Liderii universităților din Virginia de Vest îi îndeamnă pe parlamentari să reconsidere factura de transport ascunsă

Liderii universităților din Virginia de Vest le-au îndemnat parlamentarilor, într-o scrisoare trimisă vineri, să reconsidere un proiect de lege care avansează în legislatura statului, care ar permite transportul ascuns de arme de foc în campusurile universitare.

Scrisoarea – trimisă parlamentarilor de președinții Universității de Stat din Virginia de Vest, a Universității Concord și a Universității Shepherd – a exprimat „profundă îngrijorare” față de legislație, care a fost adoptată de Comisia Judiciară a Senatului în această săptămână și se află acum la a doua lectură în plenul Senatului.

Liderii din învățământul superior au spus că „suțin cu fermitate al doilea amendament și dreptul cetățenilor care respectă legea de a deține arme de foc, dar au rezerve serioase cu privire la provocările semnificative de siguranță publică și poverile financiare” pe care le va impune proiectul de lege.

GRUPURI DE AL DOILEA AMENDAMENT ATENȚIE DE PROGRAMUL DE CONTROLUL PISTURILOR DIN ILLINOIS, ÎN CĂTRE BIROUL GUVERNATORULUI

Ei au spus că, din cauza impactului continuu al pandemiei de COVID-19, toate instituțiile de învățământ superior văd din ce în ce mai mulți studenți care se confruntă cu provocările de sănătate mintală și au nevoie de servicii de sprijin suplimentare.

„Introducerea armelor de foc în acest mediu deja provocator ar putea avea consecințe nedorite”, au spus aceștia, menționând că accesul la arme de foc crește riscurile de sinucidere.

Liderii universităților din Virginia de Vest, inclusiv susținătorii celui de-al doilea amendament, denunță un proiect de lege de transport ascuns care avansează în legislatura statului.  Proiectul de lege ar permite armele de foc în campusurile universitare.

Liderii universităților din Virginia de Vest, inclusiv susținătorii celui de-al doilea amendament, denunță un proiect de lege de transport ascuns care avansează în legislatura statului. Proiectul de lege ar permite armele de foc în campusurile universitare.

Președinții Universității West Virginia și ai Universității Marshall – cele mai mari două instituții de învățământ superior din stat – au trimis, de asemenea, o scrisoare în care se pronunță împotriva legislației la începutul acestei săptămâni.

Legea Virginia de Vest permite în prezent colegiilor și universităților să interzică armele în campusurile lor.

Proiectul de lege, numit „Lege de autoapărare a campusului”, permite unei persoane care deține o licență valabilă și valabilă să poarte un pistol sau un revolver ascuns în campus și în clădirile instituțiilor de învățământ superior de stat.

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

Permite instituțiilor să limiteze portul de arme de foc ascunse la evenimentele organizate care au loc pe un stadion sau arenă cu o capacitate de peste 1.000 de spectatori, grădinițe situate pe proprietatea universității și alte câteva excepții.

Susținătorii spun că cetățenii au dreptul constituțional să poarte arme pentru autoapărare. Proiecte de lege similare au fost introduse în timpul sesiunilor legislative anterioare, dar nu au reușit să câștige suficientă putere pentru a avansa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *