Watchdog găsește până la 45 de miliarde de dolari cheltuiți pentru cereri false de șomaj COVID: „Niveluri substanțiale de fraudă”

Aproximativ 45 de miliarde de dolari au fost cheltuiți pentru cereri frauduloase de asigurări de șomaj în timpul pandemiei de COVID, potrivit unui nou raport al Oficiului de Responsabilitate Guvernamentală (GAO).

Raportul publicat luni spunea că, deși Departamentul Muncii a luat măsuri pentru a reduce frauda cu asigurările de șomaj (UI), încă nu a dezvoltat o strategie amplă bazată pe recomandările anterioare din partea GAO. Acest lucru a lăsat miliardele de dolari disponibile pentru reducerea șomajului legat de COVID susceptibile de fraudă în ultimii câțiva ani.

„Fără o strategie antifraudă, DOL nu este capabil să se asigure că abordează cele mai semnificative riscuri de fraudă cu care se confruntă sistemul UI, în conformitate cu Cadrul de risc de fraudă”, a spus GAO.

DOCTORUL UTAH ÎNCUCĂTAT DE DISTRUGERE VACCINURILOR COVID-19, DE A DAT COPII LA CEREREA PĂRINȚILOR DE VACI FALSE

Un nou raport spune că programul de asigurări de șomaj condus de Departamentul Muncii, condus în prezent de secretarul Marty Walsh, a plătit miliarde în cereri false în timpul pandemiei de COVID.

Un nou raport spune că programul de asigurări de șomaj condus de Departamentul Muncii, condus în prezent de secretarul Marty Walsh, a plătit miliarde în cereri false în timpul pandemiei de COVID.
(Reuters/Erin Scott/File Photo)

Potrivit raportului, guvernul a cheltuit 878 de miliarde de dolari pentru măsuri de IU între aprilie 2020 și septembrie 2022 pentru a face față pierderilor uluitoare de locuri de muncă în timpul pandemiei. Estimările cu privire la câți bani au fost destinați cererilor frauduloase se bazează pe o analiză a sistemului UI aproximativ în primii doi ani ai pandemiei.

Raportul spune că 4,3 miliarde de dolari au fost confirmate de către agențiile de stat pentru forța de muncă ca plăți frauduloase pentru UI, dar a spus că nu reflectă investigațiile în curs privind toate plățile frauduloase care însumează 45 de miliarde de dolari.

Președintele Comitetului House Ways & Means, Jason Smith, R-Mo., a declarat că raportul este un alt exemplu al motivului pentru care republicanii trebuie să sporească supravegherea administrației Biden.

„Democrații din Congres au renunțat la responsabilitățile lor de supraveghere de a ajunge la fundul modului în care s-a întâmplat acest lucru, ce ar putea face pentru a preveni acest lucru și chiar cât de mult s-a pierdut în totalitate, lăsând infractorii să profite de pe spatele contribuabililor”, a spus Smith. „Republicanii se angajează să investigheze frauda și să efectueze o supraveghere riguroasă în numele familiilor care lucrează”.

CHINA se luptă cu un val masiv de COVID, cu secții de urgență pline și crematorie aglomerate: „MULTI OAMENI MOR”

GAO a spus că „cererea fără precedent” pentru beneficii UI a crescut riscul plăților necorespunzătoare și a scos la iveală slăbiciuni ale sistemului care vizează oprirea acestor plăți înainte de a fi eliminate.

Peste 300 de persoane au pledat vinovate de acuzații legate de fraudă care vizează înșelarea programului UI începând cu vara trecută, a spus GAO. Într-un caz, un fost angajat de stat folosește identitățile altor persoane pentru a depune aproape 200 de cereri frauduloase pentru beneficii UI, ceea ce îi permite acel angajat să colecteze mai mult de 4 milioane de dolari în beneficii.

Mii de magazine de vânzare cu amănuntul din întreaga țară au fost închise în timpul COVID, ceea ce a condus la creșterea cererii pentru indemnizații federale de șomaj.

Mii de magazine de vânzare cu amănuntul din întreaga țară au fost închise în timpul COVID, ceea ce a condus la creșterea cererii pentru indemnizații federale de șomaj.
(iStock)

O altă persoană a luat 1,6 milioane de dolari depunând cereri online pentru beneficiile UI în 17 state.

Estimarea de până la 45 de miliarde de dolari în plăți frauduloase arată că există o „cantitate substanțială de potențiale fraude în programele UI”, se arată în raport.

GAO a adăugat că este dificil să se măsoare amploarea fraudei în sistem. De exemplu, a remarcat că Departamentul Muncii estimează că până la 8,5 miliarde de dolari au fost destinate cererilor frauduloase de UI în 2021.

GAO a spus că dacă acest nivel de fraudă ar fi extrapolat la întreaga perioadă de pandemie, asta sugerează că s-au făcut plăți frauduloase de peste 60 de miliarde de dolari, deși a sugerat prudență în utilizarea acestei estimări.

CHINA NUMĂRĂ NUMAI DECESELE COVID-19 DATORATE INSUFICIENȚEI RESPIRATORII

Departamentului Muncii i s-a spus să-și intensifice eforturile antifraudă pentru a reduce plățile la cererile frauduloase pentru indemnizații de șomaj.

Departamentului Muncii i s-a spus să-și intensifice eforturile antifraudă pentru a reduce plățile la cererile frauduloase pentru indemnizații de șomaj.
(Tom Williams/CQ-Roll Call, Inc prin Getty Images)

Raportul a concluzionat că secretarul Muncii ar trebui să implementeze o strategie antifraudă pentru plățile UI. Ca răspuns la această recomandare, Departamentul Muncii a spus că această lucrare este deja în curs.

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

Raportul GAO a fost solicitat anul trecut de senatorul republican Mike Crapo din Idaho și fostul senator GOP Rob Portman din Ohio; Rep. James Comer, R-Ky., care acum prezidează Comitetul de Supraveghere și Responsabilitate a Camerei; și fostul reprezentant Kevin Brady, R-Texas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *