„Nu aveți nevoie de un AR-15”: o privire la unele dintre cele mai inexacte remarci ale lui Biden despre armele de foc și susținătorii 2A

Mandatul președintelui Biden la Casa Albă a fost marcat cu un ton consecvent în jurul celui de-al doilea amendament și armele de foc, dar în mai multe rânduri, președintele a arătat că s-ar putea să nu cunoască problema reală la îndemână, deoarece insistă în mod repetat pentru interzicerea „atacului”. arme.”

Ultimele remarci ale lui Biden care vizează susținătorii puternici ai celui de-al Doilea Amendament și anumite arme de foc au venit săptămâna trecută în timpul unui discurs la micul dejun anual Martin Luther King Jr. organizat de National Action Network la Washington, unde părea să-și bată joc de colegii conservatori.

„Îmi iubesc prietenii de dreapta care vorbesc despre arborele libertății este apa din sângele patrioților”, a spus el. „Dacă trebuie să lucrați pentru a prelua guvernul federal, aveți nevoie de niște F-15. Nu aveți nevoie de un AR-15”.

Citatul la care se referă Biden datează de la Thomas Jefferson, care a scris într-o scrisoare: „Arborele libertății trebuie să fie împrospătat din când în când cu sângele patrioților și tiranilor”. Jefferson a fost autorul principal al Declarației de Independență și al treilea președinte al Americii.

BIDEN AFUNȚAT PENTRU REPETARE A REVENDICĂRILOR DEBUNKATE DE PISTĂ LA MLK JR. DISCURSUL DE ZI: „OLE” împuşcă-i în picior se întoarce”

Mandatul președintelui Biden la Casa Albă a fost marcat de un ton consistent în jurul celui de-al doilea amendament și armele de foc în America.

Mandatul președintelui Biden la Casa Albă a fost marcat de un ton consistent în jurul celui de-al doilea amendament și armele de foc în America.
(Kevin Dietsch, Michael Macor/The San Francisco Chronicle prin Getty Images)

Biden are au spus anterior avocații pentru drepturile armelor nevoie de un arsenal mult mai mare de arme pentru a lupta împotriva guvernului federal. În iulie 2021, el a spus: „Trebuie să ai arme pentru a învinge guvernul, ai nevoie de F-15 și poate de niște arme nucleare” în timpul unui discurs de la Casa Albă pentru a-și schița planul de combatere a violenței cu armele.

În același discurs, el a susținut în mod fals că au existat întotdeauna limite ale celui de-al doilea amendament.

“Al Doilea Amendament, din ziua în care a fost adoptat, a limitat tipul de oameni care puteau deține o armă și ce tip de armă puteți deține. Nu puteți cumpăra un tun”, a spus el. „Ideea este că a existat întotdeauna capacitatea de a limita – limita rațional – tipul de armă care poate fi deținută și cine o poate deține.”

Aceste afirmații au fost analizate și găsit a fi fals când Biden le-a făcut în mod repetat în ultimii ani.

Reglementarea federală privind armele nu a venit decât în ​​1934, la zeci de ani după introducerea celui de-al doilea amendament, conform Politifact.

În noiembrie anul trecut, după alegerile intermediare din 2022, Biden a spus că „ideea de a permite în continuare achiziționarea de arme semiautomate este bolnavă” și a insistat că achiziționarea anumitor arme de foc „nu are nicio valoare socială răscumpărătoare”.

Cartușele AR-15 expuse la birourile lui Scott Jackson, proprietarul Bay Area Firearms Instruction din Burlingame, California, pe 22 septembrie 2016.

Cartușele AR-15 expuse la birourile lui Scott Jackson, proprietarul Bay Area Firearms Instruction din Burlingame, California, pe 22 septembrie 2016.
(Michael Macor/The San Francisco Chronicle prin Getty Images)

Pistoalele semi-automate, inclusiv armele de mână și puștile, trag un glonț pentru fiecare apăsare a trăgaciului.

În august anul trecut, în timpul unui eveniment în stil campanie din Pennsylvania, Biden a oferit, de asemenea, o varietate de gafe legate de arme pentru a-și promova agenda „Safer America”, care se concentrează pe descurajarea criminalității, sprijinirea forțelor de ordine și înăsprirea legilor privind armele în timp ce extinde fundalul. verificări.

În timpul discursului, Biden a făcut o afirmație despre viteza gloanțelor AR-15. „Îți dai seama că glonțul dintr-un AR-15 călătorește de cinci ori mai repede decât un glonț tras cu orice altă armă?” a întrebat Biden retoric în timpul discursului său.

PREȘEDINTELE BIDEN BOTCHESĂ FAPTELE AR-15 ÎN CÂND ÎMPOTRIVA VIOLENȚEI PUSTELE DIN PENNSYLVANIA

Nu este clar la ce se referea președintele, dar AR-15-urile, în general, nu trag cele mai rapide gloanțe.

Președintele Biden vorbește la Universitatea Wilkes din Wilkes-Barre, Pennsylvania, pe 30 august 2022.

Președintele Biden vorbește la Universitatea Wilkes din Wilkes-Barre, Pennsylvania, pe 30 august 2022.
(Jim Watson/AFP prin Getty Images)

Un studiu din iunie al unui comerciant cu amănuntul de unelte de vânătoare Câmp și Stream s-au uitat la cele mai rapide cartușe de pușcă – iar cartușele AR-15 nu au făcut parte din lista lor. Field & Stream au enumerat .220 Swift, .257 Weatherby Magnum și .30/378 Weatherby drept cele mai rapide runde, împreună cu 224 Clark și .22 Eargesplitten Loudenboomer.

.220 Swift, conform revistei Outdoor Life, este cunoscut drept „cel mai rapid cartuș comercial de pușcă” din lume și eliberează un glonț cu 48 de granule la 4.100 de picioare pe secundă. .220 nu este listat de National Rifle Association (NRA) pe lista sa practică ca fiind unul dintre cartușele care ar putea fi utilizate într-un AR-15.

.223 și 5.56 – două runde populare de mare viteză AR-15 – se mișcă între 2.700 și 3.100 de picioare pe secundă.

În timpul aceluiași discurs din Pennsylvania, în care Biden i-a ridiculizat pe susținătorii celui de-al doilea amendament și i-a numit sarcastic „curajoși” pentru că au crezut că armele sunt un instrument de autoapărare, Biden a susținut, de asemenea, că „AR-15-urile pur și simplu rup corpul”, ceea ce este, de asemenea, inexact. . Daunele provocate de o împușcătură depind de tipul de gloanțe folosite.

„Pentru acei americani curajoși de dreapta care spun că totul este despre menținerea Americii independente și în siguranță, dacă vrei să lupți împotriva țării, ai nevoie de un F-15”, a spus Biden în batjocură atunci. — Ai nevoie de ceva mai mult decât de o armă.

Cu toate acestea, remarcile lui Biden legate de anumite arme de foc, precum și dreptul americanilor de a le deține, nu se limitează însă doar la președinția sa. Înainte de a prelua mandatul – în timpul unei opriri de campanie în Iowa în septembrie 2019 – Biden a spus că este „absolut neînțelegător” că „nu avem eliminarea armelor de tip asalt și a revistelor care pot ține mai multe gloanțe în ele”.

Puștile AR-15 sunt expuse spre vânzare la expoziția de arme Guntoberfest din Oaks, Pennsylvania, 6 octombrie 2017.

Puștile AR-15 sunt expuse spre vânzare la expoziția de arme Guntoberfest din Oaks, Pennsylvania, 6 octombrie 2017.
(Reuters/Joshua Roberts)

Remarcile lui Biden la acea vreme parcă au respins faptul că majoritatea armelor de foc moderne au reviste care conțin mai mult de un glonț în ele, inclusiv AR-15, care conține 30 de cartușe într-o încărcătură standard.

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

De la preluarea mandatului, Biden a cerut Congresului să adopte măsuri legate de controlul armelor.

În iunie anul trecut, după ce a fost adoptată atât de Camera controlată de democrați, cât și de Senat, Biden a semnat cel mai important proiect de lege privind controlul armelor din aproape 30 de ani.

Condusă de senatorii Chris Murphy, D-Conn. și John Cornyn, R-Texas, măsura a venit în urma recentelor împușcături în masă de la acea vreme și oferă finanțare statelor pentru a crea programe, adesea numite legi steag roșu, care ar putea ține armele departe de persoanele care reprezintă un pericol pentru ei înșiși sau pentru alții.

În plus, măsura îmbunătățește verificările antecedentelor pentru cumpărătorii de arme sub 21 de ani, adaugă sancțiuni pentru unii criminali cu arme și oferă finanțare pentru o varietate de programe legate de sănătate și sănătate mintală. Se abordează, de asemenea, închiderea așa-numitei „lacune a iubitului”, care este o lacună în legea federală care înseamnă că abuzatorilor domestici de soție pot fi luate drepturile asupra armelor, dar nu și celor necăsătoriți.

Louis Casiano și Jessica Chasmar de la Fox News, precum și Haris Alic și Andrea Vacchiano, au contribuit la acest articol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *