Casa Albă: Biden ia informațiile clasificate „foarte în serios”, pe măsură ce apar mai mulți documente: „și-au percheziționat sertarul cu șosete”

Secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a insistat că președintele Biden ia în serios informațiile clasificate luni, la doar câteva zile după ce un al patrulea lot de documente cu marcaje clasificate a apărut în timpul unei percheziții FBI a locuinței sale din Wilmington, Delaware.

Corespondentul Fox News la Casa Albă, Peter Doocy, a întrebat dacă există un „precedent pentru persoanele care candidează pentru președinte după ce FBI le-a percheziționat sertarul cu șosete?”

“Iată pe ce se va concentra președintele. Se va concentra pe a continua să ofere pentru poporul american. Acesta este obiectivul lui. Pe asta se concentrează în fiecare zi”, a răspuns Jean-Pierre, adăugând că Biden intenționează să candideze la președinte. din nou în 2024.

În cea mai recentă descoperire, Departamentul de Justiție a declarat că a confiscat vineri „șase articole constând în documente cu marcaje de clasificare” din proprietatea sa din Wilmington în timpul unei „percheziții planificate, consensuale” de 13 ore de către FBI.

Drumul de acces către casa președintelui Joe Biden din Wilmington, Del., este văzut din camioneta media pe 13 ianuarie 2023.

Drumul de acces către casa președintelui Joe Biden din Wilmington, Del., este văzut din camioneta media pe 13 ianuarie 2023.
(AP Foto/Carolyn Kaster, fișier)

Unele dintre documentele clasificate erau din perioada lui ca senator al SUA, iar altele din mandatul său ca vicepreședinte în administrația Obama.

BIDEN SE PREGĂTEȘTE PENTRU POTENȚIALA REALEGERE 2024 LICITARE ÎN SPATELE SCENE

Au fost găsite și alte documente clasificate în garajul lui Biden și în biblioteca personală din Wilmington, precum și la think tank-ul Penn Biden Center pe 2 noiembrie 2022.

„Președintele a fost foarte clar că ia acest lucru foarte în serios când vine vorba de informații clasificate, când vine vorba de documente clasificate și că echipa sa a cooperat pe deplin cu această chestiune juridică”, a spus Jean-Pierre luni, referindu-se la alte întrebări. la consilierul Casei Albe.

Doocy l-a întrebat și pe Jean-Pierrre dacă președintele Biden este implicat într-o „mușamalizare”.

Republicanii au criticat aspru gestionarea documentelor clasificate de către Biden, care a calificat anul trecut descoperirea de documente clasificate la casa fostului președinte Trump „total iresponsabilă”. Democrații au oferit și critici mai blânde.

ROBERT K. HUR, CONSILIER SPECIAL BIDEN, A SUPRAVEGHAT ACUZAREA FUNCȚIONAȚILOR DE MARI BALTIMORE

Biciul majorității din Senat, Dick Durbin, dez. Ill., a declarat duminică pentru CNN că Biden ar trebui să fie „stânjenit de situație”, dar că președintele a fost mai transparent decât Trump.

„Este scandalos că oricare dintre ele s-a întâmplat”, a declarat Durbin pentru presa. „Dar reacția fostului președinte și a actualului președinte nu ar putea fi în contrast mai puternic”.

Ofițeri locali de aplicare a legii sunt văzuți în fața casei fostului președinte Donald Trump la Mar-A-Lago din Palm Beach, Florida, pe 9 august 2022.

Ofițeri locali de aplicare a legii sunt văzuți în fața casei fostului președinte Donald Trump la Mar-A-Lago din Palm Beach, Florida, pe 9 august 2022.
(GIORGIO VIERA/AFP prin Getty Images)

Senatorul Joe Manchin, DW.Va., a declarat duminică pentru NBC News că Biden „ar trebui să aibă multe regrete” și să admită că a fost „iresponsabil”.

Biden a spus că nu regretă modul în care a gestionat calvarul în timp ce a vizitat zonele afectate de furtuni din California săptămâna trecută.

“Cred că vei descoperi că nu există nimic acolo. Nu regret”, a spus Biden. „Urmez ceea ce mi-au spus avocații că vor să fac. Este exact ceea ce facem. Nu există acolo”.

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

Procurorul general Merrick Garland l-a numit pe fostul procuror american Robert Hur ca consilier special pentru a investiga modul în care Biden a gestionat documentele clasificate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *