serviciu public.

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

“Problema numărul unu pentru primarii urbani este armele și violența cu arme, sănătatea mintală. Totul este împletit”, a spus el la conferința de presă de luni. „Și tristețea care este în inimile tuturor despre ceea ce s-a întâmplat aseară în California este doar un alt exemplu de ce suntem cu toții aici în această cameră”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *