Casa Albă se angajează să lucreze cu „bună-credință” cu GOP în timp ce investighează țintirea DOJ asupra părinților

PRIMUL PE FOX: Casa Albă spune că va lucra în cooperare și cu „bună-credință” cu Comitetul Judiciar al Camerei, sub conducerea președintelui Jim Jordan, în timp ce grupul investighează „utilizarea greșită a resurselor federale penale și de combatere a terorismului” de către administrația Biden pentru a „ținti” părinții la reuniunile consiliului școlar.

Cu toate acestea, într-o scrisoare adresată Iordaniei, consilierul președintelui Stuart Delery a reiterat angajamentul președintelui Biden de a se asigura că profesorii își pot face treaba „fără violență, amenințări și intimidare”.

Scrisoarea lui Delery este un răspuns la scrisoarea lui Jordan adresată șefului de cabinet al Casei Albe, Ron Klain, săptămâna trecută. În acea scrisoare, Jordan a spus că Casa Albă a respins cererile republicanilor de informații despre monitorizarea părinților de către Departamentul de Justiție la ședințele consiliului școlar.

CONGRESUL SE RETURNEAZĂ ÎN DC CU ACCENT REINNOIT PE INVESTIGAȚII BIDEN ADMIN

Scrisoarea lui Delery a început prin a-l felicita pe Jordan pentru noul său rol de președinte al Comisiei Judiciare a Camerei și subliniind că administrația Biden „căută să coopereze cu Congresul”.

Rep. Jim Jordan, R-Ohio, caută mai multe informații despre efortul DOJ de a viza părinții la reuniunile consiliului școlar.

Rep. Jim Jordan, R-Ohio, caută mai multe informații despre efortul DOJ de a viza părinții la reuniunile consiliului școlar.
(Ting Shen/Bloomberg prin Getty Images)

„În acest scop, revizuim scrisoarea și anexele dumneavoastră recente cu scopul de a încerca să găzduim interesele legitime de supraveghere în jurisdicția Comitetului, respectând, în același timp, separarea puterilor și obligațiile constituționale și statutare ale Branșului Executiv în general și ale Casei Albe în special”, a scris el.

„Așteptăm cu nerăbdare să ne angajăm cu dumneavoastră și cu personalul dumneavoastră cu bună-credință în procesul de acomodare impus de Constituție”, a scris Delery, adăugând că Casa Albă s-a „pregătit să răspundă” solicitărilor Iordaniei. „Personalul Casei Albe va contacta personalul comisiei pentru a aranja o oră pentru a discuta această problemă”.

„Președintele Biden se angajează să se asigure că profesorii și alți funcționari publici își pot face treaba fără violență, amenințări și intimidare, protejând în același timp cu fermitate drepturile tuturor americanilor conform Primului Amendament”, a scris Delery. „Așteptăm cu nerăbdare să lucrăm cu Comitetul dumneavoastră și cu alții din Congres în serviciul acestor obiective critice”.

IORDANIA CAUTĂ MĂRTURII DE LA GARLAND, WRAY, ALȚI ALȚI ÎN CAZĂ JUDICIARĂ PROBELE DOJ, FBI

Scrisoarea inițială a lui Jordan spunea că Casa Albă „nu a respectat” cererile de informații și documente restante de mult timp referitoare la „utilizarea abuzivă a resurselor federale criminale și de combatere a terorismului pentru a viza părinții în cauză la ședințele consiliului școlar”.

„Încălcarea administrației trebuie să înceteze”, a scris Jordan, reiterând cererile sale restante de mărturie din partea angajaților din cadrul Biroului Executiv al Președintelui.

Președintele Biden a rostit miercuri, 24 august 2022, observații cu privire la iertarea datoriilor din împrumuturile studențești în Sala Roosevelt a Casei Albe.

Președintele Biden a rostit miercuri, 24 august 2022, observații cu privire la iertarea datoriilor din împrumuturile studențești în Sala Roosevelt a Casei Albe.
(Demetrius Freeman/The Washington Post prin Getty Images)

Iordania și republicanii din comitetul au analizat informațiile informatorilor conform cărora Casa Albă „s-a înțeles cu Asociația Națională a Consiliilor Școlare pentru a produce un pretext pentru utilizarea autorităților federale de aplicare a legii împotriva părinților” din 2021 și intenționează să continue să investigheze cu puterea de citare a GOP în al 118-lea Congres.

În 2021, procurorul general Merrick Garland a trimis o notă către FBI, biroul pentru avocații americani și Divizia penală a DOJ pentru a-i anunța oficialilor că agenția își va „utiliza autoritatea și resursele” pentru a identifica amenințările la ședințele consiliului școlar împotriva profesorilor și „i-ar urmări atunci când este cazul”.

Nota lui Garland spunea că FBI va colabora cu forțele locale de aplicare a legii și cu fiecare avocat american pentru a convoca întâlniri cu liderii federali, statali, locali, tribali și teritoriali din fiecare district federal. Garland a spus că întâlnirile vor „facilita discuția despre strategiile de abordare a amenințărilor împotriva administratorilor școlilor, membrilor consiliului de conducere, profesorilor și personalului și vor deschide linii de comunicare dedicate pentru raportarea amenințărilor, evaluare și răspuns”.

REPUBLICANII DE CASĂ cer FBI să dezvăluie modul în care SE CONFORMĂ CU MEMORIA CONSILIULUI SCOLAR DOJ

Nota a anunțat, de asemenea, că implicarea FBI va ajuta la „determinarea modului în care aplicarea federală poate fi folosită pentru a urmări penal aceste crime”.

Procurorul general al SUA Merrick Garland oferă modalități explorate de a proteja profesorii și administratorii școlii de părinții furiosi în 2021.

Procurorul general al SUA Merrick Garland oferă modalități explorate de a proteja profesorii și administratorii școlii de părinții furiosi în 2021.
(Anna Moneymaker/Getty Images)

Nota a fost trimisă după ce National School Boards Association (NSBA) a trimis o scrisoare către Garland, invocând cazuri, inclusiv comportament nonviolent care nu includea amenințări, dar care a fost considerat perturbator. NSBA a cerut utilizarea unor măsuri, inclusiv Patriot Act, care este de obicei folosit pentru a combate terorismul.

A doua scrisoare a lor spunea că „regretă și își cer scuze pentru scrisoare”, afirmând că „nu exista nicio justificare pentru o parte din limbajul” pe care l-au folosit.

Iordania a lansat, de asemenea, prima sa anchetă oficială privind „manipularea greșită” de către președinte a înregistrărilor clasificate și ancheta Departamentului de Justiție în această problemă săptămâna trecută.

După ce un al doilea depozit de documente clasificate a fost găsit în garajul casei lui Biden din Wilmington, Delaware, Garland a escaladat revizuirea în curs a Departamentului de Justiție într-o anchetă oficială a avocatului special și l-a ales pe fostul procuror american Robert Hur să conducă ancheta.

Primele documente au fost găsite în interiorul Washington DC, birourile think tank-ului Penn Biden Center pe 2 noiembrie 2022. Documente suplimentare clasificate au fost găsite la casa lui Biden din Delaware chiar recent în weekend, a declarat biroul consilierului Casei Albe.

JIM JORDAN CAUTĂ CITAȚII ÎN MEMORIA DOJ PE BAZĂ PE SCRISOARE CARE COMPARĂ PĂRINȚI CU TERORIȘTII DOMESTICI

FBI a efectuat vineri o percheziție de 12 ore în casa lui Biden din Delaware, confiscând „șase articole” care conțineau documente cu marcaje de clasificare, a declarat avocatul personal al lui Biden, Bob Bauer. Bauer nu a dezvăluit numărul exact de documente clasificate găsite în timpul percheziției.

Jordan pune sub semnul întrebării nu numai „manipularea greșită” și „deținerea neautorizată” de către Biden a documentelor clasificate, ci și „circumstanțele” numirii lui Hur ca consilier special.

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

Iordania pune, de asemenea, sub semnul întrebării presupusa ascundere a informațiilor de către DOJ, mai ales că Casa Albă a recunoscut că primul lot de înregistrări clasificate a fost găsit la Centrul Penn Biden în noiembrie 2022 – înainte de alegerile intermediare – și nu a fost dezvăluit public până în ianuarie. .

Iordania a înființat cu succes o nouă subcomisie judiciară pentru noul Congres – Subcomisia Selectă pentru Armarea Guvernului Federal – pe care o va prezida.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *