Protestatarii se adună în fața casei judecătorului SCOTUS Brett Kavanaugh la 50 de ani de la hotărârea Roe v. Wade

Un grup de protestatari pro-alecție s-au adunat în fața casei judecătorului de la Curtea Supremă Brett Kavanaugh la aniversarea a 50 de ani de la Roe v. Wade, cazul de referință a avortului.

Protestatarii s-au adunat pe trotuarul din fața casei Chevy Chase a lui Kavanaugh, Maryland. Marșul părea să fie organizat de grupul de extremă stângă cunoscut sub numele de Our Rights DC.

Grupul a postat pe Twitter un afiș prin care îi invita pe membri să participe la marș în cartierele judecătorului Kavanaugh și al judecătorului șef John Roberts.

Tweet-ul a încurajat apoi membrii să participe la un concert de strângere de fonduri pentru DC Abortion Fund.

Judecătorul Curții Supreme Brett Kavanaugh vorbește la un eveniment.  Protestatarii s-au adunat în fața casei justiției duminică, 22 ianuarie 2023, la aniversarea a 50 de ani de la hotărârea de referință a Curții Supreme Roe v. Wade.

Judecătorul Curții Supreme Brett Kavanaugh vorbește la un eveniment. Protestatarii s-au adunat în fața casei justiției duminică, 22 ianuarie 2023, la aniversarea a 50 de ani de la hotărârea de referință a Curții Supreme Roe v. Wade.
(Reuters)

DOCUMENTARUL LIBERAL „SECRET” KAVANAUGH LA SUNDANCE ȚINTEȘTE SĂ REDESCHIDE ACUZĂȚIILE DE ATAL SEXUAL

Videoclip făcut în afara casei lui Kavanaugh de reporterul The Daily Signal, Mary Margaret Olohan, arată protestatarii care poartă pancarte pe care scrie „drepturile noastre nu sunt dezbătute”, „avortul salvează vieți” și „avortul este asistență medicală”.

Grupul a scandat în timp ce mărșăluiau sub ploaie, spunând lucruri precum „scurtați-i timpul, un violator nu ar trebui să conducă curtea” și „nicio intimitate pentru noi, fără pace pentru voi”.

Mai mulți membri ai forțelor de ordine au putut fi văzuți stând în apropiere, pe proprietatea lui Kavanaugh.

ABORTUL ESTE UN „SEMNE NECESAR” A CE A UITAT SOCIETATEA, Spune Arhiepiscopul Catolic

Casa lui Kavanaugh a fost ținta mai multor proteste în trecut, care au fost declanșate după ce s-a scurs un proiect de opinie a Curții Supreme care indică că Roe v. Wade va fi răsturnat.

Tulburările au dus chiar la o tentativă de asasinat împotriva lui Kavanaugh. Nicholas John Roske, 26 de ani, ar fi călătorit din California în Maryland și s-a prezentat în cartierul lui Kavanaugh la primele ore ale dimineții zilei de 8 iunie.

Era înarmat cu un cuțit, pistol, muniție, legături cu fermoar, spray cu piper, bandă adezivă și alte obiecte. Acesta ar fi spus poliției că intenționează să folosească obiectele pentru a ucide judecătorul Curții Supreme.

SUSPECT INRMAT ARESTAT LANGA CASA JUSTICIEI KAVANAUGH, ACUZAT DE TENTATA DE OMOR

Nicholas John Roske, în vârstă de 26 de ani, a pledat nevinovat pentru o acuzație de tentativă de asasinare a unui judecător al Curții Supreme a SUA.

Nicholas John Roske, în vârstă de 26 de ani, a pledat nevinovat pentru o acuzație de tentativă de asasinare a unui judecător al Curții Supreme a SUA.
(William J. Hennessy, Jr.)

Roske a spus poliției că este supărat de proiectul de aviz despre Roe v. Wade și ar fi spus, de asemenea, că el crede că justiția va relaxa legile privind armele în urma împușcăturii în masă de la o școală elementară din Uvalde, Texas.

Roske a fost oprit de mareșalii americani după ce a sunat la 911 și a recunoscut că plănuia să-l omoare pe Kavanaugh.

Înregistrările 911 de la KAVANAUGH, ARESTARE A TENTATĂ DE OCUMAT ÎN AFIȘAT SUSPECTUL RENUNȚĂ: „AM NEVOIE DE AJUTOR PSIHIATRIC”

În 2022, un bărbat a fost arestat lângă casa judecătorului Kavanaugh din Maryland pentru că ar fi amenințat cu violență împotriva justiției.

În 2022, un bărbat a fost arestat lângă casa judecătorului Kavanaugh din Maryland pentru că ar fi amenințat cu violență împotriva justiției.
(AP Foto/Susan Walsh, fișier)

Roske a pledat nevinovat pentru o acuzație federală de tentativă de omor. Un judecător federal a programat un proces cu juriu să înceapă pe 23 august.

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

Curtea Supremă a anulat Roe v. Wade pe 24 iunie. Decizia a pus capăt efectiv recunoașterii dreptului constituțional la avort și a dat statelor puterea de a permite, limita sau interzice cu totul practica.

Ronn Blitzer, Bradford Betz, Kelly Laco și Jake Gibson de la Fox News au contribuit la acest raport.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *