Pe măsură ce Biden face rost de economia SUA, americanii se luptă să facă plăți pentru mașini

În timp ce președintele Biden prezintă starea economiei SUA sub conducerea sa, un număr impresionant de americani cu împrumuturi auto se luptă să-și facă plățile lunare.

Juxtapunerea dintre retorica lui Biden și realitățile economice dure pentru mulți oameni evidențiază ceea ce a devenit un ghimpe constant în coasta președintelui: inflația ridicată, care continuă să mănânce veniturile gospodăriilor, și opinia publică dezaprobând modul de gestionare a economiei.

Creditele auto sunt cel mai recent semn al unor astfel de probleme economice. Într-adevăr, creditele delincvente cu peste două luni au crescut cu 5,3% în decembrie față de luna precedentă și au crescut vertiginos cu 26,7% față de un an în urmă, potrivit datelor publicate recent de Cox Automotive.

Dintre toate împrumuturile din decembrie, 1,84% au fost grav delincvente (definite în general ca întârziere cu peste 90 de zile la plăți), marcând o creștere de la 1,74% în noiembrie și cea mai mare rată din februarie 2009, când criza financiară a paralizat economia SUA.

KAMALA HARRIS DEZVLEAZĂ PRIORITĂȚILE ALE BIDEN PENTRU 2023 INCLUDE INFLAȚIA, CREȘTEREA LOCURILOR: „NICIODATĂ A FOST MAI OPTIMIST”

Președintele Biden vorbește despre inflație și problemele lanțului de aprovizionare din Los Angeles.

Președintele Biden vorbește despre inflație și problemele lanțului de aprovizionare din Los Angeles.
(AP Foto/Damian Dovarganes)

Oamenii cu scoruri de credit scăzute și istoric de credit slab – cei care au primit împrumuturi auto subprime – au fost în special în urmă cu plăți.

„În decembrie, 7,11% dintre împrumuturile subprime au fost grav delincvente, în creștere de la 6,75% în luna precedentă”, a raportat Cox Automotive. „Rata delicvenței severe subprime a fost cu 163 de puncte de bază mai mare decât acum un an, iar rata din decembrie a fost cea mai mare din seria de date din 2006”.

În ciuda faptului că mai multe persoane nu plătesc împrumuturile, cu toate acestea, nerambursările la împrumuturi nu au înregistrat încă o creștere similară. Creditorii auto, în general, nu consideră că împrumutatul este în situație de nerambursare până când nu întârzie cu 90 până la 120 de zile la plăți insuficiente, indicând o potențială creștere a neplatelor în următoarele luni.

Noile cifre care arată că oamenii nu își plătesc mașina vin pe măsură ce americanii trăiesc de la cec la cec și nu își pot permite nevoile de bază.

Aproximativ 72% dintre familiile cu venituri medii spun că veniturile lor scad în urma costului vieții, potrivit unui sondaj trimestrial de la Primeric raport. Un număr similar, 74%, au spus că nu pot economisi pentru viitorul lor. Ambele cifre sunt în creștere față de acum un an.

Prețurile continuă să rămână ridicate din cauza inflației, care a atins un maxim de patru decenii vara trecută, dar a încetinit în ultimele șase luni.

Potrivit celor mai recente date, inflația de consum în decembrie a crescut cu 6,5% față de aceeași perioadă cu un an în urmă — cea mai mică creștere de 12 luni din octombrie 2021. Între timp, rata inflației pentru producători în decembrie a crescut cu 6,2% în ultimele 12 luni. , cel mai scăzut nivel din martie 2021.

„Pe măsură ce inflația este în scădere, salariul neapărat pentru lucrători crește”, a spus Biden în remarcile despre economie la începutul acestei luni. “Salariile muncitorilor sunt mai mari acum decât erau acum șapte luni, ajustate pentru inflație. Salariile pentru lucrătorii cu venituri mici și medii au crescut și mai mult. Totul se adaugă la o pauză reală pentru consumatori, un adevărat spațiu de respirație pentru familii. , și mai multe dovezi că planul meu economic funcționează.”

Cumpărători de magazine alimentare într-o suburbie din Washington, DC

Cumpărători de magazine alimentare într-o suburbie din Washington, DC
(Fox News Digital)

FOSTA SECRETARĂ DE MUNCĂ BATĂ BĂTOARE PENTRU ÎNVINUAREA PREȚULUI OUĂLOR PE LĂCOMIA CORPORATIVĂ: „DE CE NU AU FOST LĂCOMI ANUL TREcut?”

Cu toate acestea, în timp ce inflația încetinește, cele mai elementare și fundamentale costuri ale vieții – alimente și locuințe – au crescut. Prețurile la alimente au crescut cu 11,8% de la an la an, în timp ce costurile de adăpost au crescut cu 7,5% față de un an în urmă.

În ciuda comentariilor lui Biden, inflația a depășit salariile brute ale lucrătorilor, care au crescut constant în ultimii doi ani sub Biden. Dar, luând în considerare inflația, câștigurile reale medii săptămânale au scăzut din decembrie 2021 până luna trecută cu 3,1%, potrivit Departamentului Muncii. Pe toată durata președinției lui Biden, salariile au crescut cumulativ cu 10%, în timp ce inflația a crescut cumulat cu 14%.

Experții, inclusiv Rachel Greszler, cercetător senior la Fundația Heritage, calculează că această nepotrivire a costat gospodăria medie mii de dolari.

„Administrația Biden continuă să promoveze câștiguri mari de locuri de muncă de-a lungul mandatului său, dar nu menționează scăderea mare a salariilor ajustate de inflație ale muncitorilor și milioanele de americani care nu mai lucrează”, a scris Greszler. „Din ianuarie 2021, muncitorii au pierdut 3.300 de dolari din salarii din cauza impozitului de 7.200 de dolari al inflației, care a depășit câștigurile salariale nominale de 3.900 de dolari ale lucrătorilor”.

Pe măsură ce costurile pentru necesitățile cresc și gospodăriile au o putere de cumpărare mai mică, mulți americani sunt nevoiți să facă alegeri dificile.

Președintele american Joe Biden vorbește în clădirea birourilor executive Eisenhower din Washington, DC, SUA, joi, 28 iulie 2022. Tamburul recesiunii a crescut mai puternic după ce economia SUA s-a micșorat pentru al doilea trimestru consecutiv, în condițiile în care inflația ridicată de decenii a subcotat consumatorul cheltuielile și creșterea ratelor dobânzilor la Rezerva Federală au împiedicat afacerile și locuințele.

Președintele american Joe Biden vorbește în clădirea birourilor executive Eisenhower din Washington, DC, SUA, joi, 28 iulie 2022. Tamburul recesiunii a crescut mai puternic după ce economia SUA s-a micșorat pentru al doilea trimestru consecutiv, în condițiile în care inflația ridicată de decenii a subcotat consumatorul cheltuielile și creșterea ratelor dobânzilor la Rezerva Federală au împiedicat afacerile și locuințele.
(Fotograf: Oliver Contreras/Bloomberg prin Getty Images)

Aproape unul din cinci americani (18%) a spus că a sărit peste mese sau nu și-a cumpărat alimente din cauza inflației ridicate din ultimul an, potrivit unui sondaj Nationwide Retirement Institute. Datele au mai arătat că, din cauza inflației, multe persoane au anulat sau au amânat planurile de sănătate în ultimele 12 luni pentru a consulta un specialist (14%), pentru a lua un medicament prescris (10%) sau pentru a face un examen medical anual (11%).

Între timp, datele arată că 10% dintre adulți au deturnat fonduri din economiile pentru pensii pentru a plăti cheltuielile de îngrijire a sănătății, iar alți 14% iau în considerare să facă acest lucru în acest an. Printre Generația Z și Millennials, această cifră este de 21%, respectiv 20%.

Totuși, Biden a promovat performanța economiei, creditând politicile administrației sale pentru a ajuta americanii muncitori și din clasa de mijloc.

“Acum, după doi ani, este mai clar ca oricând că planul nostru funcționează. Construim economia de jos în sus și de la mijloc în afară. Nu doar de sus în jos”, a spus Biden la reuniunea de iarnă a Conferinței primarilor. weekend. „Pentru că atunci când facem asta, apropo, cei bogați se descurcă foarte, foarte bine. Și toată lumea — săracii au o șansă, iar clasa de mijloc poate avea puțin spațiu de respirație. O economie de care beneficiază și oamenii din Heartland. ca în orașele noastre și în toată America”.

De asemenea, Biden a spus recent că economia se îndreaptă către un „nou platou” și pe o „șirie de câștiguri”, în ciuda temerilor cu privire la o recesiune care se profilează.

17 mai: Căutările de locuri de muncă folosesc computerele pentru a căuta locuri de muncă la WorkSource Oregon, în Tualatin, Ore.

17 mai: Căutările de locuri de muncă folosesc computerele pentru a căuta locuri de muncă la WorkSource Oregon, în Tualatin, Ore.
(AP)

SONDAJUL NAȚIONAL DE LA ECONOMIȚI GĂSTĂ MAI MULTE AFACERI SE Așteaptă la reduceri de locuri de muncă la firmele lor din cauza temerilor de recesiune

Secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a făcut ecou aceste puncte, spunând rapoartelor de săptămâna trecută că politicile lui Biden din ultimii doi ani au condus la o „recuperare istorică” în urma pandemiei de COVID-19 și ceea ce Biden a numit creștere economică „stabilă și constantă”. .

La fel și secretarul Trezoreriei, Janet Yellin, care a scris un articol de opinie pentru Wall Street Journal luna trecută, a făcut argumente similare. „Politicile administrației Biden au propulsat economia americană la una dintre cele mai rapide recuperări din istoria modernă”, a scris ea. „Datorită planului președintelui Biden, am îmbunătățit bunăstarea economică a familiilor și a lucrătorilor americani și am întărit rezistența economiei în fața unor vânturi în contra semnificative la nivel mondial”.

Secretarul Trezoreriei SUA, Janet Yellen, vorbește despre starea economiei SUA în timpul unei conferințe de presă la Departamentul de Trezorerie din Washington, DC, 28 iulie 2022. - Yellen a declarat joi că va fi posibilă reducerea inflației ridicate fără a declanșa o creștere mare în şomaj.

Secretarul Trezoreriei SUA, Janet Yellen, vorbește despre starea economiei SUA în timpul unei conferințe de presă la Departamentul de Trezorerie din Washington, DC, 28 iulie 2022. – Yellen a declarat joi că va fi posibilă reducerea inflației ridicate fără a declanșa o creștere mare în şomaj.
(SAUL LOEB/AFP prin Getty Images)

Totuși, poporul american nu pare să cumpere astfel de argumente.

Timp de câteva luni, sondajele au arătat în mod constant că majoritatea americanilor dezaprobă gestionarea de către Biden a inflației și a economiei în general.

Un nou sondaj ABC News/Ipsos, de exemplu, arată că doar 31% din țară aprobă gestionarea inflației și doar 38% le place modul în care a abordat economia.

O astfel de dezaprobare se potrivește cu un pesimism general privind mobilitatea economică ascendentă constatat în sondajele recente.

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

Gallup, care urmărește opiniile americanilor despre probabilitatea viitoarei generații de a depăși standardele de trai ale părinților lor, a descoperit într-un sondaj recent că speranța pentru visul american este la cel mai scăzut nivel istoric.

Potrivit datelor, 59% dintre americanii cu venituri medii – definiți ca câștigând între 40.000 și 100.000 de dolari – au spus că este foarte sau oarecum puțin probabil ca tinerii adulți de astăzi să aibă o viață mai bună decât părinții lor. Dintre cei cu venituri anuale sub 40.000 USD, 48% au spus în mod similar că este puțin probabil ca copiii de astăzi să aibă o viață mai bună decât părinții lor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *