Kamala Harris omite dreptul la „viață” când citează Declarația de Independență în discursul despre avort

Vicepreședintele Kamala Harris a omis să menționeze dreptul la viață atunci când a citat Declarația de Independență de duminică în timpul unui discurs în sprijinul accesului la avort.

Remarcile lui Harris din Tallahassee, Florida, au venit cu ocazia aniversării a 50 de ani de la decizia Curții Supreme din 1973 privind Roe v. Wade, care a acordat femeilor dreptul la avort la nivel național. Aniversarea este prima de când decizia a fost anulată în iunie 2022, permițând statelor să-și stabilească propriile legi privind avortul.

Dar în discursul lui Harris, ea a citat Declarația de Independență spunând că americanii au dreptul la libertate și la căutarea fericirii, ignorând în special modul în care expresia afirmă și că americanilor li se acordă dreptul la viață.

„Credem și știm în mod colectiv, America este o promisiune… Este o promisiune de libertate și libertate”, a spus Harris. „Nu doar pentru unii, ci pentru toți. O promisiune pe care am făcut-o în Declarația de Independență, că fiecare suntem înzestrați cu dreptul la libertate și la căutarea fericirii. Fiți clar, aceste drepturi nu ne-au fost acordate, ci ne aparțin. ca americani”.

KAMALA HARRIS DEZVLEAZĂ PRIORITĂȚILE ALE BIDEN PENTRU 2023 INCLUDE INFLAȚIA, CREȘTEREA LOCURILOR: „NICIODATĂ A FOST MAI OPTIMIST”

Vicepreședintele Kamala Harris a omis duminică să menționeze dreptul la viață când a citat Declarația de independență în timpul unui discurs în sprijinul accesului la avort.

Vicepreședintele Kamala Harris a omis duminică să menționeze dreptul la viață când a citat Declarația de independență în timpul unui discurs în sprijinul accesului la avort.
(Leigh Vogel/Abaca/Bloomberg prin Getty Images)

Citatul integral din Declarația de Independență spune că americanii sunt înzestrați cu dreptul la „viață, libertate și căutarea fericirii”.

„Considerăm că aceste adevăruri sunt de la sine înțelese, că toți oamenii sunt creați egali, că ei sunt înzestrați de Creatorul lor cu anumite drepturi inalienabile, că printre acestea se numără Viața, Libertatea și căutarea fericirii”, se arată în Declarația de Independență: conform Arhivelor Naţionale.

În discursul său, Harris a abordat, de asemenea, sugestia de interzicere federală a avortului din partea unor parlamentari GOP. Toamna trecută, senatorul din Carolina de Sud Lindsey Graham (r) a prezentat un proiect de lege care interzice avorturile la nivel național la 15 săptămâni de sarcină.

Citatul complet din Declarația de Independență spune că americanii sunt înzestrați cu dreptul la "Viața, libertatea și căutarea fericirii"

Citatul integral din Declarația de Independență spune că americanii sunt înzestrați cu dreptul la „viață, libertate și căutarea fericirii”.
(AP Foto/Patrick Semansky)

BIDEN EMITĂ UN MEMORANDUM PENTRU A PROTEJA ACCESUL LA PASTILULE DE ABORT

„Republicanii din Congres cer acum interzicerea avortului la nivel național”, a spus Harris. „Unele chiar din momentul concepției, dreptul fiecărei femei din fiecare stat din această țară de a lua decizii cu privire la propriul corp este în joc. Și am mai spus-o și o voi spune din nou. Cum îndrăznesc ei. !”

Vicepreședintele a mai pus la îndoială în observațiile sale dacă americanii pot „fi cu adevărat liberi” fără dreptul de acces la avort.

Vicepreședintele a întrebat dacă americanii pot "fii cu adevărat liber" fără drept de acces la avort.

Vicepreședintele a întrebat dacă americanii pot „fi cu adevărat liberi” fără dreptul de acces la avort.
(AP Foto/Patrick Semansky)

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

„America este țara celor liberi și casa celor curajoși”, a spus ea. „Dar să ne întrebăm, putem fi cu adevărat liberi dacă o femeie nu poate lua decizii cu privire la propriul ei corp? Putem fi cu adevărat liberi dacă medicul nu poate avea grijă de pacienții săi? Și putem fi cu adevărat liberi dacă așa-zișii lideri pretind că sunt, citez — citez, „în avangarda libertății”, în timp ce îndrăznesc să restrângă drepturile poporului american și să atace însăși fundamentele libertate?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *