Bărbat găsit vinovat că l-a jefuit pe ciclistul olimpic Mark Cavendish cu un cuțit „în stil Rambo”

Un bărbat din sud-estul Londrei a fost găsit vinovat că i-a jefuit pe ciclistul olimpic Mark Cavendish și pe soția sa, Peta, în timpul unui raid la domiciliu în care i-a fost ținut în gât un „cuțit în stil Rambo”.

Raidul la domiciliu a avut loc în noiembrie 2021, când infractorii purtând mască de schi au pătruns în casa Cavendish din Essex în jurul orei 2:30, ora locală, în timp ce familia dormea. Printre obiectele luate s-au numărat două ceasuri Richard Mille, evaluate la 400.000 de euro și 300.000 de euro.

Un verdict majoritar al celor 10 jurați de la Chelmsford Crown Court l-a găsit vinovat pe Romario Henry, în vârstă de 31 de ani, pentru două acuzații de tâlhărie, în ciuda faptului că a negat acuzațiile. Cu toate acestea, co-inculpatul său, Oludewa Okorosobo din sudul Londrei, a fost eliminat de juriu pentru cele două capete de acuzare de jaf.

CLICK AICI PENTRU MAI MULTĂ ACOPERIRE SPORTIVĂ PE FOXNEWS.COM

Mark Cavendish și soția Peta participă la The Sun's Who Cares Wins Awards la Roundhouse din Londra.  Data fotografiei: marți, 14 septembrie 2021.

Mark Cavendish și soția Peta participă la The Sun’s Who Cares Wins Awards la Roundhouse din Londra. Data fotografiei: marți, 14 septembrie 2021.
(Yui Mok/PA Images prin Getty Images)

Okorosobo a spus că a fost înjunghiat într-un picior în septembrie 2021, cu câteva luni înainte de jaf. El le-a spus poliției în decembrie a acelui an că „nu poate face niciuna” dintre crimele comise.

Ceea ce l-a prins de crimă a fost un telefon mobil pe care a spus că l-a împrumutat unui bărbat care a recunoscut că a făcut jaf. Ali Sesay a împrumutat telefonul pentru a folosi o aplicație de navigare, iar ADN-ul său a fost găsit la locul crimei pe telefonul lui Peta Cavendish.

O privire asupra ceasului Richard Mille, de 500.000 de dolari, furat la filmarea din Beverly Hills.

Peta Cavendish a spus că a coborât să investigheze un zgomot pe care l-a auzit și a găsit „siluete de bărbați în cagoule, iar aceștia alergau spre partea de jos a scărilor”, potrivit PA Media. Ea credea, de asemenea, că la fața locului se aflau trei până la cinci persoane.

Mark Cavendish nu a putut alerta autoritățile, iar unul dintre intruși îl „trăsese” de picioare și începuse să descarce pumnii asupra lui.

Mark Cavendish de la Team Isle of Man interacționează cu soția lor, Peta Todd și Hild în urma cursei rutiere masculine din ziua zecea a Jocurilor Commonwealth din Birmingham 2022, pe 7 august 2022, pe Warwick, Anglia.

Mark Cavendish de la Team Isle of Man interacționează cu soția lor, Peta Todd și Hild în urma cursei rutiere masculine din ziua zecea a Jocurilor Commonwealth din Birmingham 2022, pe 7 august 2022, pe Warwick, Anglia.
(Justin Setterfield/Getty Images)

La acea vreme, Cavendish tocmai se întorsese de la spital după ce a suferit trei coaste rupte și o ruptură a plămânului stâng în urma unui accident de ciclism.

Apoi, Cavendish a fost pus într-un încuietor, a spus soția lui și i s-a spus: „Vrei să te înjunghi?” în timp ce ținea un cuțit mare negru la gât. Intrusul își căuta ceasurile.

NY MAN CROSS THE CROSS AMERICA ÎȘI NUMEȘTE CEA MAI PRIETENĂ STARE DIN TOATE

“Era negru și avea găuri în el. Era o armă”, a spus Cavendish.

În timp ce se întâmpla asta, Peta Cavendish și copilul lor de trei ani au fost acoperiți cu o plapumă, așa că nu au putut vedea ce se întâmplă.

Peta Cavendish a descris cuțitul drept „stil Rambo”, potrivit BBC.

Autoritățile continuă să caute doi suspecți, Jo Jobson și George Goddard, despre care jurații au aflat în timpul procesului.

Mark Cavendish de la Team GB și soția sa Peta Todd, fotografiați la OMEGA House Rio pe 16 august 2016 în Rio de Janeiro, Brazilia.

Mark Cavendish de la Team GB și soția sa Peta Todd, fotografiați la OMEGA House Rio pe 16 august 2016 în Rio de Janeiro, Brazilia.
(Mike Marsland/Mike Marsland/WireImage)

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

Cavendish este un ciclist britanic decorat, care a câștigat 34 de etape din Turul Franței, ceea ce l-a egalat pentru prima dată cu Eddy Merckx, un ciclist legendar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *