Navele și avioanele militare chineze se apropie din nou de spațiul din Taiwan, a declarat ministerul apărării

Nave și avioane militare chineze au fost detectate în jurul apelor și spațiului aerian taiwanez luni dimineață, potrivit oficialilor din apărare, pe măsură ce tensiunile continuă să crească între cele două națiuni.

Ministerul Apărării din Taiwan a postat pe Twitter că nouă avioane ale Armatei de Eliberare a Poporului sau PLA și patru nave ale Armatei Armatei de Eliberare a Poporului, sau PLAN, au fost detectate luni la ora 6 dimineața (UTC+8).

„Forțele armate ale Republicii Moldova au monitorizat situația și au însărcinat aeronavele CAP, navele marinei și sistemele de rachete terestre să răspundă. [to] aceste activități”, se arată pe Twitter.

AEROVENE MILITARE CHINEZE, NAVE INTRĂ ÎN APELE TAIWANEZE, SPAȚIUL AERIAN PENTRU CEL PRIN A OPTA OARĂ ÎNTR-O SĂPTĂMÂNĂ

Pentru a treia săptămână consecutiv, China a trimis avioane și nave militare spre Taiwan, trecând adesea peste linia mediană a strâmtorii Taiwan, o zonă tampon neoficială care separă Taiwan de China.

Incursiunile armatei chineze se transformă într-un eveniment zilnic. De altfel, Ministerul Apărării Naționale a postat ieri pe Twitter că 10 avioane PLA și 4 nave PLAN au fost detectate în apropiere de Taiwan, iar vineri oficialii taiwanezi au raportat 14 avioane PLA și trei nave PLAN în zonă.

Joi, în apropiere de Taiwan erau 31 de avioane PLA și patru nave PLAN, iar Ministerul Apărării a raportat că 12 dintre aeronave au trecut peste linia mediană a strâmtorii Taiwan.

Taiwan organizează exerciții militare pentru a-și arăta capacitatea de a rezista presiunii chineze de a accepta controlul politic al Beijingului asupra insulei.

Taiwan organizează exerciții militare pentru a-și arăta capacitatea de a rezista presiunii chineze de a accepta controlul politic al Beijingului asupra insulei.
(AP Photo/Johnson Lai)

Beijingul a reînnoit amenințările împotriva națiunii insulare săptămâna trecută, avertizând că politicienii străini care interacționează cu insula autonomă „se joacă cu focul”.

CHINEA XI SE FĂRĂ CAZURI DE COVID RURAL, DAR Spune „Ușoară înainte”

Un purtător de cuvânt al Biroului Chinez pentru Afaceri Taiwan a declarat că țara s-a angajat din nou în noul an să „protejeze suveranitatea și integritatea teritorială” și să „zdrobească comploturile pentru independența Taiwanului” asupra democrației autonome care s-a separat de China continentală în 1949.

Săptămâna trecută, armata taiwaneză a organizat exerciții menite să liniștească publicul cu privire la capacitatea sa de a contracara amenințările din partea Chinei, înaintea sărbătorii de Anul Nou Lunar.

China a răspuns la vizitele străine organizând exerciții militare la scară largă, văzute de unii ca o repetiție pentru o blocada sau o invazie. Beijingul trimite avioane și nave de război către Taiwan aproape zilnic, deseori traversând linia mediană a strâmtorii de 100 de mile care despart părțile laterale.

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

La sfârșitul lunii decembrie, China a trimis un record de 71 de avioane și șapte nave către Taiwan – cel mai mare exercițiu la scară de acest gen din 2022.

Bradford Betz de la Fox News a contribuit la acest raport.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *