Senatorii GOP presează Arhivele Naționale să ofere „transparență deplină” în legătură cu documentele clasificate Biden

EXCLUSIV: Senatorii GOP Ron Johnson și Chuck Grassley fac presiuni asupra Arhivelor Naționale pentru a oferi „transparență deplină” cu privire la implicarea acesteia în existența documentelor clasificate din timpul vicepreședinției președintelui Biden care au fost găsite recent.

Într-o scrisoare adresată luni arhivistului interimar al Administrației Naționale a Arhivelor și Arhivelor (NARA), Debra Wall, Johnson, R-Wis. și Grassley, R-Iowa, susțin că Casa Albă și NARA nu au răspuns la investigația lor în curs asupra lui Biden și a lui. afacerile fiului Hunter.

„În fond, pe 7 iunie 2021, am solicitat ca NARA să furnizeze documente în continuarea investigației noastre privind tranzacțiile financiare ale familiei Biden și potențialele conflicte de interese. NARA a refuzat să furnizeze acele înregistrări”, au scris ei.

GRASSLEY, JOHNSON ÎNTREBĂ ÎNȚELEGEREA CASEI ALBE A LEGILOR ÎNREGISTRĂRILOR FEDERALE DUPĂ BIDEN DOCS FIASCO

Senatorul Ron Johnson din Wisconsin, împreună cu alți republicani ai Senatului, au criticat noile recomandări ale CDC pentru măști.

Senatorul Ron Johnson din Wisconsin, împreună cu alți republicani ai Senatului, au criticat noile recomandări ale CDC pentru măști.
(Getty Images)

„La 30 iulie 2021 și 28 iunie 2022, am întrebat Casa Albă despre utilizarea de către vicepreședintele de atunci Joe Biden a e-mailurilor neguvernamentale pentru afaceri guvernamentale, transmiterea informațiilor guvernamentale către fiul său, Hunter Biden și respectarea legile federale privind înregistrările. Până în prezent, Casa Albă nu a răspuns la aceste solicitări”, au spus ei.

Senatorii au spus că efectuează o „evaluare obiectivă” pentru a stabili dacă agențiile guvernamentale federale au „implicat în mod corespunzător NARA”.

MCCARTHY REACȚIONEAZĂ LA DOCUMENTE CLASIFICATE DECOPERITE DIN TIEMILE LUI BIDEN CA VP: DEMS „ȘI-A JOCAT MÂNA”

„Solicităm ca NARA să ofere transparență deplină în ceea ce privește implicarea, cunoștințele și rolul său în ceea ce privește existența acestor documente clasificate și neclasificate”, au scris senatorii.

Senatorul Chuck Grassley, R-Iowa.

Senatorul Chuck Grassley, R-Iowa.
(SUSAN WALSH/POOL/AFP prin Getty Images)

„A existat vreo altă situație în care NARA a fost informată sau a descoperit că înregistrările marcate clasificate de la vicepreședinția lui Joe Biden se aflau în afara unei unități guvernamentale?” au întrebat senatorii.

Presiunea crește Președintele Biden și administrația sa, deoarece unii democrați din Senat spun acum că susțin o anchetă completă asupra manipulării greșite a documentelor clasificate găsite la domiciliul său și fostul birou dezvăluite la începutul acestei luni.

Arhivele Naționale nu au răspuns imediat solicitării de comentarii a Fox News Digital.

Senatorii s-au întrebat, de asemenea, dacă Biden a respectat în mod corespunzător Legea privind înregistrările prezidențiale.

Senatorii s-au întrebat, de asemenea, dacă Biden a respectat în mod corespunzător Legea privind înregistrările prezidențiale.
(Captură de ecran)

Potrivit unei scrisori de la începutul acestei luni către Richard Sauber, consilier special al lui Biden, obținută pentru prima dată de Fox News Digital, aceiași senatori s-au pus la îndoială dacă Biden a respectat în mod corespunzător Legea privind înregistrările prezidențiale.

„Descoperirea acestor documente ridică semne de întrebare cu privire la dacă vicepreședintele de atunci Joe Biden a respectat în mod corespunzător Legea privind evidențele prezidențiale și posibilitatea ca alte documente să nu fi fost arhivate corespunzator”, au scris ei pe 11 ianuarie.

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

În 2022, NARA a spus fostul președinte Trump a luat 15 cutii a înregistrărilor prezidențiale la reședința sa personală din Florida când și-a părăsit mandatul în 2021. Aceste cutii ar fi conținut „informații de securitate națională clasificate” și corespondență oficială dintre Trump și șefii de stat străini. Într-o mișcare fără precedent, casa lui Trump din Mar-a-Lago a fost perchezită în august și au fost obținute materialele clasificate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *